Vila schellenburg??
https://www.nepremicnine.net/novogradnje/palais-villa-schellenburg.html
Kaj se bodo še spomniliPa kam bodo stlačili to lepotijo?
Blok k blok. Ful denarja pa kao fensi, ampak na koncu si še vedno blokar, k mu 100 sosedov skače po glavi.
Da ne omenjam imena! Al pa če kar habsburžane nazaj pokličemo in jih okronamo za naše vladarje. Brez nemškega imena bi blo pa čist kmečko, ane. Ga ni dovolj nobel slovenskega imena za ponucat. Poden.
Za tiste, ki ne veste ali ste pozabili, so tri najpomembnejse stvari pri nepremicnino: lokacija, lokacija in lokacija.
Ta objekt ima zazeleno lokacijo, si v mestu in blizu Tivolija, taksnih nepremicnin pa v prestolnici ni ravno ogromno na voljo.
Ime, cena, investitor, to vse je nepomembno, ker kupcev to ne zanima. Pa jaz osebno ne vem, ce bi sla tja zivet, tudi ce bi bilo financno dosegljivo, ampak dajte se zavedat, da dobrih nepremicnin na dobrih lokacijah v Lj pac ni.
Lokacija nekdanjega Kolizeja, kjer se gradi palača in vila Schellenburg, sploh ni primerna za stanovanjsko gradnjo. Mogoče za hotel ali poslovno stavbo. Ta lokacija je izredno hrupna, zrak je zelo onesnažen, verjetno s hrupom in izpušnimi plini med najbolj onesnaženimi lokacijami v Ljubljani. Dejstvo je, da stanovalci oken ne bodo mogli imeti odprtih niti ponoči. Po Tivolski in Gosposvetski/Bleiweisovi je ogromno prometa, po Gosposvetski veliko avtobusov LPP, takoj zraven je evangeličanska cerkev in park, kjer se zadržujejo brezdomci in narkomani, odprt pogled na džamijo,… Onesnaženje in hrup je z vseh strani, zato mikrolokacija oz. orientacija stanovanja sploh ni pomembna. Mogoče je še najboljša SZ stran (proti Tivoliju). Je vsaj odprt pogled na zelenje… Objavljene slike so zavajujoče, saj bi po njih človek sklepal, da bo naselje nekako odprto, zračno, z večjimi odmiki med lamelami in od npr. Župančičeve ulice, vendar je realnost popolnoma drugačna. Zgradba bo skoraj čisto do ceste, prostora bo le za pločnik in nič več. To se že vidi, saj se trenutno že gradi pritličje… Tudi med lamelalama bo zelo malo prostora, stanovalci bodo prisiljeni gledati drug drugega.
Stanujem v bližini, mimo te lokacije se vozim in hodim vsak dan že 30+ let, zato mi lahko verjamete. Skratka, lokacija popolnoma neprimerna za bivanje! Ni mi jasno, kako je investitor sploh dobil dovoljenje za to gradnjo. Verjetno je padla kakšna konkretna kuverta…
šelenburg my ass, 25.07.2020 ob 16:05
Blok k blok. Ful denarja pa kao fensi, ampak na koncu si še vedno blokar, k mu 100 sosedov skače po glavi.
Da ne omenjam imena! Al pa če kar habsburžane nazaj pokličemo in jih okronamo za naše vladarje. Brez nemškega imena bi blo pa čist kmečko, ane. Ga ni dovolj nobel slovenskega imena za ponucat. Poden.
Saj tudi Villa ni slovensko. A veš, da sem jaz isto pomislu. Če bi bla Pr’Kmetič, ne bi blo dovolj snobovsko za Ljubljančane ker podn
Omg, 24.07.2020 ob 19:16
https://www.nepremicnine.net/novogradnje/palais-villa-schellenburg.html
Kaj se bodo še spomniliPa kam bodo stlačili to lepotijo?
Spominja na en navaden hotel na hrvaški obali. Če bi bila res tako luksuzna, bi bilo manj stanovanj, se vidi, da so hoteli pobrati maksimalen izkupiček/m2.
Sicer nisem z Lublanw, a kolk jo poznam se mi zdi boljša izbira ta novogradnja na Jurčkovi? Se mi zdi boljša lokacija in zelo funkcionalni tlorisi:
Leeleenrpr, 17.08.2021 ob 14:18
Take stavbe imajo vse urejeno prezračevanje, tako da niti ni mišljeno, da bi imel okna odprta.
Meni to sicer ni všeč, samo povem, da tako pač je.
slišala za marketinški nateg? V centru bi ti dihala svež zrak? Kaj misliš, da so okna nepropustna? Kaj misliš, da skozi vrata nič ne pride noter?
now, 25.07.2020 ob 08:55
Ne vem kako bodo to tako drago prodajali. Jaz zagotovo ne bi kupila stanovanja, da mi sosed lahko tako komot čez okno vidi.
Čisti odgovor totalne kmetice! Če bi se šli tvojo logiko, mesta sploh nebi mogla obstajati. In bi vse zgledalo povprečno in brezvezno mejhno kot v Afganistanu.
Zakaj kmetavzarji komentirate stvari, ki jih ne razumete?
Poznam
kokoši, 17.08.2021 ob 14:33
Pa ne razlagi jim tega, a ne vidiš, da kmetavzarji živijo še v srednjem veku. Sej vidiš kaj ti je kmetica odgovorila!
To je samo za v planine poslati pa da tam vriska. Saj koncepta mesta sploh ne razumejo, je izven dosega njihove logike.
Poznamo koncept mest… čimveč butcev spraviti na čim manjši prostor…
Leeleenrpr
17.08.2021. ob 14:18
Take stavbe imajo vse urejeno prezračevanje, tako da niti ni mišljeno, da bi imel okna odprta.
Meni to sicer ni všeč, samo povem, da tako pač je.
—————————————————————
Pa ne razlagi jim tega, a ne vidiš, da kmetavzarji živijo še v srednjem veku. Sej vidiš kaj ti je kmetica odgovorila!
To je samo za v planine poslati pa da tam vriska. Saj koncepta mesta sploh ne razumejo, je izven dosega njihove logike.
kokoši, 17.08.2021 ob 14:36
Jasno, da sovražijo Ljubljano v katero so Evropski turisti iz Evropskih mest navdušeni in v njej vidijo rešitve za njihova mesta. Saj to niso ludje za civilizacijo. To so divji provincionalni ludje.
Beseda “evropski” se napiše z malo začetnico. Sem iz kmetov, a to vem. Če vas pa v Ljubljani učijo pisat z veliko začetnico, je tam res nekaj narobe.