Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek vgradni hladilnik, da ali ne?

vgradni hladilnik, da ali ne?

in zakaj

Jaz imam samostoječega. Ga lahko ven potegnem, zadaj očistim….enkrat ko se je pokvaril je voda ven tekla, sem hitro opazila in ukrepala…. Meni je boljše.
Vgradni pa se skrije v kuhinjo…to mi je odino plus….

tudi jaz bi rekla ne, sem za samostojnega prostostoječega – razlogi že zgoraj.

Vgradni je manjšega volumna, ker mora biti za vgradnjo v element manjših dimenzij.

Ne spomnim se niti enega samega razloga, zakaj bi si želela vgradni hladilnik.

Vgradni hladilnik je v štartu dražji od samostoječega. Če hočeš no frost oboje (hladilni in zamrzovalni del), je pri nas še vedno bolj slaba izbira, cene pa adijo pamet. Poleg tega je vgradni hladilnik navadno manjši, pa še nekateri imajo probleme, ker ne hladi tako, kot bi moral (moja starša doma), kljub temu, da je vgrajen tako, kot bi moral biti.
Skratka – glasujem za samostoječi no frost hladilnik (oboje), ki ima spodaj zamrzovalni del, zgoraj hladilnik. Če imaš prostor, pa celo širši.

Ne.
V dobri barvi poživi kuhinjo

Sem imela vgradnega, ker je bilo to lepo za videt. Nikoli več! Glasen, majhen in ko sem videla, kaj je bilo za njim v omari sem se zgrozila.

Lep hladilnik v kuhinji, je kot lepa slika na steni. 😉

Definitivno samostoječi. Ajde, majhnega vgradnga lahko ven potegneš in spucaš, velikega pa zelo težko in je za njimv omari svinjarije še pa še, nimam pojma od kje. Pa še druga stvar je, ko ti crkne vgradni, ne boš dobila istega za v isto omaro.

no go….že zaradi tega, ker si dimenzisjko omejen (predvsem širina). Hladilniki se spreminjajo (zrastejo za nekaj mm, kak cm) in kot tak ti ne zna pašat več v omaro. Z drugimi besedami povedano, če maš danes x frižiderjev na izbiro za to tvojo omaro, jih boš čez par let mela lahko bistveno manj. Da o tem, če so vrata omare deljena (hladilni, zamrzovalni del) niti ne govorim

definitivno preveč omejitev da bi si tole omislil

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Če imaš že kuhinjo z omaro s hladilnikom, potem si omejena na nakup vgradnega.

Drugače pa ne in ne. Doma, v taveliki kuhinji vedno prostostoječega – drugo so vikendice pa tam, kjer ne uporabljaš to vsakodnevno….
Pri nas doma je bila najprej odmerjena luknja za prostostoječi hladilnik in to ameriškega ( višina 195 cm in širina 95 cm), nato pa okoli zmerjena in narejena kuhinja – les. In v 15ih letih zelo obrestovano – smo imeli dosedaj 3 ralično dimenzijske hladilnike ( vse v velikosti ameriškega, različnih višin in tudi širin) in so vsi šli noter brez težave. Sploh, ker so na kolescih -samo noter porineš in je.
Moja mama je tudi imela red 59mi leti, kose je selila v novo stanovanje najprej vgradnega. Je mogla sama dojet in doživet izkušnjo, ko je po 2eh letih pante na vratcih omare mogla zamenjta od iztrošenosti – pa čeprav so panti tako opevane firme BLUM, pa je ven vrgla tisto omarico in tudi ima sedaj prostostoječi hladilnik.

V običajni kuhinji sem odmerila prostor za zidano shrambo, v kateri imam samostoječ hladilnik, ob hladilniku pa je še prostor za likalno desko, metle, smetišnice. Vrata so dvokrilna, enak material kot so kuhinjski elementi. Hladilnik je skrit, manj slišen, ima še vedno dovolj prostora, da se ne pregreva, prostor je koristno izrabljen, pa ko se odločim zamenjati, nisem vezana na neke mere, lahko kupim manjšega, večjega, višjega….

New Report

Close