Vi, ki se sprehajate zunaj…
Sej mene je to groza, da me ne bodo pustili ven na zrak vsaj za eno uro mal posvicat, to nujno rabim za fizicno in psihicno zdravje. Sicer se pa zdele ze nekaj dni usekujem in mal pokaslam, ampak zame je to cisto navaden sezonski nahod, ne pa panicarjenje, da imam blage znake virusa.
[/quote]
tako si vsak misli 🙁
Sej mene je to groza, da me ne bodo pustili ven na zrak vsaj za eno uro mal posvicat, to nujno rabim za fizicno in psihicno zdravje. Sicer se pa zdele ze nekaj dni usekujem in mal pokaslam, ampak zame je to cisto navaden sezonski nahod, ne pa panicarjenje, da imam blage znake virusa.
[/quote]Moj otrok ima po testiranju potrjeno alergijo na cvetni prah v Marcu Aprilu v velikem obsegu.
Znaki so podobni COVID 19, lahko dobi tudi vročino.
Zato že sedaj preventivno jemlje tablet proti alergiji.
Ne bo sedaj vsak alergijski prehlad COVID 19, to je potrebno strogo ločiti.
Pomlad je znana po okužbi dihal in prehladih, tako, da sam virus ne igra toliko vlge, koli ljudje delajo paniko.
Doma sem že 20 let pa nisem zbolela. Dost je da se v krizi vsedes doma na vrt da te sonce mal poboža ali na balkon tisti ki vrta nimajo. En mesec te ne bo konec brez skrbi. Samo toliko rabimo en mesec popolne izolacije vsi od vseh. Ljudje so med vojno ziveli po več mesecev v jamah, improvizoris skrivaliscih itd.. ne da bi sonca videli in preživeli, ni vrag da mi ob vseh teh danih možnostih ne bi. Dopovedat se vam ne da, da je edino zdravilo popolna izolacija od drugih (čim manj zunanjih stvari se dotakneš, čim manj možnosti imaš za okužbo)
[/quote]Biti doma 20 let ali biti v izolaciji je popolnoma drugačna zadeva.
Že psihičen pritisk je dovolj, da ti zmanjkuje zraka.
Hi hi, sam pocaki na oblast, ko bos kriva 177 clena KZ-1. Pol te bo oblast prijazno odpeljala v arest. Hi hi.
[/quote]
Točno tako. In to poskušam dopovedati vsem v soseski, pa se nobenega nič ne prime in veselo šetkajo dalje. Na to sem jih opozarjala že dva dni nazaj pa noben ne j… žive sile.
Če folk ne razume potem ne gre drugač kot s palco, nastradal bomo pa vsi. Policijska ura, kazni za nenujne izhode, izhod samo za eno osebo naenkrat za nujne izhode (trgovina, lekarna, bolnica).
Sami ste tako hoteli bebci. Lahko bi imeli karanteno samo 14 dni, tako bo pa 2-3 mesece. Potem pa pametuj o svoji svobodi komur želiš, baba blesava.
Bravo, j….vas virus. Vsi boste zboleli za depresijo, tesnobo, še kap vas bo od strahu in panike, na TV pa samo zastrašujejo.
Mi gremo vsak dan ven, na sprehod, z rolarji s kolesi, skiroji, sprehajalne poti so polne, ljudi še nikoli ni bilo toliko.
[/quote]
in drugi del tvojega zadnjega stavka je tisti, ki je problematičen.
ne vem ali res ne dojemaš ali se samo delaš, da si zabita.
Bravo, j….vas virus. Vsi boste zboleli za depresijo, tesnobo, še kap vas bo od strahu in panike, na TV pa samo zastrašujejo.
Mi gremo vsak dan ven, na sprehod, z rolarji s kolesi, skiroji, sprehajalne poti so polne, ljudi še nikoli ni bilo toliko.
[/quote]
Ravno tu je problem. Zato bo pa naslednji korak policijska ura, ker tako “uživate v družabnem življenja na sončku” ker z vašimi sončki ne znate bit tud pol ure doma, ker nimate pojma kaj bi z njimi počeli.
Hvala res. Iz srca. Jaz bi rada da se življenje vrne v normalne tirnice čimprej, vi pa delate kontra ker to jemljete kot dopust in sproščanje. Najbolje da se že jutri šole in vrtci odprejo, saj itak ne bo nič.
Preberite … sprehajalci:
https://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/clanek/smarje-slovenska-lombardija-289950
Vse kar je lepo in prav, a se ne morem strinjati z mnenjem, da se moramo zapreti med 4 stene in konec … Svez zrak, na varni razdalji je obvezen! Kolektivni sporti, druzno rekrairanje – ne. A dnevna doza rekreacije z druzino bi morala biti zapovedana:
-ob uri, ko ni ‘navala’,
-neobljudene poti,
-ob morebitnem srecanju izmenjava besed na hitro & razdalji.
Vse ostalo, kar paranoiki natolcujete, je pa, oprostite, huje kot zapor. In ni novene potrebe, da v teh tezkih casih folk še bolj psihirate, kot je …
Ravno tu je problem. Zato bo pa naslednji korak policijska ura, ker tako “uživate v družabnem življenja na sončku” ker z vašimi sončki ne znate bit tud pol ure doma, ker nimate pojma kaj bi z njimi počeli.
Hvala res. Iz srca. Jaz bi rada da se življenje vrne v normalne tirnice čimprej, vi pa delate kontra ker to jemljete kot dopust in sproščanje. Najbolje da se že jutri šole in vrtci odprejo, saj itak ne bo nič.
[/quote]
Ampak vi ste res debili, drugega ne morem rečt. Delam od doma, kuham, rihtam otroke, z njim se skupaj učim, ko pride mož iz službe gremo za kakšno urco al v gozd na sprehod, na kolo skiro, rolerje. Kdo govori o kakšnem druženju, igralih, pitjem kavice na sončku? Ko smo vzunaj smo aktivni, ne posedamo, ne družimo se z drugimi in ne pogovarjamo se z drugimi. In ko pridemo domov, zopet šola, večerja, zrihtat otroke in potem še pozno v noč delat za službo. In ne mi blebetat, da to jemljemo kot dopust, ker moram poleg svojega dela poskrbet še za vso učno snov za otroke, vsa gospodinjska dela in vse ostalo kar je potrebno.
https://www.youtube.com/watch?v=4AK3tzjj4r8
Ljudje na prostem…nobene pretirane gužve…pa jih sam župan podi domov in grozi s policijo.
To bo tukaj čez par dni, le da ne bo podil župan ampak vojska.
Kaj nam je? Živeli bi radi, vi ne?
Z možem (oba 60) greva vsak dan na sprehod 3-4 km. V tem času srečava ( na daleč) mogoče 5 ljudi. Le-ti tudi gredo, ali posamično, ali v paru. Tako, kot midva. Če sva skupaj doma, greva skupaj ven. Z nikomer se ne druživa; ta srečanja na sprehodu so na 5 m, ali celo več.
Kaj bi bilo s temi sprehodi narobe, sprašujem avtorico?!
Ja vi kar pojdite, pa uživajte dokler ne dobite kazni na dom zaradi kršenja “koronazakona”.
Vam je vseeno. Smo pa ljudje, privatniki, ki smo BREZ prihodka zaradi dekreta o prenehanju opravljanja storitev, šoloobvezne otroke imamo doma in jih bomo imeli do nadaljnjega, zato ker ste ostali (predvsem “zaposleni v JU” ki tako ali tako prejmejo plačo kljub neopravljanju dela in upokojenci) tako ignorantski, egoistični, netolerantni in zaplankani, kot da se vas to ne tiče.
[/quote]
Tvoji žleht posti že v normalnih razmerah ne kažejo dobrega psihičnega zdravja. Ja nč, inekcijo bo treba …
Končno. Popolna karantena. Od polnoči le služba, trgovina in nujni opravki. Nič več druženja in igranja na igralih.
In to samo eden po eden, ne cela družina.
Če obstaja še kaj bolj zaplankanega in pokvarjenega od malih d.o.o. in s.p. se dam pozlatiti na suho. Zaprli so vas zaradi tega, ker bi vi še kar okuževali vse in vsakogar za nekaj centov na dan. Pusti JU, ti so tako ali tako svet zase, pusti penzioniste. Večina od njih si je svoje bedne penzije zaslužila sama s plačevanjem 15;5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} procentov od btto, kar vi bolj malo plačujete še manj pa kapirate.
Če bi radi delali gobezdala, pojdite za prostovoljce v bolnice. Boste tako vsaj za jest dobili, ko zdaj tulite, da nimate. Ko je je pa treba davke plačevat prikazujete pa pozitivno 0, če imate dobrega računovodjo seveda. Sami še kapirate ne kaj je to.