VIS
Na otoku Visu ni nobenega avtokampa.
Hotel Issa je lociran na sončni lokaciji (predvsem popoldansko sonce). Spodaj ima plažo, pa ta ni preveč v redu, ker žal ni preveč urejena, poleg tega pa še voda ni preveč čista. Hotel je namreč v zalivu, kjer pristaja trajekt in tam, kjer je tudi marina. Je pa mesto Vis izredno mirno in se ne dogaja preveč.
Komiža ima en hotel – hotel Biševo, ki je na bolj senčni lokaciji, ima pa spodaj urejeno plažo in je s tega vidika boljša izbira kot Hotel Issa. Ima pa to slabost, da je manjša in temu primerno tudi nagužvana. Se pa v mestu zvečer dogaja veliko več.
Tina
Na Vis hodiva z možem že štiri leta in nama je res prirasel k srcu. Vedno sva v hotelu Biševo v Komiži, ki ima po mnenju vseh, s katerimi sem govorila, kar nekaj bolje urejene sobe kot Issa. Hrana v višji sezoni je sicer po najinih izkušnjah slabša kot v pred in posezoni, tako, da žal ni vse idealno, ampak nama je Komiža prirasla k srcu.
Sobo vedno vzameva s pogledom na morje, ker so sobe na drugo stran ponavadi manjše in brez balkona in jaz dobim skoraj nek občutek klavstrofobije. Pa še razgled iz sob na morski strani je krasen. Tudi hladilniki so v sobah v Biševu, medtem ko jih v Issi, kolikor vem, ni.
Prijetno dopustovanje, kjerkoli že!
jaz sem bila leto prvič na Visu, v Komiži, v hotelu Biševo. Splača se vzeti sobo s pogledom na morje, pogled na zaliv in Biševo pred njim je prekrasen. Nad samim otokom Visom in Komižo sem navdušena, je mirno, pravi kraj za spočit živce. Plaža pred hotelom je OK, vsaj dopoldne, ko sva hodila nanjo midva s sinom, ni bilo pretirane gužve, popoldne je bila veliko bolj polna.