Vinjeni naj stroške zdravljenja plačajo sami
pa dobro, daj si še enkrat preberi:
*Ministrstvo za zdravje je napovedalo zaostritev odnosa do ljudi, ki bodo v vinjenem stanju povzročili škodo. Po poročanju RTV Slovenija jim bodo namreč zaračunali stroške zdravljenja.*
* ki bodo vinjeni, pod vplivom mamil ali zaradi nasilništva povzročili škodo, sami poravnati vse stroške*
torej če razčlenimo, pijan voznik zakrivi škodo, je kriv on, a je tako?
nekdo ki je pod vplivom mamil, povzroči čkodo je kriv on, je tako?
ti mene na gobec, ker si nasilna povzročiš čkodo, si kriva, aje tako?
jaz pod vplivom alkohola ti ne vrnem udarca, nisem nič kriva, a je tako?
jaz pod vplivom alkohola sedim zraven pijanega voznika, nisem nič kriva, a je tako?
jaz sedim poleg zadetega, ki povzroči nesrečo sedim zadeta, nisem nič kriva, a je tako?
torej kaj zdaj in kdo slabo bere???
pijan, zafiksan nema veze, dokler ne narediš ti nesreče, nič kriv!!!
pijan, zafiksan, nasilen, povzročiš škodo, kriv in plačaš!!!
ŠKODA…kakna je ta škoda, ki jo ima v mislih minister? Samo in izključno materialna škoda…..kajti obstaja tudi škoda za zdravje…….tko da…..tale minister nam želi prodati kup dreka zavitega v celofan in s pentljico na vrhu……..jaz sem absolutno proti……
Kaj pa če bi jo povozil trezen? Bi bilo pa vse v redu? Veliko večino nesreč namreč povzročijo vozniki, ki so čisto trezni.
Me zanima, a je škoda, ki jo povzroči pijanc kaj drugačna od tiste, ki jo povzroči en smrkavc, ki ne zna vozit, al pa en ata, ki mu alchajmer brani, da bi gledal okol sebe, kadar je za volanom?
Predlog je fašističen in vsi tisti, ki ga podpirate ste fašisti.
Ste si spet najdl ene nove žide, za svojo zabavo. Nedolgo tega so bili na tapeti kadilci.
Nič, bat: You’re next.
joj WW, kaj če bi ti najprej vse prebrala potem pa komentirala, na:
*ki bodo vinjeni, pod vplivom mamil ali zaradi nasilništva povzročili škodo, sami poravnati vse stroške, nastale v obveznem zdravstvenem zavarovanju tako zase kot za tretjo osebo.*
v kakšen celofan, nič ne govori o zmanjšanju pijancev na cesti, govori o 130miljonih privarčevanega denarja!!! A je to celofan, al kako!!!
ja sem šla brat, jaz si tega zakona ne predstavljam tako kot Janis, noben zdravnik ne sme presojati ali presojati kdo je vreden zdravlenja in kdo ne, zato predvidevam, da bo po zdravljenju svoje opravila sodna veja in iztirjala zdravljenje od pijanega povzročitelja!!!
seveda bi bilo neetično in nesprejemljivo, da bi nekomu zdravnik odklonil zdravljenje, niti tega ne sme, zato pride povračilo narejene škode po zdravljenju!!! Vsaj jaz si tako predstavljam tale predlog zakona!!!
res je vedno se bodo našli posamezniki, ki se bodo požvižgali na svoje najbljižje, vendar so ti posamezniki spremenili življenja tistim, ki jim je še prekleto mar za svoje drage!
verjamem, da bi ta sprememba streznila veliko ljudi, ki radi sedejo pijani za volan rešila njih in še več popolnoma nedolžnih!!!
ker je pa zadeva dejansko zelo občutljiva, bi jo bilo potrebno temeljito predelati in dodelati!!!
Škoda…..a tudi copy na moj ZS ne bi šel?…ali pa, da kar sama napiše ….no….mogoče sebo ojunačila, res me zanima njeno mnenje (brez slabih misli)….:))))
mah ne vem, jaz pa mislim da le ni tako drastično, če se ne počuti v prezishodnem položaju ker ima na vesti več življenj in zopet sede pijan za volan, potem se ne bo čutil niti takrat!!!
nesreč ne zakrivijo samo odvisniki od alkohola, ampak največ jih tisti ki priložnostno pijejo! Sicer pa vsak odvisnik potrebuje dobro spodbudo za samo zdravljenje, če te ni potem pije naprej!
igrajo se s svojo usodo in usodo nas vseh!!!
nikoli ne bom pozabila, kako je v našem kraju pijan človek pokosil na pločniku tri mlada dekleta, ki so ničhudega sluteč vračale domov! Dve na kraju mrtvi ena invalid. Voznik je dobil 2 leti zapora in nekaj globe, uničil pa je življenja treh družin!!!
ne pijane osebe je potrebno spraviti s ceste!!!
Drži, da je treba pijane spraviti s cest, vendar ta zakon ne bo niti enega pijanca spravil s ceste.
Zakon je namenjen zmanjševanju stroškov zdravstvenih zavarovalnic in NE izboljšanju prometne varnosti. Tudi po uvedbi tega zakona bodo pijani še vozili in se tudi še zaletavali.
Verjetno ga je ta, ki je preživela tud tožila za odškodnino za strah, bolečine, poškodbe….. in tožbo tudi dobila.
Če pa bi mu država najprej vse pobrala za njeno zdravljenje, bi se pa dekle za odškodnino lahko samo pod nosom obrisala.