Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vhodna vrata na, prstni odtis DA ali NE?

Vhodna vrata na, prstni odtis DA ali NE?

Imeli bomo nova, aluminjasta vhodna vrata. Ponudili so nam možnost, da se zaklepajo na prstne odtise, ali pa samo navadno. Zdaj se pa ne znam odločiti, ker tudi zapiranje na prstni odtis ima verjetno svoje minuse. Pa me zanima, tisti ki ste že bili pred tako izbiro, kaj je boljše?

Odgovor na objavo uporabnika
Odločitev, 23.09.2022 ob 10:26

Imeli bomo nova, aluminjasta vhodna vrata. Ponudili so nam možnost, da se zaklepajo na prstne odtise, ali pa samo navadno. Zdaj se pa ne znam odločiti, ker tudi zapiranje na prstni odtis ima verjetno svoje minuse. Pa me zanima, tisti ki ste že bili pred tako izbiro, kaj je boljše?

A če štroma zmanjka potem tudi s tacami ne moreš odpret?

Obvezno prstni odtis.

Odločitev. Ima minuse (naj memorirajo dva prstna odtisa) ob poškodbi memoriranega ostaneš pred vrati (longete, gipski, opekline). Premisel

Minusi so, ko zmanjka elektrike senzor ne dela, zato bi bilo nujno imeti dve opciji odklepanja ( navadna ključavnica + senzor za prstni odtis ), poleg tega senzor prstnega odtisa ne zazna že ob najmanjši poškodbi prstne blazinice, prav tako ga ne zazna, če so prsti vlažni ali zelo mrzli. Zadeva mi je poznana iz službe in tega doma ne bi imela.

Poznam, 23.09.2022 ob 11:02

Minusi so, ko zmanjka elektrike senzor ne dela, zato bi bilo nujno imeti dve opciji odklepanja ( navadna ključavnica + senzor za prstni odtis ), poleg tega senzor prstnega odtisa ne zazna že ob najmanjši poškodbi prstne blazinice, prav tako ga ne zazna, če so prsti vlažni ali zelo mrzli. Zadeva mi je poznana iz službe in tega doma ne bi imela.

Mi imamo prstni odtis 12 let brez večjih problemov.

Nikoli ne bi na odtis. Ne vem, kaj je s folkom, da vsako glupo novost sprejme kot od boga dano? Pa rolete na štrom, pa garažna vrata na štrom, pa kolesa na štrom, pa skuterji, pa banka na mobiju, pa robotski sesalec pa še stotine drugih “pomagal”. Kao “bolj udobno”.

Uvedba vodovoda, kanalizacije  pralnih strojev, hladinikov, kopalnic in centralnega ogrevanja je imela še nek smisel glede udobja. Res ni fino prati na potoku ali hoditi po vodo na vodnjak ali imeti zakurjeno samo eno sobo ali se bati, ali bo hrana pokvarjena.

Tole zdaj pa ljudi spreminja v ene lene, brezmožganske makarone. Ki jim je še poteg rolete ali kljuke prenaporen.

Vse to vas zasužnjuje, pa nič drugega.

Meni je odklepane na prstni odtis všeč. Imajo ga prijatelji. Shranijo lahko 40 prstnih odtisov. Trenutno imajo shranjenih 8. Od obeh katalce in sredince obeh rok.

Je res fino, ko nintreba iskati ključev, če gredo ven za krajši sprehod ali, ko ima polne roke vrečk. Je pa tako, da imajo oni tudi odklepanje s ključem. In načeloma ga ima ona vedno v torbici. En ključ pa imajo njegovi starši, ki živijo par ulic stran, če bi se zgodilo, da bi zmanjkalo elektrike. In t in t ne hodita sama po bajti. Tako, da rezervni ključ moraš dati nekomu, ki mu zaupaš, da ne bo kar hodil po bajti.

Nikoli, 23.09.2022 ob 11:09

Nikoli ne bi na odtis. Ne vem, kaj je s folkom, da vsako glupo novost sprejme kot od boga dano? Pa rolete na štrom, pa garažna vrata na štrom, pa kolesa na štrom, pa skuterji, pa banka na mobiju, pa robotski sesalec pa še stotine drugih “pomagal”. Kao “bolj udobno”.

Uvedba vodovoda, kanalizacije  pralnih strojev, hladinikov, kopalnic in centralnega ogrevanja je imela še nek smisel glede udobja. Res ni fino prati na potoku ali hoditi po vodo na vodnjak ali imeti zakurjeno samo eno sobo ali se bati, ali bo hrana pokvarjena.

Tole zdaj pa ljudi spreminja v ene lene, brezmožganske makarone. Ki jim je še poteg rolete ali kljuke prenaporen.

Vse to vas zasužnjuje, pa nič drugega.

Slepo zanikanje napredka .

kaj je narobe z banko na mobiju?

slikanje položnic, da jih daš v plačilo, je ena od boljših iznajdb v zadnjih 15 letih. zamisli, da si kot v ameriki, kjer ogromno ljudi še vedno pošilja čeke po pošti, ker nimajo konsolidiranega bančnega sistema…

da o garažnih vratih na štrom ne govorim. đizus fakin krajst, kdo uživa v tem, da mora v najhujšem nalivu ven iz avta garažo odpirat?????  če ti to in pa laufanje po bajti s sesalcem uri možganske celice, pol so tvoji možgani obstali nekje v kameni dobi. kaj delajo možgani pri vlačenju rolet???

dejstvo je, da je ravno uporabljanje novih tehnologij, uvajanje novih stvari tisto, kar ti uri možgane…

čekdisout, 23.09.2022 ob 11:37

kaj je narobe z banko na mobiju?

slikanje položnic, da jih daš v plačilo, je ena od boljših iznajdb v zadnjih 15 letih. zamisli, da si kot v ameriki, kjer ogromno ljudi še vedno pošilja čeke po pošti, ker nimajo konsolidiranega bančnega sistema…

da o garažnih vratih na štrom ne govorim. đizus fakin krajst, kdo uživa v tem, da mora v najhujšem nalivu ven iz avta garažo odpirat?????  če ti to in pa laufanje po bajti s sesalcem uri možganske celice, pol so tvoji možgani obstali nekje v kameni dobi. kaj delajo možgani pri vlačenju rolet???

dejstvo je, da je ravno uporabljanje novih tehnologij, uvajanje novih stvari tisto, kar ti uri možgane…

Tudi krediti v Eur so dobra pogruntavščina, ne pa da se matramo v švicarjih.

jaz jih ne bi dala na prstne odtise.. smo jih imeli v sluzbi in so bili samo problemi… velikokrat ti ne zazna prstnega odtisa… zato raje kljucavnica

Imam 15 let. Je super. Itak imaš še navadno ključavnico zraven in če ne dela karkoli, pač odkleneš s ključem.

maja591, 23.09.2022 ob 11:52

jaz jih ne bi dala na prstne odtise.. smo jih imeli v sluzbi in so bili samo problemi… velikokrat ti ne zazna prstnega odtisa… zato raje kljucavnica

malo para malo muzike

Še telefona nočem na prstni odtis odklepati, kaj šele doma.

Mi ga imamo in je super. Itak je zraven tudi ključavnica in lahko odkleneš s ključem, če zmanjka elektrike.

Meni se zdi tudi bolj varno zaradi otrok – hčerka je v šoli 3x ostala brez ključev, ko še nismo imeli prstnega odtisa. Smo menjali ključavnico, ker nismo vedeli, kje je.

Da in ne.

Prakticno, ko so prsti b. p. Neprakticno pozimi, ko je koža suha ali po delu zunaj na vrtu, ko so bile roke mokre. Ali pa po pranju avta itd.

Ključ ne sme biti daleč – za vsak slučaj.

Digitalno je pač digitalno. Vsi veste, kako je z digitalnimi stvarmi.

Malo para … 500 evrov za digitalno ključavnico glih ni malo para.

V informatiki velja varnostno pravilo, da za prijavo rabiš dvoje: nekaj, kar imaš in nekaj, kar veš.

Jaz bajte ne bi zaupal SAMO prstnemu odtisu. Bi moral biti še PIN zraven.

Nek prstni odtis je lahko drugemu zadosti podoben, da mu odpre.
Ali pa (tudi lahko odvisno od poklica) je lahko prsti odtis izrabljen, poškodovan. Na telefonu imam včasih težave že, če je koža malo bolj razmočena, na primer po pranju avta.

Meni osebno je super. Seveda imam več prstnih odtisov skeniranih. Poleg tega se vrata da odpreti tudi s ključem. Edini minus je, ker včasih ne odpre v prvo, če zadosti natančno ali zadosti dolgo ne pritisnem prsta. Ampak ostali plusi odtehtajo ta minus. Sicer pa je odvisno od tebe, koliko ti kaj pomeni. Pri nas je bilo pogosto pozabljanje ključev, ker nas je nekaj v družini take sorte.

Podpis.

tako je, 23.09.2022 ob 13:38

Podpis.

Za nikoli.

Prihodnost288, 23.09.2022 ob 12:40

Malo para … 500 evrov za digitalno ključavnico glih ni malo para.

Kako? Mi smo dali za cela vrata cca 1000,00 € v OBIju in dobili zraven ključavnico na kateri sta kao dve možnosti; ključ ali prstni odtis. Ne vem pa, če sta možni obe. To bom izvedela v ponedeljek, ko pride majster montirat vrata. In če sta, sem pristaš obeh možnosti. Če pa bo zaradi prstnih odtisov res za plačat kaj posebej, pa absolutno ne bom imela vrata na to varianto. Kaj pa na kodo? Očitno tu trenutno ni te možnosti, ker je niso omenili, mož, ki se pa v bistvu dogovarja za ta vrata že ves čas, pa tudi ni vprašal. To moraš verjetno naročiti posebej?

Anonimno 4212, 23.09.2022 ob 12:44

V informatiki velja varnostno pravilo, da za prijavo rabiš dvoje: nekaj, kar imaš in nekaj, kar veš.

Jaz bajte ne bi zaupal SAMO prstnemu odtisu. Bi moral biti še PIN zraven.

Nek prstni odtis je lahko drugemu zadosti podoben, da mu odpre.
Ali pa (tudi lahko odvisno od poklica) je lahko prsti odtis izrabljen, poškodovan. Na telefonu imam včasih težave že, če je koža malo bolj razmočena, na primer po pranju avta.

Glede na to, da imam bajto, kjer je najenostavneje vlomiti skozi okno oz. balkonska vrata, se pa res ne sekiram zaradi tega. Potem bi moral celo bajto opremiti s protivlomnim sistemom. Tako pa zaenkrat tega nimam in so ena vrata s ključavnico na prstni odtis pač čisto dovolj.

Odločitev, 23.09.2022 ob 13:42

Kako? Mi smo dali za cela vrata cca 1000,00 € v OBIju in dobili zraven ključavnico na kateri sta kao dve možnosti; ključ ali prstni odtis. Ne vem pa, če sta možni obe. To bom izvedela v ponedeljek, ko pride majster montirat vrata. In če sta, sem pristaš obeh možnosti. Če pa bo zaradi prstnih odtisov res za plačat kaj posebej, pa absolutno ne bom imela vrata na to varianto. Kaj pa na kodo? Očitno tu trenutno ni te možnosti, ker je niso omenili, mož, ki se pa v bistvu dogovarja za ta vrata že ves čas, pa tudi ni vprašal. To moraš verjetno naročiti posebej?

Jurja je bolj malo para…..

New Report

Close