Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vinica ali Metlika?

Vinica ali Metlika?

Ker gremo na morje v ponedeljek, smo se odločili za avtocesto (čez vikend zna biti zabasana).
Zanima pa me: kateri mejni prehod je za vstop na avtocesto Zagreb – Split boljši. Mi se ogrevamo za Metliko! Hvala!

Če greste iz Ljubljane je Vinica boljša.

Tudi mi smo šli na Vinico.

lp

lp, orehek

Mi smo šli tudi na Vinico.

Če greste na Vinico je avtocesta čisto blizu, medtem ko je iz Metlike še kar dolga pot po Hrvaških vaseh do avtoceste.

Iz Ljubljane vsekakor Vinica potem na Bosiljevo in si že na avtocesti proti Splitu. Pot do Splita traja prib. 4 ure. Seveda, če ni zastojev pred tuneloma.

Pot čez Vinico je bližja vendar je cesta slabša. Poleg tega z lahkoto zaidete, ko greste čez Gorjance, saj so oznake na cestah zelo slabe. Lani se mi je na poti v Split dogodilo ravno to. Prispel sem 10 minut pred odhodom zadnjega trajekta na Hvar… Skratka, če se odločite za Vinico, prej podrobno naštudirajte pot. Lepe počitnice!

mi hodimo pa na kočevje in delnica

Pridružujem se mnenju ostalih, vinica in v bosiljevu na avtocesto. 10.7. sem se vračala iz splita in sem za pot ljubljana – split porabila 4 ure in 20 min.

Sorry. Da pa zgrešiš cesto do Vinice je pa šoferska krivda in ne od označb na ob cesti.
Vinica je vsaj zame boljša izbira, kot Metlika. Ni tiste hudo ovinkaste ceste čez Gorjance. Pa še cestnine ni v SLo, pa še nižja cestnina na hrvaškem.

Mi pa se nismo odločili za nobeno od teh dveh možnosti-iz Lj. smo šli kar direktno na Zagreb, saj je cesta neprimerno lepša, kilometrov je pa res nekaj večm a se časovno ne pozna. Lj.-Split-4,5 -5 ur.

New Report

Close