Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice vietnam – info

vietnam – info

Zivjo!

Trenutno potujem po Vietnamu, tako da ce kdo rabi kaksno informacijo…

lp ales

Tudi mene zanima ta dezela…..Kje se nejvec gibljes,mene bolj zanima zahodni del,ko je obala,cene,varnost,prenočišča…,pa lepo potovanje.Kasno vreme imas?

Hojla!

mene pa zanima, ce se da na Kitajskem zrihtati vizo za Vietnam ali obratno.
Imam namen iti oktobra na Kitajsko in potem v Vietnam ..No ce bos hodil kaj po kaksnem veleposlanistvu ali pa ce bos imel priliko, bi te prosila, ce lahko kaj vprasas, ce ni prevec.. Hvala ti

zelim ti lepo potovanje..
tanja

Hi Ales!
Jaz grem decembra…ze komaj cakam….

Kolk dni si bil na Halong-Bayu?
Potujes s Sinh Cafe bus-karto?

lp
miran

Zivjo!

Midva s kolegom sva vizo za Vietnam uredila na Dunaju, tako da nisva imela problmov. Sva pa tudi midva vstopila v Vietnam iz Kitajske. Mislim da tudi LP omenja, da ima Vietnam svoj konzularni oddelek v Kunmingu in Naningu, sicer pa mislim da sem v Yangshouju videl nek oglas za vietnamsko vizo v 24 urah ampak za 100$.

Kitajsko vizo se ti po pomoje splaca vzeti kar v Ljubljani za 4500 sit.

lp ales

Zivjo!

Halon bay je res zanimiv samo v tem casu je res res vroce. Midva s kolegom sva vzela kar eno organizirano turo iz Hanoia za 3 dni, 2 noci vsi prevozi in hrana za cca 24$.

Vecinoma potujeva s Sin cafe busi, sicer pa ti open ticket Hanoi – Saigon punujajo 3 pundudniki, ki imajo vsi podobne cene in povsem enake postaje. Singh cafe ima mbicajno veje buse in bolj udobne kot pa recimo Jt brothers, ki vozi obicajnoi z manjsimi busi ali celo z kombiji.

Lp ales

Zivjo!

Moja pot do sedaje je izgledala nekako talkole> Sapa, hanoi, halog bay, cat bai, hanoi, nihn bihn, dmz, hue, hoi an, nga trang, sedaj pa se nahajam v dalatu, kjer pa ze celo popoldne dezuje.

V tem casu res kar veliko dezuje, samo razlika je v tem, da recimo v goratih predelih kot se opazil dezuje predvsem popoldne in zvecer, ob obali pa ponoci, mogoce kdaj tudi popoldne.

cene so razlicne, danes sva recimo s kolegom v Dalatu palacala 5 USD za dvopostelno sobo, tus wc, balkon, tv. sicer pa sobe brez klime stanejo nekeje med 5-7, z klimo pa 7-11 usd.

Vse cene so obicajno nizje kot pa so omenejene v zadnjem lp Vietnam 2001 za vsaj 10 %. Ne vem za kaj.

Glede varnosti pa se se nikoli nisem pocutil oggrozenega edino kar je bilo, takega, da je kolega zamenjal dolarje v njohovo valuto v hotelu in dobil ponarjen denar, ki pa je res dober ponaredek z vodim tiskom in vsem, obazi se samo pod uv lucko, ampak sva jih vseeno uspela v novciti….

lp ales

kako pa sta vedela, da je denar ponarejen, sta imela sabo UV lučko?

zivjo!

Kosvav lokalu hotela placati, sva izrocila denar (bankovec za 100.000 dongov ) in cez nekaj trenutkov je hostesa prisla nazaj in pac povedala da je bankovec ponarejen. Izrocailasva in drugega, treetjega,… vsi so bili pod uv lucjoki so jo imeli videti ponarejni.

Sicer imava vedno s seboj (ze od prejsnih potovanj) tudi prenosno uv lucko, vendar si nisva mislilanda je to mozno tudi v hotelu. Bolj je nevarno pri ulicnih menljalcih.

lp ales

zdravo!
Si bil na sipinastih plazah pri Hoi Anu?
Bos sel se v Kambodzo?

lp
miran

ojla
jest startam15 iz hanoja pol pa en mesec do hcmc od tam pa nazaj domov.
a za sapo res rabis superge alpa treking cevlje,a so opanke cist dobre?
a mors karto za bus bookirat vnaprej?
a kakšne antimalarike cvakas?
a si mislis delto mekonga ogledat po svoje al z agencijo?
al moram kej nujnga vedet preden grem?

lepo se mejta se naprej 🙂

ali lahko spis pri domacinih v nihn bihnu in ali imajo sobe ventilatorje?
kaj je zanimivega v DMZ?

LP

Zdravo Brajdo!
Kolk si dal za karto? Od kje letis?
lp
miran

Ojla Ales!
Jaz potujem tja septembra in me zanima proti čemu si se vse cepil in če ješ antimalarike. Na med.over.net za Vietnam priporočajo naslednja cepljenja: hepatits A, hepatitis B, tetanus, tifusu in steklina; in antimalarike.
In kako kaj Vietnamci? Na tem forumu sem enkrat zasledila, da so nadležni?!
Lp z domačih krajev,
K.

167 jurjov
lj-fra-sing-hcmc nazaj pa iz hanoja
🙂

Zivjo!

Glede cepljenja. Jaz sem ze od prej cepljen proti hepatitisu a in b in rumeni mrzlici, sedaj pa jem lariam (proti malariji). Ne vem ce je vietnam ravno malaricno obmocje, vendar nikoli ne ves. Po vietnamu potujem namrec se v Cambodio in Loas, od tam pa na Tajsko, Malezijo in Singapour.

Predvsem v krajih kjer je veliko popotnikov so domacini res vsiljivi, ker ti zeliujo vse prodati.

lp ales
Saigon

Zivjo!

Klagenfurt – Frankfurt – Singapur – Hong Kong

nazaj pa iz Singapurja v Klagenfurt.

cena pri Airpassu je bila cca 160.000 sit

lp

ojla
jest startam15 iz hanoja pol pa en mesec do hcmc od tam pa nazaj domov.
a za sapo res rabis superge alpa treking cevlje,a so opanke cist dobre?
a mors karto za bus bookirat vnaprej?
a kakšne antimalarike cvakas?
a si mislis delto mekonga ogledat po svoje al z agencijo?
al moram kej nujnga vedet preden grem?

lepo se mejta se naprej 🙂

Zivjo!

V sapi lahko vzames treking 7km 15km ali pa vec dnevni kjer porehodis tudi vec km. Vecinoma gre pot navzdol, nazaj pa te pripeljejo z motorjem. Jaz osebno sem sel v treking cevljih, sem pa videl ljudi tudi v opankar, hodis pa vecinoma po makadmaski cesti, kjer vozijo tudi potorji, edimo po rizevih poljih se ni ravno priujetno skoraj bos pogrezati v blato, kaj ves.

Ce imas open ticek bus karto je potrebna rezervacija en dan prej in isto velja tudi ce vsako karto kupis posebaj. Avtobusi so povrecno kar zesedeni skoraj 90% odvisno pa tudi od destinacij.

Glede mekong delete se ne veva, ravno danes ko sva v saigonu se bova z motrorjem zapeljala do pristanisca vprasat za kaksen cargo colne, sicer pa je ponudbe ogormno, od cca 25 $ naprej za 2 dni.

lp ales

Midva se odpravljava v Vietnam. 11.7. prideva v Bkk potem pa čez Kambodžo proti Vietnamu. Zanima me, kakšne so kaj cene za treking, sobe, hrana, cunje,…

Kje so lepe plaže? Kaj nama priporočata, da si ogledava.

Nazaj v Bkk bova šla čez Laos.

Lepo se imejta

ok ,thx Brajdo!

Jas sem dal 170.000 za:
Graz-Franfurt-Singapur-Hanoi
Pnom Phen- Singapur-Frankfurt-Graz

Jaz se oklevam, da bi skenclal Mekong-Delto in bi raje podobno stvar obiskal s kamboske strani.
Si bil na oni sipinasti plazi Mui-Ne v blizini Hoi -Ana?
Si ze kupil kobro v rizevem vinu?

lp
miran

na zdravje s Singha oz. Tiger pivom, kar pac pijes:-)

sorry, prejsnja vprasanja namenjena Alesu

lp
miran

Zivjo!

Ja seveda sem bil na plazah v Hoi anu. Najbolje je da vzames kolo (5000 d) ali pa motor (40000 d) na dan in se opdeljes cca 4 km, plaza je res lepa, edno kar je motece so prodajalci, ki ti hocejeo vsakih 13 sekund prodati kaj novega.

Trenutrno sem ze v Kambodzi, ki je kar drazaja od Vietnama. Bomo videli.

lp ales

Ales hvala!!
ok, kasneje porocaj se o kamboskih plazah.tam okoli Sihanukville ali drugje…..
pozdrav
miran

zivjo ales!
tudi jaz se cez cca dva tedna odpravljam v kambodzo in laos.

bos sel tudi ti potem v laos?
zanima me kako je z mejnimi prehodi laos/kambodza, ker meja ni vedno odprta. ce ves mogoce za kaksen trik…
preko tajske ali vietnama pa ne bi sla v laos, ker nimam vize

mogoce se pa kje srecamo!
lp tami

Zivjo!

Po prvotnih planih sva s kolegom zelela itit tudi v Laos, vendar sva se premislila zaradi vec vzrokov, med drugim sva tudi malo v stistki s casom. Mejo sva zelela prestopiti po Mekongu, in potem obiskat najprej juzni del potem pa naprej. Sicer pa je loas po pricevanju drugih poptoinikov s katerimi sva se pogovarjala res vreden obiska.

Glede najanovejsih info o prestopu meje ti priporocam da si ogleda Usenet novice, http://www.deja.com potem pa vpises rec.travel.asia in malo pobrskas po arhivu

lp ales

////////////////////
zivjo ales!
tudi jaz se cez cca dva tedna odpravljam v kambodzo in laos.

bos sel tudi ti potem v laos?
zanima me kako je z mejnimi prehodi laos/kambodza, ker meja ni vedno odprta. ce ves mogoce za kaksen trik…
preko tajske ali vietnama pa ne bi sla v laos, ker nimam vize

mogoce se pa kje srecamo!
lp tami

New Report

Close