Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Virtualni Bitcoin raste, gospodarstvo in realni sektor pada

Virtualni Bitcoin raste, gospodarstvo in realni sektor pada

Meni je vse skupaj že čist zmešano. Celo življenje sem v podjetništvu, ampak tako zmešano pa se ni bilo. Po eni strani crkujejo stabilne močne firme, z veliko zaposlenimi, na primer včeraj sem izvedela za eMudia. Spletne trgovine vse po vrsti poslujejo z veliko izgubo -Shoppsters, Mimovrste.. Gospodarstvo se krči, stroški rastejo,  ljudje manj trošijo (so izjeme, govorim generalno). .Po  drugi strani virtualni  denar raste-Bitcoin. Pa nimam nič proti bitcoinu, mislim s je ta evforija zaradi Trumpa, ki želi to uvrsti kot državno valuto , ampak vse skupaj je tako hecno …

BTC ima in vedno bo imel svojo vrednost – dejstvo.

Spletne trgovine uničuje kitajski dumping. Že za kitajske razmere ne delajo dobička in tam na tem področju vlada pravo vojno stanje. Karkoli izven kitajske pa sploh nima šans, ker si sami kopljemo lastno jamo, v katero bomo pocepali, zaradi nesmiselne potrošnje nespametnih dobrin.

Človek je vedno bolj neumen, rad bi kupoval vse najceneje, ne razume pa najpreprostejše ekonomske logike.

Glede tele naše eMundia spletne trgovine – lani smo kupili en kos nečesa tam za 600€, v Bauhausu so točno isto stvar prodajali za 1.000€. Že takrat je bilo jasno, da tkole ne bo šlo dolgo naprej.

Jaz sploh ne vem, kako bodo nekatere etrgovine pri nas preživele, ko pa na dolgi rok nič pametnega ne pridajajo in ne proizvajajo.

Npr. SWY, ki je sicer zgodba o uspehu in vsa čast Petri Parovel. Ampak v tej zgodbi ni nič inovativnega, razen ona kot osebnost je zanimiva, ampak enkrat se bo nekdo drug zanimiv pojavil in to ne bo šlo. Edino če bo pametna, bo razvila kake bolj zanimive produkte. Osebno tega še nisem kupila, ko pa sem, je hodilo dolgo in potem so poslali celo narobe.

Potem npr. Malinca prepakirane stvari. Kar nekaj. Ljudje ne rabijo te hrane, rabijo dostopno zelenjavo, sadje, meso, še tega si več ne morejo privoščit.

Pol pa mimovrste ipd. Žal ljudje več nimajo denarja za drugo kot hrano in poloznice

Problemje, ko so se pri nas velika podjetja prodala in je res vse bolj bogo gospodarstvo. Po svetu je še vseen drugače.

New Report

Close