Virus v blokih
Ali so kakšna navodila kako se vesti v blokih ob korona virusu.Predstavniki blokov bi lahko izibesili kakšna navodila.
Js že vem, da se ne smeš dotikati stvari in , da ne kašljaš in kihaš, da nese pi celem stopnišču….ampak je mnogo takšnih, ki ne vejo zakaj se gre oz.se butaste naredijo in ničesar ne upoštevajo….
Lahko dajo 100 navodil pa ljudje ne bodo upostevali. Ko bo nekdo sam na stopniscu si vsaj 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ljudi nr bo dalo roke pred obraz… veselo trosili bacile… saj ves narodna slovenska ce meni crkne krava naj se soedu…bo zdaj ce sem zbolel jaz naj pa se sosed… tako da ja vsi v bloku cuvajte se… predvsem otroke ki se dotaknejo res vsakega koticka…
Motate tudi vedeti vsak ki bo zbolel oz imel prve simptome bo najprej obdelal najnujnejse stvari se pravi trgovine…lekarne… itd… potem bo sel na testiranje….
prideš v blok, držiš se zase, ne dotikaš se nobene površine, kar ni nujno potrebno (ograje in podobno), prideš do stanovanja, ga odpreš, se sezuješ, slečeš in si umiješ roke. pa kljuke vhodnih vrat v stanovanje vsaj obrišeš, če ne razkužiš.
do ostalih stanovalcev se držiš na razdalji in se ne družiš z njimi
še ima kdo kak drug nasvet?
V Hong Kongu, ko je bil en primer pozitiven v bloku so obvestili in dali v karanteno včasih celo cel blok drugič par nadstropij.
V Sloveniji bi morali kot je predvideno v planih na Česlkem in drugod za lažje primere pozitivnih, ki nimajo pogojev doma (živijo z osebami, ki so kronični bolniki ali z imunskimi problemi in to v istem gospodinjstvu ali za tiste, ki nimajo velikih hiš torej dosti prostorov itd.) urediti karanteno npr. v hotelih, k ise zasežejo za čas epidemije in se nato razkužijo: soba, stranišče, hrana pred vrata.
Da se ne šoiri je to edino!
Karantena doma v Sloveniji ni vedno izvedljiva: zaradi družinskih zdravstvenih stanj ostalih članov ter prostorskih stisk ter včasih celo zaradi nediscipline samih bolnikov.
Lahko upamo?
V Hong Kongu, ko je bil en primer pozitiven v bloku so obvestili in dali v karanteno včasih celo cel blok drugič par nadstropij.
V Sloveniji bi morali kot je predvideno v planih na Česlkem in drugod za lažje primere pozitivnih, ki nimajo pogojev doma (živijo z osebami, ki so kronični bolniki ali z imunskimi problemi in to v istem gospodinjstvu ali za tiste, ki nimajo velikih hiš torej dosti prostorov itd.) urediti karanteno npr. v hotelih, k ise zasežejo za čas epidemije in se nato razkužijo: soba, stranišče, hrana pred vrata.
Da se ne šoiri je to edino!
Karantena doma v Sloveniji ni vedno izvedljiva: zaradi družinskih zdravstvenih stanj ostalih članov ter prostorskih stisk ter včasih celo zaradi nediscipline samih bolnikov.
Lahko upamo?
[/quote]bo kdo na vrhu to prebral,meni se zdi pametno.
Meni se zdi, da je najbolj problematična uporaba dvigal in skupno čakanje pred dvigali. V tistem malem prostorčku samo eden zakašlja in je že problem.
Jaz bi hodila peš, pa če je še tako visoko, če pa ne gre drugače pa na gumbe pritiskajte s pisalom ali z rokavico in pazite vsaj, da se ne vozite z vidno bolnimi sosedi.
V dvigala prilepiti stiropor in na ta stiropor nabosti zobotrebce. Za pritisk na gumb uporabiš zobotrebe, ki ga potem vržeš v vrečko, ki je prilepljena zraven stiropora. Tako delajo v Hong Kongu in po Kitajski že več tednov.
Če pritisneš s pisalom ga moraš potem takoj razkušiti pa še svoje roke razkužoti. Ni to rešitev.