Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Viagogo – previdno pri nakupovanju vstopnic

Viagogo – previdno pri nakupovanju vstopnic

Mogoče komu naša, draga, izkušnja koristi. V mrzličnem iskanju vstopnic za koncert Rolling Stonesov je Google kot prvi zadetek ponudil Viagogo. Naivno poklikala, stran me je obveščala, da sem nevemkatera v čakalni vrsti, predno me je končno spustila na ogled možnih terminov koncertov. Izbrala sem karte (seveda je sem bila ob tem opozorjena, da se zanje zanima več tisoč ljudi, kart pa komaj nekaj deset), vmes vseeno preverila še dva ponujena Googlova zadetka, ki pa sta imela podobne cene ponujenih vstopnic.

Po izboru mi je Viagogo namenil 8 minut časa za nakup, saj naj bi bilo to pravično do ostalih koncerta željnih iskalcev. Nič kaj pravično pa ni bilo nadaljnje ravnanje tele spletne prodajalne/posredovalnice. Cena karte je ob nakupu znašala 119,90 eur, po zaključenem plačilu pa sem prejela obvestilo, da so stroški rezervacije in DDVja na posamezno karto znašali 36,57 eur, varna dostava posamezne vstopnice pa 8,48 eur. Na prejetem računu je bil napisan zgolj končni znesek, brez števila kupljenih vstopnic, kaj šele kakršnekoli specifikacije. Poskusila sem preklicati naročilo, a ni šlo. Nekako sem se potolažila, da bomo požrli teh 45 eur po osebi, nakar je danes sledil hladen tuš. Karte so prišle v eni ovojnici (kljub temu so za vsako obračunali varno dostavo), na njih pa zapisan znesek 99,90 eur. Torej, vsaka karta me je dejansko stala karto in tri četrtine.

Seveda sem se takoj odločila stvari priti do dna, a ko gre za Viagogo ni moč kopati nikamor. Vse številke za pomoč uporabnikom, ki sem jih uspela najti, nedosegljive, elektronski naslov, na katerega bi se bilo moč pritožiti, pa znanstvena fantastika. Med iskanjem možnih “ukrepov” sem naletela na številne enako in podobno zavedene kupce vstopnic za različne dogodke prek Viagogo (sicer bolj slaba tolažba, a nekateri med njimi so ostali celo brez denarja in brez kart).
Vem, po toči zvoniti je sicer prepozno, mogoče pa komu zaradi pravkar prebranega sploh ne bo potrebno zvoniti.

Cena najcenejše karte za Stonse preko uradnega trgovca za Avstrijo stane 99.90 eur. Ne vem, kje si ti našla cenejše – za ostala prizorišča so cene zelo podobne. Link do uradnega prodajalca: http://www.oeticket.com/tickets.html?fun=evdetail&affiliate=EOE&doc=evdetailb&key=1915167$9691623&xtor=AL (to je link, na katerega te vrže iz spletne strani Stonsov)

Viagogo ima cene kart skoraj 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} dražje – od nekdaj je bilo tako. Tisti, ki ne znate poklikat in se malo prej pozanimat si je sam kriv.

Nakupovanje po spletu je posebna umetnost, ki ni za vsakega

Jaz tudi ne razumem, kako si uspela priti na viagogo, če so pa karte tudi na našem eventimu in so cenejše.

Sicer pa hvala za zapis.

Viagogo ni uradna trgovina ampak preprodajalnica

Močno odsvetujem nakup kart preko viagogo.
-Prikrivajo podatek, da so samo posrednik in ne uradni prodajalci. Lepo zapakirana bolha ali ebay, kjer kupec in prodajalec nimata direktnega stika
-Oderuške provizije. Za Rolling Stones karto so reklamirali ceno 130€, po potrditvi nakupa pa so zaračunali 44€ dodatnih stroškov na karto. Ta znesek med nakupom ni bil viden.
-Podjetje je nemogoče kontaktirati
-Lahko se zgodi, da je prodajalec prevarant, pri vstopu ugotoviš da je karta neveljavna

meni se je zgodilo identično. žal sem hitela in prvič kupovala karte tako… in so me uspeli nategniti na celi črti. sem jezna vsakič, ko pomislim. me je pa izučilo.

Jaz imam izkušnjo izpred nekaj dni. Čeprav večkrat kupujem preko spleta tokrat nisem bila pozorna in karte močno preplačala (125 EUR namesto 55 EUR, kolikor bi prišlo na eventimu). Potem sem jih hotela prodati preko te iste strani, sistem je celo zaznal, da gre za karte kupljene pri njih, ampak je vseeno zahteval, da jih naložim gor. Nisem jih mogla, saj jih od njih še nisem prejela. V zadnjem trenutku so se mi opravičili, da kart od prodajalca niso prejeli, zato mi bodo vrnili 125 EUR (še čakam), za neuspešno prodajo pa so mi odtegnili še 50 EUR (podatke od kartice so imeli v sistemu, jaz sem jih vmes že izbrisala…

Torej so zaslužili 100 EUR za 0 dela….

Na eventimu jih pač ni.

Maja so pa bile.

Hi!
Še en “nateg” za Placida Dominga !!! 🙁
Vedno kupujem preko Eventima (ker je nekdo omenil, naj “telebani” ne nakupujejo preko interneta!!!), tokrat pa se mi je res mudilo (za NL darilo!) in nisem bila pozorna!!!
Za koliko so me nat…. !?? :p Na vstopnici piše 49.- EUR/kom, plačala 209.- EUR za 2 kom!!!
Torej, kar Duplo!!!!!!!! Kr sram me je še komu povedati, tak sem “užaljena”!!
PAZITE se te firme, REEEEEES!!!
Pa srečno in pozorno 2018!
Op.: ne vem, kam bi še te izkušnje zapisali, da ljudje ne bi več kupovali preko njih!!???

Jaz imam pa pri Viagogu dobre izkušnje….sem lani dobila po zelo ugodni ceni (ki je bila nižja od prodajne) vstopnice FRONT OF STAGE za koncert Robbia Williamsa v Celovcu le nekaj dni pred koncertom…… Skupaj s stroški je za 2 vstopnici zneslo ZA DOBRIH 60 € MANJ, kot bi bila redna prodajna cena…..

….sem pa glede na splošne negativne komentarje bila do prejema vstopnic res v dilemi…vendar je teklo vse brez problemov in sem vstopnice dobila dva dni pred koncertom…

Naj se širi torej tudi pozitivna izkušnja. lp

Rada bi prodala vstopnico Rag’n’Bone man, ki bo v soboto 5.5.2018 v Ljubljani. Cena je 30,00€. Za več informacij me lahko pokličete na telefonsko številko: 040 367 240 ali mi pišete na gmail: demi.leban140@gmail.com.

Tudi nam se je to zgodilo pri nakupu vstopnic Siddharte, ki bo 14.9.2018. Sama karta je znašala 27,00 ( to sem videla šele ko sem karte prejela), kupila sem tri in znesek bi moral biti 81,00 EUR, preko te firme pa sem plačala 163,25 EUR. Kako je to mogoče, kaj res ni v Sloveniji nobenega inšpektorja, ki bi lahko zaustavil to krajo????

New Report

Close