vetrovne kapljice – Koroška lekarna(Radlje ob Dravi)
Pozdravljene!
Tiste ki ste uporabljale te kapljice . . .
Ker naj bi dojenčku pomagale, sem jih kupila. Ker pa nisem šla sama po njih, ne vem kako jih je potrebno dajati dojenčku. Na kapljicah piše – 10 do 20 kapljic s čajem, naš mali pa še ne pije čaja zato me zanima, če lahko samo kapljice zaužije po žlički. Tiste, ki ste jih imele, kako ste jih dajale vašim dojenčkom. Star je komaj mesec in pol in nedonošenček.
Hvala
Lp, A.
S temi kapljicami je tako, enim pomagajo te, drugim one, tretjim nobene…
Naša dva otroka, hvalabogu, nista poznala krčov, zato ti iz lastnih izkušenj težko kej svetujem!
Vem pa, da se starši oprimejo vsega, samo da bi otročku pomagalo!
Moja prijateljica je mela kapljice iz Avstrije, pa ni pomagalo. Potem je šla v SG po vetrovne, pa tut ne pomaga.
Zdej je nekje slišala, da naj bi pomagala sivkina kremica…. Jo glih sprobuje, tak da rezultata še ne vem.
Sem pa nekje brala, da so tut neke kapljice iz Tržiča….
Vprašanje pa je, kaj bi vašemu otročku pomagalo???
Upam, da najdete taprave :-)))))))
Moram reči, da nam niso pomagale nobene kapljice in nobeno mazilo.Kupila sem sicer SabSimplex, te so malo sprožale vetrove.Drugače pa mislim, da je pač obdobje “šraufanja”, ki s časom mine.Saj ne rečem, da koroške kepljice niso za nobeno rabo.Prav nasprotno.So čisto v redu, ker otroku paše sladkor in ga lahko trenutno potolažiš.Tudi to nekaj šteje, a ne?
živjo!
Sem mamica treh otrok in z vsakim so se krči stopnjevali. Pri prvi sem od vseh možnih kapljic (tržiške, kranjske, koroške, francoske) najraje uporabljala koroške, ker so po mojem laičnem občutku otroku tudi najbolj pomagale in niso bile pregrobe.
Sedaj pri tretjem otroku sem izvedela, da pravzaprav otroka pomiri tudi sladkoba, ki je v kapljicah…
Zvedela pa sem še veliko pomembnejšo stvar (saj sem jo mogoče slišala prej, pa preslišala…), da zelo pomaga, če mamica zvečer ne pije mleka, ampak raje čaj,..če ne gre brez mlečnih stvari..pa jogurt namesto mleka, ker je lažje prebavljiv.
Sprobano pri meni in prijateljicah..še najbolj pomaga od vsega. Krči so še malo bili, ni pa bilo več tistih groznih krikov..ki so mi za cel mesec vzeli spanec..(ob tem, da čez dan pri vseh treh otrocih nisem jedla nič, kar bi otroka napenjalo, razen mleka…ki so ga vsi tako priporočali:::)).
Pa srečno
Nada