veslaška naprava ali sobno kolo?
V 3 mesecih sem kar dobro shujšala (s prehrano), rada bi še malo, predvsem pa si utrdila mišice in poskrbela za kondicijo. Malo delam z utežmi doma, zdaj pa se odločam med sobnim kolesom, eliptično napravo ala orbitrek ali veslaško napravo. Zanimajo me prednosti, slabosti, ker se res ne morem odločiti.
Idealno bi bilo, da se jo skrije pod posteljo, a to verjetno v nobenem primeru ne gre.
Tole pa ne bo držalo. Noge in ritne mišice še kako delajo, mogoče na začetku res največ roke in hrbet, a ko se malce “ogreješ” in postaneš malo “zmatran”, začneš podzavestno delati z nogami. Poskusi.[/quote]
Veslam že desetletja v naravi, včasih pa tudi malo s tem. Za večino ljudi drži kar sem napisal.
Pa še to je, da tudi če delaš prav in z vsem telesom, gre tu še vedno samo za potisk – to so druge mišice (oz podskupina) kot npr. pri hoji ali kolesarjenju.
ah kje nabildan…bil sem kar ok do pred 10 let nazaj, pol sem pa začel bajto zidat in sem se zapustil…dve leti nazaj sem spet začel biciklirat pa laufat, lani pa še fitnesirat…sva šla s prjatlco stavit kdo bo imel bolj vidne sixpacke do maja, zdaj se pa matram hahha..
Jah, jaz pravim, dokler lahko ob alkoholu opravljam vsa dela, športam, razmišljam trezno s pošlihtano glavo, itd, potem niti slučajno nisem alkoholik…zdaj ko sem spet začel športat, si itak ne morem privoščit več pijanske turneje…čez teden se izogibam alkohola, za vikend se pa kdaj zgodi da se ga nažgem u iber..pač taprav moment in taprava družba…
ah kje nabildan…bil sem kar ok do pred 10 let nazaj, pol sem pa začel bajto zidat in sem se zapustil…dve leti nazaj sem spet začel biciklirat pa laufat, lani pa še fitnesirat…sva šla s prjatlco stavit kdo bo imel bolj vidne sixpacke do maja, zdaj se pa matram hahha..
Jah, jaz pravim, dokler lahko ob alkoholu opravljam vsa dela, športam, razmišljam trezno s pošlihtano glavo, itd, potem niti slučajno nisem alkoholik…zdaj ko sem spet začel športat, si itak ne morem privoščit več pijanske turneje…čez teden se izogibam alkohola, za vikend se pa kdaj zgodi da se ga nažgem u iber..pač taprav moment in taprava družba…[/quote]
Tako je (zgoraj poboldano)
No, če boš maja zmagal, prosim prilepi slikco – če bo zmagala prijatlca, pa ne rabi limat :))))))
Dobra družba in pravi moment – to manjka vsem tistim, ki cvilijo, ko kdo spije kaj.
Jah, jaz pravim, dokler lahko ob alkoholu opravljam vsa dela, športam, razmišljam trezno s pošlihtano glavo, itd, potem niti slučajno nisem alkoholik…zdaj ko sem spet začel športat, si itak ne morem privoščit več pijanske turneje…čez teden se izogibam alkohola, za vikend se pa kdaj zgodi da se ga nažgem u iber..pač taprav moment in taprava družba…[/quote]
No, če boš maja zmagal, prosim prilepi slikco – če bo zmagala prijatlca, pa ne rabi limat :))))))
Dobra družba in pravi moment – to manjka vsem tistim, ki cvilijo, ko kdo spije kaj.[/quote]
Sva šla stavit za gajbo pira hahah
Ja, tisti ki cvilijo, se itak hvalijo da ne hodijo po gostilnah, hodijo pa v hribe…taki imajo ponavadi probleme z navezovanjem stikov, ker so totalni družabni…in poleg vsega še zateženi…pravi momenti grejo pa itak mimo njih…
Dobra družba in pravi moment – to manjka vsem tistim, ki cvilijo, ko kdo spije kaj.[/quote]
Ja, tisti ki cvilijo, se itak hvalijo da ne hodijo po gostilnah, hodijo pa v hribe…taki imajo ponavadi probleme z navezovanjem stikov, ker so totalni družabni…in poleg vsega še zateženi…pravi momenti grejo pa itak mimo njih…[/quote]
Ej, pazi, gajba pira v igri – maš da zmagaš!
Kadar sem jaz stavila tako visoko, so vsi popadali od smeha, kako sem se trudila :)))) z mano vred:)))
Gajbo smo si pa seveda delili, kdorkoli je zmagal
Ja, tisti ki cvilijo, se itak hvalijo da ne hodijo po gostilnah, hodijo pa v hribe…taki imajo ponavadi probleme z navezovanjem stikov, ker so totalni družabni…in poleg vsega še zateženi…pravi momenti grejo pa itak mimo njih…[/quote]
Ej, pazi, gajba pira v igri – maš da zmagaš!
Kadar sem jaz stavila tako visoko, so vsi popadali od smeha, kako sem se trudila :)))) z mano vred:)))
Gajbo smo si pa seveda delili, kdorkoli je zmagal ;)[/quote]
Obvezno
Tole pa ne bo držalo. Noge in ritne mišice še kako delajo, mogoče na začetku res največ roke in hrbet, a ko se malce “ogreješ” in postaneš malo “zmatran”, začneš podzavestno delati z nogami. Poskusi.[/quote]
Veslam že desetletja v naravi, včasih pa tudi malo s tem. Za večino ljudi drži kar sem napisal.
Pa še to je, da tudi če delaš prav in z vsem telesom, gre tu še vedno samo za potisk – to so druge mišice (oz podskupina) kot npr. pri hoji ali kolesarjenju.[/quote]
No, zase vem, da mi tek mišice na nogah in riti tudi slučajno ne oblikuje tako lepo, kot veslač, prej mi jih “požre”. Z veslačem si jih malo “napumpam” oziroma lepo oblikujem, tudi trebušne mišice in pas se konkretno oblikujejo.
Ja, saj je točno tako kot je zgoraj napisano; odvisno kaj hočeš doseči.
Če zgubiti kaj na nožnem obsegu bo verjetno boljši tek oz. orbitrek, za oblikovanje veslač in pri delu paziš na pravilno delo nog.
Ali pa počepi oz, kakšna od nj. verzij.
Ampak nisem profi na tem področju – če hočeš res strokovne nasvete, bo moral kdo drug povedat.