Vezava denarja v Avstriji in javljanje Sloveniji
Pozdravljeni,
ker imam nekaj “odveč” denarja, bi ga želela dati nekam na “varno”…razmišljala sem o vezani vlogi v Sloveniji, a bi prišlo veliko obresti, na katere bi morala nato kao plačati 15 % davka…ne vem…zanima me, kako je s tem v sosednji Avstriji? Pri delnicah vem, da obstoji sporazum, da Avstrija ne javlja dobička in ničesar, kar imaš pri njih v delnicah…sem že naložla nekaj tja in lepo pokasirala…..a vseeno je z delnicami za tak velik znesek rizično in si ne upam, zato bi dala ta denar raje vezat in mirno spim….torej zanima me, ali je enako z vezanimi vlogami in pridobljenimi obrestmi kot je to z delnicami? Torej ali Avstrija javlja naši davkariji kaj ali ne v tem primeru?
Hvala in čao,
Ronna
Slišala sem, da se pripravlja nek predpis na evropskem nivoju, ko bo davkarija ene države za svoje davkoplačevalce lahko od fin. inštitucij v drugih EU državah zahtevala poročilo o vseh dohodkih, ki so obdavčljivi. Veljati naj bi začelo mislim da v 2009, a možnost bodo imeli, da zahtevajo podatke za mislim da štiri leta nazaj.
Preden se brez skrbi veseliš svojih neobdavčenih dobičkov, se rajši prepričaj, koliko so res neobdavčljivi, da ne bo potem kakih solzic.