Virus
Hm imam antivirusni program ki mi vsake toliko časa “zateži” da imam virus na računalniku. Gre za opozorila da je datoteka ALEVIR.EXE ali BRASIL.PIF ali MARCO!.SCR virus. Če pa diske scaniram pa mi ne javi nič – torej vse čisto. Skratka zanima me kako se tega “hudiča” rešit enkrat za vselej. Menda je to virus Opasoft = W32/Opaserv. Sem že DL-dal en program z Nortona ki je menda počistil vse danes pa se je spet pojavil.
Dvomi, če Norton zna ozdravit viruse. Običajno je za črve potreben kakšen drug programček, ki jih enostavno in uspešno odstrani. Morda ti norton le javi, ko prihaja v računalnik okužen mail. Če imaš AV program pravilno konfiguriran, ti zbriše okuženo priponko in jo varno spravi v karanteno.
Skratka, poskusi dobiti programček za odstranjevanje teh črvov in ponovno preveri disk. Če Nortona redno ažuriraš, in ne odkrije virusov po scaniraju, je skrb po mojem odveč.
Če je W32/Opaserv poglej če imaš rootu na c disku datoteko tmp.ini. In jo seveda zbriši. Potem zaženi regedit in se postavi na HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\Current Version\Run in v ključu ScrSvr ali ScrSvrOld ki gledata na c:\tmp.ini in jih tudi pobriši.
+ seveda zalaufaj Nortona
Forum je zaprt za komentiranje.