Vhodna vrata – novogradnja
Lepo prosim za vaše izkušnje, mnenja glede vhodnih vrat.
Kupujemo vhodna vrata za našo novo hiško, okna in balkonska vrata imamo že vgrajena (Finstral). Zadnje dni pa pospešeno iščemo vhodna vrata in ugotovitve oz. ponudba na trgu so nas (predvsem mene, ki sem ziheraš) precej zmedla. Cene za enokrilna vhodna vrata se pričnejo pri 80 tisočakih pa tja do 140 tisoč (OBI, Bauhaus, Baumax), potem je pa naslednji cenovni razred od 260 tisoč do 400 tisoč (MIK, Simer, Finstral, AJM, Interalta…). Vmesnega cenovnega razreda nismo našli.
Zanima me, če so vrata v npr. OBI-ju resnično 3-krat slabša kot npr. AJM-jova vrata? Prosim, če mi lahko poveste kje ste kupovali vhodna vrata in kako ste zadovoljni.
Je pa še ena stvar, ki nas pri vratih kupljenih v marketih (OBI, Bau…) zelo moti in sicer ni montaže in poslednično nobene garancije, če se sčasoma ne zapirajo več lepo, če se povesijo in podobno. Vem, vska stvar ima svojo ceno, vendar pri vhodnih vratih so razlike nenormalne.
Pred nakupom vhodnih vrat smo imeli namen zanje odšteti med 160 in 200 tisoč, sedaj pa tole sranje:-)
Najlepša hvala z avaše odgovore,
Nike
Nam jih je naredil mizar po naročilu. Gre za masivna hrastova vrata, zgoraj polkrožna. Po meri sva jih dala narediti zato, ker imamo kamnit portal in nobena druga vrata niso ustrezala. Zanje sva plačala 330.000 SIT.
Ne vem, jaz pri vhodnih vratih ne bi preveč gledala na denar (čeprav še predobro vem, da ga je vedno premalo). A Finstral pa ne dela vrat?
LP
Midva sva jih dala delat mizarju. Naredil nama je masivna lesena vrata, pa ključavinco ama je dal zraven. Vrata so prelakriana z belo barvo, tako da izgledajo kot plastična (ker imava bela plastična okna), imajo pa tri kvadratne line iz termopanskega stekla, ki je malo motno in izgleda kot da bi bili v steklu neki mehurčki vode. meni so vrata zelo všeč, sva pa mu točno narisala, kakšna hočeva in mu pokazala tudi sliko enih podobniih vrat iz enega prospekta. Za ta vrata sva dala 100.000 sit.
Midva sva jih vzela pri AJM skupaj z okni in balkonskimi vrati in sva z njimi zelo zadovoljna. Zadnjič sva bila z možem v OBI.ju in sem mu pokazala ta skoraj ista vrata kot so najina , pa se mi je samo začel smejati. Šla sva jih pogledat, in so resnično zelo majava…se bolj splača dati enkrat tistih 220 ali koliko že tisoč in jih imaš skoraj za vedno, kot pa da jih kupiš za 80 čukcev in ti razpadejo ali pa se slabo zapirajo….
lp,bina
Tudi mi smo prva leta na novogradnjo “montirali “lepa klasična lesena vrata.Sedaj po 10-ih letih smo ugotovili,da so se nam z leti izsušile(najbrž so vremenski vplivi naredili svoje)-vrata smo zamenjali in namesto lesa izbrali pvc(MIK Celje)…Vrata so zelo lepa,sploh pa so vsi elementi ojačani s pocinkanimi jeklenimi profili.Okna so zasteklena s termopan steklom,ključavnica ima serijsko vgrajen varnostni sistem in TO JE TO….Cena o kvaliteti ne laže,oziroma mal dnarja,mal muzike.
Kopiram:Pred nakupom vhodnih vrat smo imeli namen zanje odšteti med 160 in 200 tisoč, sedaj pa tole sranje:-)Tudi mi smo se odločali,tuhtali in se na koncu-pravilno odločili ;-)))