Vhodna vrata za v stanovanje v bloku
Ne gre za zajebane sosede, temveč občutek za estetiko in kaj je prav in kaj ni. In lastno kultiviranost.[/quote]
Od AJM ne bi kupila nič. Ker so uničili pomembno arheološko najdišče v Mariboru. Nobene kulture…
Drugače pa poglej po reklamah, ravno zadnjič sem v enem letaku zasledila akcije, pa se ne spomnin ali je bil Obi ali Bau…?. 169€ protivlomna vrata.
Ne gre za zajebane sosede, temveč občutek za estetiko in kaj je prav in kaj ni. In lastno kultiviranost.[/quote]
In kje je občutek za estetiko, ko si vsak zapira balkone kakor mu paše?? En z okni, drug z roloji, tretji z mrežo…..drek pa estetika, sama bi kupila vrata, ki bi MENI ustrezala!!![/quote]
Saj zato pa je tko, ker vsak kupo tisti, kar NJEMU ustreza, ne glede na to, kako zgleda.
Tipično slovenceljsko “vrtičkarstvo”, ko milimeter čez njegov prag nobenga nič več ne zanima.
In kje je občutek za estetiko, ko si vsak zapira balkone kakor mu paše?? En z okni, drug z roloji, tretji z mrežo…..drek pa estetika, sama bi kupila vrata, ki bi MENI ustrezala!!![/quote]
Saj zato pa je tko, ker vsak kupo tisti, kar NJEMU ustreza, ne glede na to, kako zgleda.
Tipično slovenceljsko “vrtičkarstvo”, ko milimeter čez njegov prag nobenga nič več ne zanima.[/quote]
Ja, in ravno zato. Blok, ki ga gledam čez cesto je kot čebelnjak. Vsako okno drugačno, vsak balkon drugačen. Sicer nisem v bloku ampak če bi bila, bi naredila ravno tako kot bi MENI pasalo. Če lahko drugi, zakaj jaz ne bi? Le zakaj bi se jaz prilagajala drugim?
Drugače pa, moje skromno mnenje je, da bi bilo treba zakonsko prepovedati, da se balkone sploh zapira, okna bi morala ostati vsa v prvotni barvi…. Kdor noče balkona, si naj pač kupi stanovanje, ki ga nima.
Tale primitivni izraz “slovenceljsko”, mi pa že krepko obrača želodec in prosim, da z njim prenehate. Enkrat ste pri Makarovički pobrali to besedo in zdaj se vam blazno dobro zdi, ko jo uporabljate.
Tipično slovenceljsko “vrtičkarstvo”, ko milimeter čez njegov prag nobenga nič več ne zanima.[/quote]
Ja, in ravno zato. Blok, ki ga gledam čez cesto je kot čebelnjak. Vsako okno drugačno, vsak balkon drugačen. Sicer nisem v bloku ampak če bi bila, bi naredila ravno tako kot bi MENI pasalo. Če lahko drugi, zakaj jaz ne bi? Le zakaj bi se jaz prilagajala drugim?
Drugače pa, moje skromno mnenje je, da bi bilo treba zakonsko prepovedati, da se balkone sploh zapira, okna bi morala ostati vsa v prvotni barvi…. Kdor noče balkona, si naj pač kupi stanovanje, ki ga nima.
Tale primitivni izraz “slovenceljsko”, mi pa že krepko obrača želodec in prosim, da z njim prenehate. Enkrat ste pri Makarovički pobrali to besedo in zdaj se vam blazno dobro zdi, ko jo uporabljate.[/quote]
Saj je zakonsko določeno, da mora biti vse po projektu. Ko se bodo inšpektorji enkrat zagnali v te pisane fasade, bodo eni mastno plačevali, pa še menjati bodo morali.
In ta čas ni daleč, država rabi denar.
‘Slovencelj’ je pa izraz za omejenega Slovenca in v to temo kar paše. Smo besedo pač ponotranjili in ‘pozunanjili’.
Mi smo imeli alu vrata vendar smo potrebovali nova in smo se odločili kar za lesena pa nam ni žal…lepote lesa je težko preseči.
http://www.vrata-jereb.si/notranja-vrata.html kupili smo jih pri tem mizarstvu in smo zadovoljni, kvalitetna vrata cena pa čisto ok.
Se strinjam s prejšnjo objavo…sicer je vse stvar okusa in želja. Za nekoga so lesena, za drugega plastična, spet drugi prisegajo na kovinska. Pri nas doma pa smo se odločali že v osnovi za lesena z boljšo ključavnico in izolativnim polnilom. Smo šli k večim proizvajalcem vrata pogledat in najbolj nas je prepričala firma iz Kidričevega(Tajhmajster) in smo zelo zadovoljni.
No takole bi napisal jaz kot mojster za vrata. V osnovi se sam ukvarjam z montažo vrat in montiram različna vrata na različnih lokacijah in seveda zahtevnost pri zamenjavi vrat v nobenem primeru ni enaka. Če pokomentiramo te odgovore, ki so tukaj napisani in poglede za stanovanjska vhodna vrata ugotovimo da je nekaterim še kako vseeno kakšen izgled imamo v skupnosti bloka, kaj je čez cesto nima veze, tudi sam sem iz bloka in me pošteno jezi, ko sosed v bloku menja vrata in naredi barve v nežno zelenem tonu, vsa ostala pa so rjava. Ne morem razumet kako lahko nekdo to sploh naredi. Ne glede na to kakšni so hodniški prostori je zaželjeno, da se upošteva izgled v skupnosti zato sam vedno podam nasvet vsakomur naj spoštuje sosed soseda in seveda za skupno dobro naredi nekaj kar nekam paše. Nikakor ni vseeno kako zgleda blok iz zunanje strani ali pa v notranjosti. To je prvi nasvet od mene, šele potem je pomembno kakšna vrata vam nekdo proda. Drugi nasvet naj imajo vrata dvojno tesnenje in več točkovno zaklepanje, kadar dobim naročilo vrat priporočam Mizarstvo Oblak Boštjan[/url], imajo vrhunsko kvaliteto za pameten denar.