Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Vezana vloga

Vezana vloga

Imamo denar vezan na hranilni vlogi za 1 leto. Pa me zanima v kakšnih primerih je banka pripravljena razvezati vlogo. Kakšni so stroški in postopek.
Prosim za nasvete, ker nujno potrebujemo denar za nakup stanovanja.

Pozdravljeni!

Odgovor boste dobili na svoji banki. Odvisno je od pogojev pod katerimi ste dali denar vezat. Od banke do banke je zelo različno in tudi pri isti banki so različne možnosti vezave.

Stroške predčasne prekinitve si banka zaračuna, vendar če nujno potrebujete denar, ni druge poti.

Razložite banki situacijo, jaz mislim, da je vaša banka toliko fleksibilna, da bo prekinitev omogočila, če ne, se pa zamislite nad banko, ki vam vodi račun.

Lep dan!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Spoštovani,

jaz sem imel primer, ko sem želel spremeniti varčevalca na vezani vlogi (hčerka prenesa na očeta). Pa so mi pojasnili, da gre dejansko za razvezavo vezane vloge in da tega zaradi predpisov Banke Slovenije ne smejo narediti. Vam je to kaj poznano?

Pozdravljeni!

S takšnim primerom, da se ne bi dalo se še nisem srečal. Poznam pa primer, ko se je to dalo. Poslovna praksa bank je na tam področju različna. Takšen predpis od banke slovenije bi pa rad videl, ker rahlo dvomim v to.

Lep dan!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

New Report

Close