Virtual Postcard – virus???
OK, priznam, naredil sem največjo možno neumnost. Čeprav sem maksimalno previden, prečekiram vso pošto že na strežniku, zbrišem ves spam in potegnem dol le tisto v kar sem siguren in me zanima, sem vseeno odprl (tudi direkt s strežnika) mail z obvestilom, da mi nekdo pošilja čestitko. Ker bi v teh dneh bilo res možno, da mi kdo kaj takega pošlje in mi hudič ni dal miru, sem pač kliknil povezavo (naslov: udipiss.hk). Explorer je odprl novo okno in zgodilo se ni nič, razen to, da naj bi se tam pokazala neka grafika (pa se ni) in da je zamrznil. Obrambna linija pri tem ni javila nikakršne blokade. Kolikor se da hitro, sem izklopil internetno povezavo, računalnik pa ponovno zagnal. Čekiranje z angeli varuhi ni pokazalo nobene okužbe. Uporabljam pa WXP, Avast, Spybot in ZonaAlarm, vse v nulo posodobljeno. Mašinca načeloma deluje b.p., edina sprememba, ki jo opažam pa je, da poskuša Messenger komunicirati kot server in se povezovati na nek Microsoftov IP (prej ni kazal teh pretenzij).
Ker mi zadeva še vedno ne da miru, mašinco pa sem pred nekaj dnevi kompletno preinštaliral in ne bi rad še enkrat šel skozi muke peteršiljčkove mame, naprošam ljudstvo, da mi pove za kakšen virus (ali katerega drugega peklenščka) bi se lahko šlo, da poiščem na netu navodila za ročno odstranitev in prečekiram računalnik še lastnoočno. Nekaj sem že gledal, pa se ni našlo nič sumljivega.

Jaz te lahko samo to potolažim, da so me na isto finto vrgli ravno na moj rojstni dan pred parimi dnevi. No, pa mam pol kompjutra novga, kaj vse me pa še zeza, si lahko prebereš spodaj, ko pluvam čez mojo piskajočo kišto ;-))
tvoja vsaj piska in veš da je še pri življenju, moja pa še črhne ne, je čisto introvertirana, vse muke v sebi nosi in jih zase premleva, dokler se ji ne bo total scufalo.

zaradi nekega viruseka ali trojančka menda še ni treba obnoviti pol mašine, kajne? Treba je pač računalnik preveriti v varnem zagonu z ustreznimi orodji – pa bo zalega odstranjena.
Kaj posebno hudega ti ta virtual card res ni mogel povzročiti, razen nekaj panike in dela.
Forum je zaprt za komentiranje.