Vinetou in Karl May
Zaradi ponovnega snemanja Vinetouja na original lokacijah kot stari filmi se obuja zanimanje za KArla MAya.
Verjento je Karl May precej manj priljubljen pri mladih bralcih ? Upajmo da se to popravi, ker niso tako slabe knjige in dajejo dosti pozitivnih vrednot. O KArlu Mayu pa veliko govori tudi roman Katarine Marinič po njihovih besedah.
Jaz sem pred nekaj leti še enkrat vzela: Grad Rodriganda. Sicer jih nisem ravno brala (tako, vrstico po vrstico), bolj preletela, pa so mi bile malo čudne.)))). Prvič sem jih pa itak še v osnovni šoli predelala (vse kompletno). Normalno, da imaš pri pol stoletja življenja čisto drugačne oči, kot na začetku. Se pa spomnim, da mi je bilo všeč to, da indijanci niso bili vsi “bed boji”:)).
Jaz sem takrat predihala tudi kompletnega Verna, pa Zana Graya, pa kar je bilo takih “kavbojskih” zadev dosegljivih v tisti naši vaški knjižnici.
Verjamem pa, da danes mladini niso več zanimive – razen redkim izjemam, ki sploh še berejo – je toliko kvalitetne mladinske literature, da tole verjetno ne pride več v poštev.