Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka Vikati ali tikati

Vikati ali tikati

Moževo mati oz. taščo 😀

Prosim, če mi lahko z argumenti podprete vaše trditve, zakaj vikati in zakaj tikati oz., koliko vas je, ki vika svojo taščo oz. tika.

Lp, O

Pri nas sta tako moja kot moževa mama sami predlagali tikanje. Če ga ne bi, bi še vedno vikala jaz moževo mamo oz. on mojo.
Tukaj po mojem ni prav in narobe – kakor komu paše.

Vikati ali tikati?

poenostavi
vtikati :)))

pa brez zamere, na dlani se je ponudilo….

Vikati, druga generacija je. Mogoče kdaj kasneje, le če ti taščica sama to predlaga, jo lahko tikaš.

Mene tašča vika, zato ni dileme.

kot prvo se nauči sklanjatve : moževo mater oz. taščo. Ko boš to znala, pa začni razmišljat naprej. Glede na vsesplošno sovraštvo med obema dvema ženskama podvrstama pa predlagam, da ostaneš na vljudnem vi in poskusiš ohraniti malo spoštovanja do nje, do sebe pa dovolj dostojanstva, da ne boš taka kot je tukaj večina snah 🙂
jaz sem že z drugo taščo na vi in se prav fino obnese:)

vemka, a če bi te tikala, bi ti tudi njo?

Oki doki “najporej skalnjatu 😉

…med obema ženskima podvrstama… če smo že tko natančni…

mene sta oz pardon ena me še tika, pa me to prav nič ne moti. verjamem, da se sem pa tja najde kakšen par tašča – snaha, ki se tudi sicer zelo dobro ujameta in jima tikanje znese. Dokler pa nimaš otrok in bog ne daj in sveti peter naj ti pri tem pomaga, da si slučajno v taščini mansardi, pa ne moreš vedeti, kako bodo ti odnosi šli naprej. Po eni strani se mi zdi vikanje zastarelo in se ga sicer v službi na vse kriplje izogibam, v meddružinskih in medgeneracijskih odnosih pa se mi to zdi pravi božji blagoslov:)) Sicer pa naredi tako kot čutiš (upoštevaj tisti tihi glasek ne nasvetov iz cosmota)

hihi, evo… kdor drugega popravlja, sam napake dela 😀 al kuko bi zej est temu urekla 😉

Mah, ne bom dlakocepska. Preveč časa vzame. Sam tema me zanima. Sej nič ne zamerim, če me bo kdo slovnično popravljal. Mogoče se še kej naučim, če se ne odločim biti trdoglava ;D

Ajdek 😉

…sledim temi.

hehe, hvala. Lepo napisano.

Jaz sem vse tri moje tašče vikala, zdaj pa me moj bodoči zet tika in me kliče po imenu, in se mi to prav fajn zdi. 🙂 Današnja mladina je drugačna kot smo bili mi. Zdaj začnejo kar sami tikat, ne da se jim reče. No, vsaj jaz sem taka, da ne maram, če me kdo vika, sama pa starejše vedno vikam, če mi ne rečejo drugače.

Jaz vse vikam, dokler mi ne rečejo, da se tikamo. To imam iz službe, kjer še praktikante vikamo. Vikanje je odnos spoštovanja, tikanje naj bi bilo odnos prijateljstva. Zdaj pa oceni, kje ste s taščo.

Joj te pikolovske slovničarske frikice, kaj pa to: med obema dvema, je to kaj, pravilno?

Jaz sem do sedaj imela eno taščo in še ta je sedaj bivša. V času, ko sem bila s partnerjem, pa sva se s taščo, na njen predlog tikale s tastom sva se pa vikala. Hecno.

Bodoča tašča, hvala za odg.

Yoico, kaj pa, če si jemlje vikanje kot da je ona nekaj več od snahe?

Najbolje bo, da ostaneta obe na vikanju, da ne bo katera več od druge…

Svojo prejšnjo in sedanjo taščo vikam, ker mi sede tako in ker nobena ni izrazila želje, da se tikava. Moj partner moje starše tika in tako je za vse OK.
Po drugi strani pa tikam taščo in tasta od moje sestre, ker sta izrecno tako želela in moram priznati, da mi gre težko z jezika.

Yoico, samo grandiozno se vika, tisto tam nekje pod kaj pa vem kje se pa tika…

Pearl, ti verjamem. Ni lahko tikati starejših ljudi.
Mene malček “moti”, če si nek starejši osebek to interpretira kot da je nekaj več in ne pomisli, da gre za bonton :D:D:D

Najdeš si taščo, ki govori jezik, ki nima vikanja.

trnovka, najbolj ja. najprej najdeš taščo pol pa partnerja 😀

Tudi v jezikih brez vikanja imajo analogne dileme, npr. ali se taščo kliče Georgina ali pa Mrs. Swiftly-Jones.

Ampak samo, če hočeš po vsej sili uporabljati imena:). Leta in leta se lahko pogovarjaš, ne da bi dilema postala aktualna. Vsaj če se ne dereš iz ene sobe v drugo :).

Vikaj, dokler ti ne predlaga tikanja. Res ne vem, zakaj tako vprašanje, saj je osnovni bonton jasen že prvošolčkom. Če upštevaš bonton, se izogneš zadregam.

Taščo in tasta sem vikala, onadva sta me tikala. Če bi mi predlagala tikanje, ne vem, mogoče bi jo? Nisva si bili zelo blizu, tako da mi je vikanje odgovarjalo.
Hčerin mož me vika, kliče me po imenu. Njen prejšnji partner me je tikal. Mi je bilo čisto prav;zdi se mi,da je s tem odnos bolj domač, prijeten.

vikati..jo držiš bolj na distanci da se ti ne upa preveč vmešavati in pametovati..če ne je čez leta enako kot bi “snel rokavice”. Seveda obstajajo zlate tašče, nasmejane, dobronamerne, prijazne..moja žal ni med njimi (oz se je po 10 tih letih izkazala vsa njena zloba in me pustila v večnem “šok”u). Srečno!

New Report

Close