Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Vinjeta

Vinjeta

Letos ne bom kupil vinjete. Kaj pa vi? Kupiš vinjeto potem je pa ne moreš koristiti zaradi omejevanja. Vrnite denar za vinjete.

Bodi rekli da so to nepredvideno dogodki in vračila ni. Ja pol pa to pomeni ko bom šel na izlet bo to tud ne predviden dogodek ker sedaj se nimam plana kam bom šel. Aja, v tem primeru pa to ne velja. Šva. Jne.

Moj predlog
Iz 2020 naj velja tudi celo leto 2021

nova
Uredništvo priporoča

Kdo vas pa sili, da jo kupite? Noben. Ne razmišlja pa nihče v drugo smer. Ko si se pa lahko normalno vozil tudi 24 ur v kosu, pa ni nihče jamral, da bi jih mogli podražit. Ac so vam na voljo kadarkoli. Če jih ne koristite, je pa vaš problem. Pa prepoved ni izgovor. Se redno vozim po ac tudi službeno, pa me nihče tudi povoha ne

Kaj pa pihas tle. Silijo, seveda da silijo. Naj uvedejo kot je bilo včasih. Ko grem po avtocesti plačam drugače pa ne. Sedaj je pa tko tud če ne greš plačaš.

Elektronska vinjeta bo po porabi

Nikoli ne bo za vse prav. Po drugi strani nas je pa precej takih, ki vinjeto dobro izkoristimo in bi nas prejšnji način precej dražje prišel. In potem še druga stvar. Potem bi bilo precej več prometa po regionalkah.

Ni res. Isto kot sedaj, edino veljala bo od dneva nakupa za eno leto. Sedaj do 31. januarja. Pa, da ne bo več leplenja na šipo

Se ti ne zdi bolj logično plačati po dejanski uporabi?

Naj se vsak odloči sam, ali vinjeto potrebuje ali ne. Jaz jo. Nisem je pa še kupila.

Nekateri dnevno vozite po avtocesti, drugi pa občasno. Tisti, ki ste dnevni, ste letos kljub coroni po njej naredili več kilometrov kot tisti, ki jo vedno koristijo le občasno. Zakaj bi se potem pritoževali?

japajade!

mimogrede, ali bi bila gradnja ceste kaj cenejša, če bi se ti peljal samo enkrat na leto?

Mimogrede, se kdo spomni SDS predvolilnih plakatov? Obljubljali so vinjeto za 55€, če pridejo na ablast. Torej? Kje jo lahko kupim za 55€? Na trstenjakovi?

Se ti ne zdi bolj logično plačati po dejanski uporabi?
[/quote]

Za tiste, ki smo veliko na ac, ne. Če bi bilo tako, bi šlo veliko prometa z ac

Lansko leto sem po avtocesti prevozila samo 150 kilometrov. Prav zaradi korone,
Vinjeto sem kupila za celo leto.
Letos je ne bom. Kajti zdaj prihaja nalezljivi angleški sev, za njim pa verjetno brazilski za katerega cepivo ni učinkovito.
Raje si kupim za 110€ sama nekaj za dvig imunosti. Ne da si to na moj račun kupujejo Darsovci, ki imajo že tako ali tako dovolj denarja.
Glede na stanje, ki ga imamo, bi bilo pošteno, da obstoječo vinjeto podaljšajo vsaj za pol leta. Ali pa računajo pol cene.
Ampak, požeruhi tega pač ne bodo storili.

Torej bo z elektroncskim cestninjenjem bolj pravično placevanje. Si pac do zdaj profitiral, kot drugi ki je AC prevozil le obcano nekajkrat letno ali pa samo en odsek kaksen kilometer.
Glede na to da imamo najdrazjo vinjeto glede na km avtocest so vinjete predrage.
Kakor pa kaze slika zapiranja pa mislim je ne bomo dosti rabili niti letos.
Mi jo ne bomo kupili letos. Že lani se nam ni splačala. Tiste 2x ko gremo na morje bomo pa ze mesecno vinjeto kupili.

japajade!

mimogrede, ali bi bila gradnja ceste kaj cenejša, če bi se ti peljal samo enkrat na leto?
[/quote]

Ha ha ha.. saj ze ob registraciji placas letno uporabo cest. Pa tudi iz proracuna gre za ceste.

To nas je več takih ja ki nas zanima kje jo dobimo za le 55€ 😉

Zelo pameten predlog! Skorajd pol leta jih nismo mogli uporabljati.

ko sem kupil avto v jeseni je bla gor in vštet v račun, več pač plačal za avto, v prvi polovici leta pa jo nisem kupil na starem avtu.

Noben. Ampak že javkajo, kako malo so jih prodali, ker očitno tokrat občasni uporabniki ne bodo financirali rednih uporabnikov.

Ko jo bodo podražili, da bodo dobili notri na nazaj, tudi tebe nihče ne bo v nič silil, prav ti pa ne bo.

Aja ne, ne mislim je kupiti, ker je ne rabim, itak nikamor prav daleč ne smem.

Slovenceljni imate vedno neke probleme. Zakaj si sploh kupujete avtomobile, če ste zapečkarji, nikamor ne greste in nimate za vinjeto, nimate za gume, nimate za gorivo? Jaz vsaki dve leti zamenjam avtomobil v vrednosti 40 000 evrov in mi ni noben problem tistih piškavih 110 evrov za vinjeto dat. Toliko zaslužim v polovici enega delovnega dne.

Če si se enkrat peljal po avtocesti, potem se šteje vinjeta za izkoriščeno. DARS omogoča uporabo in prevoznost avtocest, ni njihova stvar, če se ne smete peljat na sprehod do obale…npr če imate zdravniški pregled v izoli, se lahko peljete. Ko bo enkrat spet plačevanje cestnine po dejanski uporabi, se boste pa tud odvadili nenujnega prevažanja gor in dol ker boste hitro prišli do zneska 300+ EUR za cestnino. TAkrat boste pa isti spet jamrali da bi vinjete nazaj.

New Report

Close