Vijolice za jest?
Seveda. Npr. takole:
http://www.kulinarika.net/recepti/19595/sladice/pomlad-na-cokoladno-borovnicevi-torti/
http://www.kulinarika.net/recepti/13784/solate/prvomajska-solatka-z-vijolicami/
http://www.kulinarika.net/recepti/13780/solate/spomladanska-travniska-solatka/
Pa še marsikaj drugega, npr.
http://www.kulinarika.net/recepti/15391/solate/pisana-solata/
http://www.kulinarika.net/recepti/13939/solate/pozno-junijska-divja-solata/
http://www.kulinarika.net/recepti/14414/solate/julijska-solata/
http://www.kulinarika.net/recepti/14208/solate/prva-jesenska-divja-solatka/
veliko cvetov in tudi drugih delov rožic je užitnih, tudi veliko plevelov je mnogo bolj zdravih kot gojena zelenjava, če imaš voljo pojdi v knjižnico po knjige Daria Cortese .. tole je ena od njih http://www.divjahrana.si/knjige/divja-hrana … zelo podrobno opisuje rastline, zdravilnost, pripravo.