Visa ali Mastercard?
Živjo!
Katero madnarodno kartico mi predlagate – Viso ali Mastercard?
Potrebovala bi jo za nakupe prek spleta ter naslednji mesec se odpravljam v tujino na dopust.
Kakšna je sploh razlika? Se pri obeh plačuje letno določen znesek?
Odprla bi jo pri Banki Koper. Na njihovi spletni strani sem že gledala.
Hvala za pomoč!
Lp
Jaz sem se pred davnimi leti odločil za Viso, ker mi je bila všeč reklama, ko mladenka skoči z jahte v morje, odplava na obalo v trgovino, si tam kupi sončna očala, nato pa plača tako, da izpod mokrih kopalk potegne Visa kratico. Uhhh vroče….
Tiste reklame, ko neki androidi z Mastercardom plačujejo bajne zneske za drese, kopačke in vstopnice in za nagrado dobijo poleg še nekaj neprecenljivega, me niso nikoli pritegnile.
Kot so ti napisali zgoraj se odloči na osnovi letnih stroškov kartice in načila odplačevanja računov. Diners ti odsvetujem, ker ga nikjer ne sprejemajo. Verjetno tudi tvoj način življenja ni kompatibilen z načinom življenja, ki ga propagirajo pri slovenskem Dinersu, npr. srečanja ali večerje s kakšnimi Klintoni ali Afleki, posedanje po letališčih, golfiranje ipd.
Še čisto nikjer nisem imela težav z Mastercardom. Plačujem sicer večinoma z Dinersom, ampak mastercard imam v denarnini kot jokerja, zlasti za ameriko, kjer dinersa ne morem vedno uporabit. Z viso nimam izkušenj, ampak nimam ene slabe besede za mastercard, razen da ni delala, ko sem prekoračila limit