VIRUS jdbgmgr.exe ?!?!
Ali me nekdo vleče, ali paimam res virus….
dobil sem mail:
Pozdravljeni,
> > ker ste v moji listi naslovov, vam moram posredovati navodila za iskanje
> > virusa, ki sem ga dobila (ravno prek tega, ker so me imeli drugi v
> > naslovih)
> > Virusa ne najdeta ne Norton ne McFee in ostaqne 14 dni neaktiven preden
> > zacne vse unicevati.
> > Klikni START,
> > nato gres na NAJDI
> > klikni na MAPE in DATOTEKE
> > natipkaj ime mape “virntico” ali jdbgmgr.exe
Datoteko sem našel. Prosim za nasvet, ali gre res za virus, ali gre morda za sistemsko datoteko, pa se nekdo grdo šali ?!?
LP, mačkon
🙂
Res te nekdo hoče potegniti za nos. Namreč na strani je lepo razloženo, da je to pravzaprav ena velika potegavščina …
Lp,
Princ
kakšen je ta program.zakaj služi.In kaj se zgodi če ga zbrišeš.Kako ga dobiš nazaj.Jaz sem ga zbrisala ampak mi računalnik dela trenutno dobro.zbrisala sem ga včeraj.Če je del windowsa kako ga dobiti nazaj.
jdbgmgr.exe (Java DeBugger ManaGeR) je del Microsoft Virtual Machine in se uporablja za debugiranje java programčkov. Se pravi, da ni nujno potreben del Windowsov (oz Internet Explorerja).
Vendar pa ker nikoli ne veš, kdaj boš kako datoteko rabil, jo lahko obnoviš z ponovno inštalacijo IE ali pa samo z ponovno inštalacijo MVM
Tukaj je link kjer lahko dobiš zadnjo verzijo virtual machine
Če imaš datoteko na sistemu, potem jo kar lepo pusti tam kot je.
Če pa si datoteko dobil preko emajla potem pa je vedno mogoče da je okužena, zato je take emajle vedno dobro zbrisati(ali vsaj preveriti z AV).
Pa še o teh kao virusih, ki jih nobeden AV program ne najde:
Fantje (in punce seveda), ki pišejo te programe, so zelo ažurni in imajo podatke o virusih že po nekaj dneh, ko se le ti pojavijo, zato če pridno updatate te programe, potem nič bat, da bi v vašem compiju čepel kak zloben virusek, ki ga nihče ne odkrije.
Pa preden zbrišete kako datoteko, ji raje za začetek samo spremenite končnico (npr iz .exe v .bak ali .old), da jo lahko kasneje, če se izkaže, da je šlo za potegavščino, enostavno vrnete nazaj. Ali pa da počakate nekaj dni, da dobite najnovejše definicijske tabele virusov.
Forum je zaprt za komentiranje.