Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek veze in poznanstva za službo

veze in poznanstva za službo

Zanima me vaše mnenje o uporabi zvez in poznanstev za pridobitec službe v državni upravi. Stvar je namreč taka, da končujem faks, imam veze, ampak mi je tako čudno zaradi tega. Ne se mi prosim posmehovat itd, ker sprašujem resno. Ljudje mi govorijo: dej, kaj čakaš, normalno da jih uporabi…ampak šlo se bo za mojo prvo redno zaposlitev, se pravi sem brez kakršnihkoli izkušenj v temu “fohu”. Tudi vse moje zaposlitve preko študentskih servisov so bile drugačne vrste. Kaj mi svetujete?

kakršnokoli je že mnenje o državni upravi, ne da se več zaposlovati na suho (mimo razpisov). za pripravnika sicer ne potrebuješ razpisa.

jaz sem še danes ponosna nase, da sem si prvo (in do sedaj edino:) službo, tudi v DU, našla sama. sama opravila vse in uspela. resda jaz nikoli nisem imela vez in poznanstev, ampak vseeno.

na koncu se boš itak odločila sama. jaz pač nisem tip, ki bi lahko izkoriščala veze in poznanstva, tudi če bi jih imela. nekdo drug brez težav. srečno!

Sploh ne bi razmišljala o tem in bi veze takoj uporabila, ne glede na vse, ki bi se oglasile tukaj in rekle, da to pa ne. Itak so na tem forumu same popolne mame, idealne partnerke in nepogrešljive v službah, ki so jih dobile samo na razpisih brez vseh poznanstev. Ja pajade, ne spadam v nobeno kategorijo.

in kaj boš po poklicu ko diplomiraš? če ni zaupno

Če imaš veze jih uporabi, ker ne boš ne prva, še manj zadnja, ki je to naredila. Sama sem jih kar s pridom uporabila in mi ni žal, ker sem v tej ustanovi že celih 10 let.

Ne oziraj se na druge. Obilo užitka na delovnem mestu….

Hvala vam vsem za mnenje. Diplomirala bom pa na področju notranjih zadev.

izkoristi, čeprav mislim, da je v javni upravi ustavljeno skoraj vsakršno zaposlovanje, razen v primeru menjave delavca, ki je odšel v pokoj, drugače pa veze kar izkoristi, drugače lahko čakaš in čakaš, ter zgubljaš šas.

Zakaj pa ustavljeno? Tega namreč ne razumem zato, ker je kar ene par fakultet v Slo, kjer gre vsako leto tolk in tolk kadra ven iz faksa in se šolajo(mo) ravno za v te vode… Kam bomo pa pol šli? Kamor bomo pršli, ane? Vsak po svoje. Zgrešen totalno.

Na eno razpisano delovno mesto pride tudi po sto prošenj, zato na tem področju nikar ponosa zganjat, ampak uporabi zveze, sploh, ker gre za tvojo prvo službo, kar pomeni, da nimaš delovnih izkušenj. Moraš pa izpolnjevat razpisne pogoje, kar najbrž pomeni, da boš morala najprej skoz pripravništvo, saj je za ostala delovna mesta zahtevano od sedem mesecev delovnih izkušenj (mora bit razvidno iz delovne knjižice) dalje.

Super, miami kar vzemi !
Tudi jaz bom kmalu diplomirala na področju notranjih zadev in potem bi se mogoče lahko kaj zmenle in bi tudi jaz imela vezo 🙂
Iz katerega konca Slo si?

Lp

Pri nas imamo vsi kakšnega “tihega botra”, pa še ti morajo biti že kar pri koritu. Ta mali že kar težko koga svojega not spravi. Pa če boš koristila vezo, še posebej dobro delaj, ker stavki v smislu, kaj nam je ta pa ta za neki gnoj privlekel, niso tako poredki, botru pa se le ni fajn zamerit. In upam, da veza ni ožji sorodnik, ker pol boš dosti plavala po skledi jezikove župe, še posebej v kakšnem “babjem” oddelku. Pa nikar se ne “zareči”, da dobro poznaš tega pa tega.

Jaz se na srečo lahko tudi trkam po prsih, da nimam nobenih vez (razen pri prodajalcih sadja in rož, kar tudi ni nepomembno!), AMPAK, pa sem sama našla prvo službo.

Če gre za pripravništvo, ti svetujem, da uporabi veze (pa ne ljubimca ali tateka), ko narediš pripravništvo, si pa res sama najdi službo. Žal je ravno najtežje na začetku, ko vsi štartajo iz nule tako kot ti. Če imaš že vsaj 1 leto za sabo, je že nekaj.

Bodi pa pripravljena na vse vrste polen pod noge.

Jaz sem svojo dobro prijateljico priporočila teti in je šla k njej v službo. Nekateri so ji bili fovš, drugo jo opravljali – in kaj je bilo – jaz sem bila tista tagrda, ki je “pripeljala” ta novo v službo. Pa je super punca, samo ni pasala v okvir tistih hinavskih in zoprnih bab.

Pomembno je, v kakšno okolje prihajaš in kako te sprejmejo.

tudi jaz sem svojo prvo službo oz. pripravništvo dobila izključno preko razpisa – ampak: to je bilo pred cca 12 leti, ko še ni bilo tako oštro kot danes in šlo je za cca uro vožnje po slabi cesti, ergo: prošenj je bilo malo, iz kraja oz. okolice pa slučajno ni bilo nikogar s pogoji
Potem sem bila na JD in v naslednjo službo me je napotila svetovalka z mojega urada za delo. najprej spet preko JD, potem redno – nadomeščanje bolniške.
čez nekaj let me je poklical direktor organizacije, kamor sem med faksom hodila na prakso in delala med počitnicami in vprašal, če bi prišla delat k njim, ker je ena od delavk odhajala – to je še najbližje “botrstvu”, kar sem prišla. ampak – če bi danes iskala službo, bi porabila botra, če bi ga le imela, saj vidim po svojih prijateljicah ali pa pri nekaterih že pri njihovih otrocih, da je zelo težko.

žal prepoved vlade in g. Viranta, ki je zadolžen ravno za področje DU.

in zgrešene politike izobraževnja, ki usposablja vedno težje zaposlive profile na drugi strani pa v gospodarstvu primankuje kadrov.

Hm, jaz sem vse sluzbe do sedaj dobila na nacin, da sem vsem, ki jih poznam, objavila, da iscem sluzbo. Vedno se je nekdo nasel, ki je nekoga poznal, ki je nekoga potreboval. Tudi to bi lahko imenovali “sluzba preko vez in poznanstev”, pa jaz tega ne jemljem cisto tako.

Kljub temu, da z mozem poznava nekaj ljudi na vodilnih mestih, nisem nikoli uporabila take veze. Ne zelim se pocutiti nekomu nekaj dolzna, ker mi je uredil sluzbo v podjetju, ki ga vodi.

Tvoja stvar je, kako se bos odlocila in ne poslusaj drugih, pac pa le sebe.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Vse tiste, ki tolčete po lažnih samohranilkah, upam da veste, da je takšno zaposlovanje v JU enako oz. predstavlja pri nas pravi problem korupcije…..

Nočem ti težiti in moralizirati, ampak mi je smešno, kako imajo nekateri različna merila;)

Uživaj v novi službi.

lp,

N.

Vsakdo se na svoj način znajde da preživi, eni preko vez, drugi preko enostarševskih družin, eni kradejo, drugi lastninijo in so milionarji.

Mislim, da ne gre nikogar obsojati! Vse kar je v okviru zakonov, je “pošteno” in zato ne sme biti kaznivo.

Nisem se mogla pripraviti do tega, da bi uporabila veze. Nekako bi se počutila dolžno tistemu, ki bi mi zrihtal službo. Poleg tega vidim, kako gledajo sodelavci, predvsem nadrejeni, na te, ki so prišli po vezah noter.

Na uvodnem predavanju na Zavodu za zaposlovanje so nam povedali, da se le 25{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} služb dobi brez vez in nam svetovali, da naj uporabimo vse veze kar jih lahko. Naj vse ki jih poznamo objavimo, da iščemo službo pa se mogoče najdlo kje kaj.
Sem pa jaz svojo službo potem našla brez vez – čista sreča, če pomislim danes…

ZATO: če imaš veze JA uporabi jih, sploh, če gre za 1. zaposlitev, takrat je še težje

Hvala punce&fantje.

New Report

Close