Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Visa ali Mastercard

Visa ali Mastercard

Ne vem katero kreditno kartico naj izberem, Viso ali Mastercard? V čem je sploh razlika? Kaj imate vi?

hvala

Isto sranje drugo pakovanje

Viso. Ker lahko nanjo prejemaš plačila na Paypal in je širše poznana kot Mastercard.

Odvisno, za kam jo misliš uporabit. Je pa pri NLB-ju kartica od Vise lepsa kot Mastercard.

Ja, to je pa res kriterij izbire… Sej ne moreš verjet, no. Pa NLB ni edina banka, mimogrede.

Avtorica: Kot ti je že nekdo rekel – odvisno, za kaj jo imaš. V SLO je čisto vseeno, zunaj pa kakor kje. Sem bila v deželah, kjer so sprejemali samo Viso, spet drugje favorizirajo Mastercard… Mogoče poglej stroške pri eni in pri drugi.

vseeno
poglej samo, pri kateri kartici ti zaračunajo nižjo članarino, pa se odloči za tisto.

sta pa obe čisto enako razširjeni, tako da je tisto o širši poznanosti BS

Obe, tako ne mores zgresiti.

Ja, to je pa res kriterij izbire… Sej ne moreš verjet, no. Pa NLB ni edina banka, mimogrede.

Avtorica: Kot ti je že nekdo rekel – odvisno, za kaj jo imaš. V SLO je čisto vseeno, zunaj pa kakor kje. Sem bila v deželah, kjer so sprejemali samo Viso, spet drugje favorizirajo Mastercard… Mogoče poglej stroške pri eni in pri drugi.[/quote]

A ni fajn, da si citirala samo negativen del, jaz sem bila tista, ki je rekla, da naj izbere glede na to, kje jo bo rabila. RAvno zato, ker so tudi banke ob NLB sem povedala, za katero banko govorim.

Na večini banka pa sta ceni obeh omenjenih karticih enaki. Če se pa motim, me pa prosim popravi.

Pozdravljeni!

Ne eno ne drugo, saj sta to običajni kreditni kartici. Včasih sem imela mastercard in sem jo opustila. Sedaj mi je najbolj všeč Diners, ki je tako kreditna kartica, ponuja pa tudi plačilo na obroke. (v nekaterih trgovinah: Alpina, Zara, turistična agencija relax…)

Pauline.

moja banka (Unicredit) ima Viso, na kateri plačujem ‘redno’ 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} porabljenega zneska (trgajo z računa), razliko pa ,če imam, plačam po ‘položnici’, ali pa se mi prenese v naslednji mesec.

Temu se reče revolving in ga ponuja tudi Mastercard, samo zanj moraš zaprosit. Ni pa zastonj.

Pri Dinersu plačaš obroke razdeljene na realne dele plus 1€ za vsak obrok ,ki ga obračuna diners. Ga pa ne sprejemajo povsod.

Imam kombinacijo Diners Eurocard, mož ima diners in viso.

Diners računa vsako plačevanje na bencinskih postajah, eurocard in visa ne

Ni dovolj da samo reces VISA ali Mastercard.

Pri VISI imamo na voljo:

VISA Electron debetna (ti takoj trgajo iz racuna)
VISA Electron kreditna (zadaj je revolving kredit, kjer placujes 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, ostalo gre v naslednji mesec, pri tem pa so tudi obresti)
VISA z odlozenim placilom (kjer 1x mesecno poravnas 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} obveznost, ki jo naredis).

Pri MC je podobno, le da banke namesto MC debetne izdajajo Ba MAestro debetno (razen enih bank ki imajo Activa MAestro).

Smatram da sprasujes za razliko med VISA z odlozenim placilom in MC z odlozenim placilom.
Pri vecini bank trenutno ni razlik med eno in drugo, stranke se ponavadi odlocijo za eno ali drugo glede na to, kam potujejo. Ali pa tako, da imajo v denarnici vedno Ba MAestro kartico, ki je last sistema Mastercard in eno VISA z oldozenim placilom, ki je last sistema VISA. CIsto tako zaradi varnosti.

Pomembno je tudi, koliko limita ti odobrijo v banki po eni in po drugi kartici (lahko imajo razlicne kriterije). Clanarina je ponekod za obe enaka, ponekod pa tudi ne.

Skratka zaenkrat kake hude razlike med njima ni, gre bolj za moc navade ali priljubljenosti posamezne blagovne znamke in popoluarizacije le-te s strani posamezne banke.

Ravno sem prišel iz Mehike in sem razočaran nad delovanjem Mastercard kreditne kartice. Brezhibno je delovala samo v supermarketih in nekaterih avtobusnih postajah, kjer so v računalnik direktno odtipkali številko kartice. Kjer pa je bilo potrebno kartico vtaknit v terminal, pa ni delalo nikjer, čeprav so imeli povsod nalepke Mastercard. Prav zaradi teh problemov tudi nismo mogli najeti rentacarja, kjer je od 5 Eurocardov transakcija uspela le enemu, kjer pa ni bilo dovolj limita za plačilo predujema. Kolega je celo dobil SMS, da je bila narejena transakcija za 400€, terminal na rentacarju pa je kazal, da transakcija ni mogoča. Skratka, v Mehiki je bila cela štala s tem Mastercardom! Ko smo prišli v Madrid, pa je na letališču kartica spet delala brezhibno.

New Report

Close