Vidocq 2001
Prava osvežitev v poplavi hollywoodskih filmov. Pristna francoska zadeva z Gerardom Depardieuem v glavni vlogi. Bogat z dobro zgodbo in vizualnimi efekti. Sem slišal, da je bil ves posnet v digitalni tehniki.
Gre pa za zgodbo o resnični osebi detektivu Vidocqu – ki je postavil temelje moderne kriminalistike v Franciji in se spopade s svojim najtežjim primerom doslej. Predvsem celotna scenografija je čist taka surrealistična, kot da bi gledal scenografijo From Hell (2001) ali pa The Dark city (1998). Zelo dobra zadeva v zadnjem času.
Če je slučajno gledal kdo, naj napiše kak komentar.

Hehey, zanimiva komparacija!!! Dost podobna filma po vzdušju – toplo priporočam :))
Vincent Cassel izgleda kot pravi hemofilični izrodek v tem filmu, Monica Belucci pa usual 1a femme fatale :))

Tudi meni je bila všeč Volčja bratovščina, ful, ful všeč, ampak še boljši mi je bi Doberman, Vincent in Monika sta zakon. Prava osvežitev so ti francoski filmi poleg ameriškega, pardon, sranja, ki brez efektov več ne more.
Če še lahko dodam, že nekaj let nazaj sem gledala francoski film, naš prevod je bil nekako tak Smejte se, če se vam drugi smejijo, nekako tako. Super zadeva, govori pa o obdobju pred francosko revolucijo in življenju na dvoru Ludvika XIV. MOgoče ga je kdo gledal?