Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Višarje

Višarje

Mene pa zanima,če kdo ve ali je potrebno imet osebne izkaznice,če recimo želimo na sv.Višarje?
Hvala!

Imej osebne dokumente, dovolj denarja, predvsem pa ustrezno opremo in nekaj hrane za seboj (ker ni na vsakem metru gostilna). Pa mobitela ne pozabi, da lahko pokličeš nujno pomoč, če se kaj zgodi.

Za na sv. Višarje ne rabiš dokumenta, dokument rabiš za prestop meje. Hrane ne vlači s seboj,
najej se doma in potem lahko ješ na Višarjih, cene so iste kot pri nas, mogoče še cenej, tja pojdi
čez Rateče, nazaj se vračaj čez Predel ali obratno, čez Predel je čudovito, lahko se še zapelješ
na Mantgart, ki se lepo vidi iz Višarij, ko boš blizu Višarij moraš zaviti desno in potem v podvoz,
da prideš levo za na žičnico. Glej, da se pravi čas spraviš dol s ceste, ki te pripelje iz Trbiža saj
se ta cesta spremeni v avtocesto za Benetke.

Mi bili ravno v nedeljo. Dokument moraš imeti s seboj zaradi morebitne kontrole. Mi smo šli čez Rateče. Smo pa iskali najprej malo naprej, tam kjer je bila včasih stara vlečnica, pa so nam potem razložili, da je nova že nekaj km nazaj, čisto ob cesti je objekt. Cena gondole je 12€. Otroci, mislim da do 7 leta imajo zastonj.
Mi smo s seboj imeli pijačo in hrano, tako da žal cen gor ne vem. Je pa še malo snega gor.

Jaz sem šel pozimi, od opreme sem imel samo letne gojzarje ter gamaše, pot je bila shojena takrat vsaj 1 metr snega. Dokumente imam vedno s seboj, sem šel pa sam.
Se je poznalo v kakšnih razmerah živimo mi in ITA-AVST, imajo oni dobro opremo, srečal tud nekaj Slovencev tipično slabše opremljeni.
Žalost pa taka, ker si ne moreš s 550 evri plače kupit spodobno opremo.

New Report

Close