virus W32.Banwor

Na računalnik se mi je naselil virus W32.Banwor. Baje krade gesla …
Inficirana je datoteka AmpView.wlx, ki je na D:/Setup Programi/Total Commander/Total CommanderXP.rar.
Norton antivirus ne more izolirati virusa, jaz ga pea ne znam odstranit.
Lahko kdo pomaga z navodili za telebane ?
Maja
Če se ti ta virus nahaja v datoteki:
D:/Setup Programi/Total Commander/Total CommanderXP.rar
potem enostavno pobriši to datoteko, total komander imaš pa najbrž že instaliran ..
lp

Takole je……V mapi Total Commander so narisane trikrat po tri zvezane knjige z naslednjimi ”naslovi”:
1. clubtotal.free.fr (Win RAR archive 93.719KB)
2. totalcmd_xp(2.684 KB)
3. total commander XP (Win RAR Archive 58.533 KB)
Če kliknem na knjige total commander XP (Win RAR Archive 58.533 KB), se odpre naslov Total Commander XP.rar\Total Commander XP – RAR archive, unpacked size 110.491.172 bytes , spodaj pa sta 2 mapi: zraven ene sta dve piki, zraven druge pa piše Total Commander XP. Sppdaj je še polno drugih map.
Čemu sploh služi Win RAR Archive ? A sem ga sama ustvarila oz. kdo ki je bil na mojem računalniku?
In kaj dela Total komander ?
Ne bi želela, da se pobriše kaj, kar se ne bi smelo…
Maja

Poskusi si namestiti program Ewido
in preglej računalnik z njim (ko ga namestiš, ga seveda še posodobi).
Je zelo dober pri pregledovanju datotek v arhivih in odstranjevanju arhivov z okuženimi datotekami.
To sigurno ni Total Commander, saj je njegova instalacija ponavadi v exe datoteki in je cca 1700 KB, tvoje datoteke pa so precej večje.
TC je drugače ene vrste file manager, nekakšen nadomestek za windows explorer, pisan na kožo tistim, ki smo še mnogo let nazaj uporabljali Norton Commander.
RAR Archive pa je kompresirana datoteka z rarom. Notri je lahko več datotek, rar pa hih “stisne” oz. pomanjša in spakira v eno datoteko.
Če ne veš kaj so tiste 3 datoteke in če ne veš, kdo jih je tja dal (mogoče si je nekdo drug, ki uporablja računalo spakiral kakšne podatke), potem je res najlažje tako kot je svetoval že klemenxx, da enostavno zbrišeš vse tri datoteke in bo stvar rešena.
Forum je zaprt za komentiranje.