Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute VIP program

VIP program

Pozdravljeni,

Že nekaj časa se odločam za varčevanje denarja s pomočjo vzajemnih skladov,pa bi mi prav prišel vaš nasvet. Želim si predvsem varčevati na način,da bi mesečno vlagal sredstva,ampak poljubno po svojih zmožnostih. Načeloma bi rad tudi da lahko v sili razmer uporabim del sredstev,če jih bom v tistem trenutku nujno potreboval. Doba varčevanja naj bi bla 3 leta,oziroma tudi več če bom videl da takrat ne bom potreboval večjih sredstev. Najprej bi vas rad vprašal kakšen način varčevanja mi svetujete,kakšen tip varčevanja naj izberem? Sam sem imel v mislih mešanega oz delniškega,vem da je pri slednjem nekaj več tveganja,ampak to sem pripravljen sprejeti.
V bistvu sem se že dogovarjal z enim od agentov in imam ponujeno možnost Investicijskega vlaganja,kjer bi lahko mesečno poljubno vlagal v sklad(tega sestavljajo skladi Galileo,Rastko,Bond,Prvi Izbor in zdaj se je pridružil še KD Balkan) ali pa da izberem Fondpolico,če sem prav razumel je to v bistvu zavarovalniški in je kombinacija zavarovanja in varčevanja. Tu pa se splača vložiti malo večji znesek,s katerim se potem trguje na vzhodnih trgih (Romunija,Bolgarija,Hrvaška),1xletno se da prehajat v drug sklad,pa ni vstopne provizije..Ali se pri fond polici tud mesečno še kaj dodaja al je to čist odvisno od posameznika? Kakšne zneske je priporočljivo vložiti za eno in drugo obliko varčevanja in ali moram biti na kaj posebno pozoren?
Upam,da sem navedel dovolj podatkov in da mi boste lahko kaj svetovali. Že naprej se vam zahvaljujem za odgovor.

Vprašal bi pa tudi na kakšen način bi bilo najbolje varčevati za otroka,sedaj je še dojenček,ampak bi rad tudi zanj varčeval za kasnejše obdobje,se pravi za študij in za mogoče kasnejšo pomoč pri reševanju stanovanjskega problema ali kaj podobnega? Se izplača tudi kaj preko zavarovalnic,ki ponujajo razne oblike varčevanj?

Hvala za trud.

Lep pozdrav

Pozdravljeni!

Če boste že čez tri leta potrebovali likviden denar, potem je sklad slaba izbira. Plačati morate nekatere ali vse stroške (vstopne, izstopne in upravljalske), in ko prodate točke sklada še davek na dobiček (20%), tako, da ugotovite, da sta vam dobiček pobrala upravljalec in država. Varčevanje v skladih naj bi bilo vsaj sedem let.

Jaz bi vam raje svetoval naložbeno polico, vendar ne katerokoli. Poznam naložbeno polico, pri kateri izbirate in menjate sklade in na katero poljubno nakazujete zneske. Velika prednost za vas se mi zdi, da lahko kadarkoli brez stroškov dvignete trenutno vrednost police, le 500 EUR more ostati, da se ne prekine. Naložbene police so proste davkov.

Nekatere zavarovalnice imajo kar dobre možnosti varčevanja za otroka.

Kontaktirajte me ne e-mail in vam sporočim kaj več.

[email protected]

Lep dan!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

New Report

Close