virant je faca!
Delam v javni upravi. Vse kar se govori je eno, dejstva pa kažejo drugače.
Varčevanje v JU – prej in sedaj španska vas.
Zaposlovanje v JU- prej in sedaj zaposlujejo svoje, četudi se kadra ne rabi (stojijo v vrsti).
Plače v Ju- prej in sedaj: svojim veliko, ostalim ki smo od prej še nižajo.
Kakovost opravljenega dela v JU: se nič ne čudim da nočejo delati saj z nami delajo kot z drugorazrednimi ljudmi.
Verjemite ni vse tako kot se govori. Praksa pokaže drugače. Ni važen kako si dober, važen je da si njihov, ne glede kdo je na oblasti.
Bravooo no!
no napisal:
“Imamo pa tudi vsaj tretjino ljudi, ki hodijo v službo, pa ne zato da bi delali, ampak tako malo za družbo. Njim rit odnaša poceni delovna sila, najeta prek študenta. Absurdno je, da zadnjo tretjino praviloma sestavljajo najbolje plačani birokratski pacovi.”
Ja, NAJBOLJ plačani sekretarji NIČ ne delajo in NAJVEČ zalužijo!
a njegov dosežek, da zna vzeti tudi tam kjer ni, ti je všeč?
moja izkušnja: imela sem štipendijo vlade, po končanem opravljenem pripravništvu zaradi njegovih krasnih dej po zmanjšanju birokratskega aparata ni bilo zame sistematiziranega delovnega mesta in sem dobila sklep, da naj vrnem denar za štipendiranje (kljub temu, da me niso mogli zaposliti?!) ja bravo, svaka mu čast!!
Meni se zdi ta poteza pravilna in pravična.
Moj mož dela od pol devetih do 16:30, do službe ima dobro uro vožnje, enako nazaj (do kraja bivanja in posledično do pristojne UE). Za opravke na UE, ki jih je moral urediti osebno (nisem mogla jaz), je moral VEDNO vzeti dopust. To ni fer, zato podpiram Virantovo idejo.