Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vesel božič / Srećan božić

Vesel božič / Srećan božić

Ko me kdo vprasa: “Mehki ali trdi?” recem: “Na koncu imam vedno mehkega.”

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Jaz sem Slovenka s slovenskimi koreninami! Kaj ti ni jasno? To, da se je priimek ohranil približno 450 let, pa s tem, kaj sem, nima popolnoma nobene veze!
A lahko to razumeš?
In ja moti me, da me nonstop sprašujejo kateri č uporabiti pri zapisu mojega priimka, ali pa enostavno uporabijo mehkega, češ saj ste ja….
Kdo sem, vem jaz, da je pa nek moj prednik pribežal pred skoraj pol stoletja sem, pa meni osebno ne pomeni nič.[/quote]

Zanimivo, da moj moz in sin, ki sta komaj prva in druga generacija rojena v Sloveniji, takih tezav nimata, ti pa vleces za sabo pol stoletja…
Kako bi pa bilo, ce bi se pisala po nemsko? Hm, se mi zdi, da bi poudarjala svojega nemskega prednika.[/quote]

Lahko ti še narišem, pa boš butala po svoje. In če bo vnuk tvojega moža rekel, da je Albanec, Slovenec….. ker ga ne zanima kaj se je dogajalo 100 let pred njim?

Daj, sprosti se. Zivljenje nam prinasa ze tako dovolj izzivov in ni nobene potrebe po tem, da si se sami grenimo dan.

Sicer pa… saj ves, kako pravijo: Lahko balkan’c zapusti balkan. A balkan balkanca ne zapusti nikoli. 😉

https://www.youtube.com/watch?v=7-HBIf0zy5U%5B/quote%5D
Vprašanje, tokrat ne provociram (kar je redko:-) ampak, kako da imajo ženska bitja po rodu iz srbije nižje glasove od njihovih kolegic iz drugih koncev. Seveda ne vse ampak kolikor jih poznam oz imamo stike z njimi. Nekaj jih prav basira.

No, bolj butast komentar lahko da le še peščica monovske srenje z modrim na čelu!

Če bi bil namesto jugovica nek grof bavarski bi se pa ponašala s tem. Lej preveč sem ljudi videla ki se sramujejo južnih korenin,zelo radi pa poudarjajo recimo nemške avstrijske itd.. Pa magari če je bilo 800let nazaj. Če je jugovic rečejo ah to je bilo davno nimam nič s tem. Če je svabo pa ponosno razlagajo pred 300 leti je praprapra kdorkoli že zapolodil nas rod..
Zmedeni so taki ljudje ki zanikajo ene in se hvalijo z drugimi koreninami.[/quote]

Kdo je zmeden? Katere korenine zanikam?
Kdo so tvoji predniki za 450 let nazaj, kaj ti to pomeni?
PS
Ljudje smo različni, in nikoli z nikomer nisem imela problemov, razen seveda z očitki, kot so tvoji, da zanikam nekaj, kar se je zgodilo pred 450 leti![/quote]

No, moja družina s ponosom kaže svoje drevo, na katerem so vpisani predniki za kakih 450 let nazaj. Pa ni nobenega bavarskega grofa, še kakega pomembnega prednika ne, so pa vsi, kakršnikoli že so, naši predniki.

:-)))) Moj je pa zmeraj trd:-)

Zakaj pa je butasto, če imam na koncu vedno mehkega?!? Petrušić naj bi po tvoje bilo butasto? Hja… Prav no. :-)))

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Jaz sem Slovenka s slovenskimi koreninami! Kaj ti ni jasno? To, da se je priimek ohranil približno 450 let, pa s tem, kaj sem, nima popolnoma nobene veze!
A lahko to razumeš?
In ja moti me, da me nonstop sprašujejo kateri č uporabiti pri zapisu mojega priimka, ali pa enostavno uporabijo mehkega, češ saj ste ja….
Kdo sem, vem jaz, da je pa nek moj prednik pribežal pred skoraj pol stoletja sem, pa meni osebno ne pomeni nič.[/quote]

Zanimivo, da moj moz in sin, ki sta komaj prva in druga generacija rojena v Sloveniji, takih tezav nimata, ti pa vleces za sabo pol stoletja…
Kako bi pa bilo, ce bi se pisala po nemsko? Hm, se mi zdi, da bi poudarjala svojega nemskega prednika.[/quote]

Kdo pa je tvoj sin, Srb ali Slovenec, ali je Sboslovenec?

PS
Ljudje smo različni, in nikoli z nikomer nisem imela problemov, razen seveda z očitki, kot so tvoji, da zanikam nekaj, kar se je zgodilo pred 450 leti![/quote]

No, moja družina s ponosom kaže svoje drevo, na katerem so vpisani predniki za kakih 450 let nazaj. Pa ni nobenega bavarskega grofa, še kakega pomembnega prednika ne, so pa vsi, kakršnikoli že so, naši predniki.[/quote]

A ti ločiš družinsko drevo od identitete osebe?
Koliko pa je v meni še tiste krvi, če se že gremo tako?

Lahko ti še narišem, pa boš butala po svoje. In če bo vnuk tvojega moža rekel, da je Albanec, Slovenec….. ker ga ne zanima kaj se je dogajalo 100 let pred njim?[/quote]

Zaenkrat je najin sin vzgojen v zelo druzinskem duhu, z velikim spostovanjem do vseh prednikov. Je malo verjetno, da svojih otrok ne bi vzgajal podobno, torej bo tudi moj vnuk lahko 1x drzavljan Albanije, bo pa vedel, da so njegove temeljne korenine slovenske in srbske.

Daj, sprosti se. Zivljenje nam prinasa ze tako dovolj izzivov in ni nobene potrebe po tem, da si se sami grenimo dan.

Sicer pa… saj ves, kako pravijo: Lahko balkan’c zapusti balkan. A balkan balkanca ne zapusti nikoli. 😉

https://www.youtube.com/watch?v=7-HBIf0zy5U%5B/quote%5D
Vprašanje, tokrat ne provociram (kar je redko:-) ampak, kako da imajo ženska bitja po rodu iz srbije nižje glasove od njihovih kolegic iz drugih koncev. Seveda ne vse ampak kolikor jih poznam oz imamo stike z njimi. Nekaj jih prav basira.[/quote]

Obišči pravoslavno cerkev v času maše in oceni, če imajo ženske v zboru bas ali sopran.

Če bi bil namesto jugovica nek grof bavarski bi se pa ponašala s tem. Lej preveč sem ljudi videla ki se sramujejo južnih korenin,zelo radi pa poudarjajo recimo nemške avstrijske itd.. Pa magari če je bilo 800let nazaj. Če je jugovic rečejo ah to je bilo davno nimam nič s tem. Če je svabo pa ponosno razlagajo pred 300 leti je praprapra kdorkoli že zapolodil nas rod..
Zmedeni so taki ljudje ki zanikajo ene in se hvalijo z drugimi koreninami.[/quote]

PS
Hotela ti ali ne. Če bi pred 450 leti bil nekdo drug ne bi bila to ti. Njegova kri v tvojih žilah. Biologije se nisem jaz spomnila. In kaj pol če je bil jugovic. Pač je bil pa magari pred 450 leti.

Obišči pravoslavno cerkev v času maše in oceni, če imajo ženske v zboru bas ali sopran.[/quote]
V zboru so zbrane po barvah?

PS
Hotela ti ali ne. Če bi pred 450 leti bil nekdo drug ne bi bila to ti. Njegova kri v tvojih žilah. Biologije se nisem jaz spomnila. In kaj pol če je bil jugovic. Pač je bil pa magari pred 450 leti.[/quote]

Torej sem srb al kaj? Torej morem biti še pravoslavec……
Saj res, od kdaj kri določa osebnost? Sem mislila da je v 21. st. ta miselnost presežena, pa vidim, da ste eni še kar tam, tak kjer ste bili 1912, 1941, 1970, 1991.
No jaz se tega ne grem, vi pa po svoje, imejte trde mehke, mahedrave……..samo da ne bo prišlo zaradi take miselnosti spet do balkanskih iger.

PS
Hotela ti ali ne. Če bi pred 450 leti bil nekdo drug ne bi bila to ti. Njegova kri v tvojih žilah. Biologije se nisem jaz spomnila. In kaj pol če je bil jugovic. Pač je bil pa magari pred 450 leti.[/quote]

Se zanimivo, da se je priimek obdrzal vsa ta leta. Ocitno dobra loza, pa se nikogar do sedaj priimek ni zmotil toliko, da bi ga spremenil.

Ja in kaj pol če je bil eden (ali oba) od prednikov nekoč davno jugovič?
Problem delate izključno eni, ki vlečete neko krvno poreklo iz pamtiveka s katerim realno nimate nič skupnega a hkrati nočete sprejet da ste Slovenci, čeprav vsi ostali predniki od tistega jugoviča dalje živijo tu in so se asimilirali.

Ne poznam enega samega z nemškim (italijanskim, češkim, …) priimkom (poreklom), ki bi se obešal na to in se čutil ogroženega, ker je Slovenec.
Edino Srbi se nikakor nočete sprijazniti s tem in skoz nekaj vlečete ven svoje južnaške korenine. Glej, če nočete bit Slovenci prav, samo potem spokajte nazaj v svojo Srbijo.

Ljudje, saj ne da bi zelel na silo prekinjati vaso (vsaj za vas) izredno pomembno debato. Bi pa vseeno opozoril, da nekako ni v kontekstu, ni v bozicnem duhu…

https://www.youtube.com/watch?v=MKLwutElZ-s

Saj res, od kdaj kri določa osebnost? Sem mislila da je v 21. st. ta miselnost presežena, pa vidim, da ste eni še kar tam, tak kjer ste bili 1912, 1941, 1970, 1991.
No jaz se tega ne grem, vi pa po svoje, imejte trde mehke, mahedrave……..samo da ne bo prišlo zaradi take miselnosti spet do balkanskih iger.[/quote]

Pri meni in tebi ni te bojazni, ampak v bogatejsih familijah, kjer so si pred 200 leti dajali delat portrete, se zgodi, da je nek danasnji praprapra… vnuk na las podoben svojemu predniku ali pa prapraprapra vnukinja svoji prednici. Genetika je cudo.
Pac, vaso familijo j v Sloveniji zaplodil prekleti Srb in nimas kaj, imas tudi del njegovih genov.

No jaz se tega ne grem, vi pa po svoje, imejte trde mehke, mahedrave……..samo da ne bo prišlo zaradi take miselnosti spet do balkanskih iger.[/quote]
Ne ne rabiš biti ne Srb ne pravoslavc. Vera je izbira. Prednikov pa ne moremo izbirat. Tvoj prednik je bil jugovic pa če ti to se tako zanikas. Kaj te to tako boli? Bil je kar je bil. Bil je človek. Ne vesolc.

Ja in kaj pol če je bil eden (ali oba) od prednikov nekoč davno jugovič?
Problem delate izključno eni, ki vlečete neko krvno poreklo iz pamtiveka s katerim realno nimate nič skupnega a hkrati nočete sprejet da ste Slovenci, čeprav vsi ostali predniki od tistega jugoviča dalje živijo tu in so se asimilirali.

Ne poznam enega samega z nemškim (italijanskim, češkim, …) priimkom (poreklom), ki bi se obešal na to in se čutil ogroženega, ker je Slovenec.
Edino Srbi se nikakor nočete sprijazniti s tem in skoz nekaj vlečete ven svoje južnaške korenine. Glej, če nočete bit Slovenci prav, samo potem spokajte nazaj v svojo Srbijo.[/quote]
In kaj naj delam v Srbiji? Nisem Srbijanka. Na izlet pa rada grem v Beograd to pa.

VAISTINU SE RODI!

VAISTINU SE RODI.

Pri meni in tebi ni te bojazni, ampak v bogatejsih familijah, kjer so si pred 200 leti dajali delat portrete, se zgodi, da je nek danasnji praprapra… vnuk na las podoben svojemu predniku ali pa prapraprapra vnukinja svoji prednici. Genetika je cudo.
Pac, vaso familijo j v Sloveniji zaplodil prekleti Srb in nimas kaj, imas tudi del njegovih genov.[/quote]
Tebi res ni dobro! Klatiš pa take, kot da so srbske korenine edine pomembne korenine v mojem lajfu! Pa prenos priimka, jah gre po moških potomcih in se je pač ohranil, ti pa naj prišepnem, da je tudi moj oče Slovenec, pa moj ded je bil Slovenec.

Voistinu se rodi

Dekleta @moje mnenje, @grda resnica in @kje ti zivis: pred 6 mio leti je neka babica rodila dve sestri… en od teh je nasa pra-pra-pra-…-babica, druga pa pra-pra-pra-…-babica simpanzov. Tako je to z genetiko in ostalimi temi zadevscinami. Saj veste… kri ni voda. 😉

New Report

Close