Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Višina 1.67 m, teža 60 kg -Konfekcijska številka?…

Višina 1.67 m, teža 60 kg -Konfekcijska številka?…

Prosim, pomagajte mi. Rada bi kupila hlače ( darilo ), pa se ne morem odločit.

Višina ženske je 1.67m, teža 60 kg

Malo je trebuščka še od poroda, pa spet ne toliko…

Kupovala bi pri Next-u, klasične hlače z visokim pasom… Ali 40 ali 42?? Regular??

Hvala za pomoč.

Bistven je obseg.
Jaz sem 166, imam 82 kg, nosim 42, nekaj tudi 40.

82 kil in nosiš 40 št.?

To si pa kuker ena šunka – ta k jo špagce skup držijo, k se dimi….

Glede na višino in težo bi bila to verjetno številka 38. Jaz imam 3 cm več in 3 kg manj, pa nosim večinoma 36, včasih tudi 38, odvisno od modela.

Odvisno od tipa postave in kot je rekla predhodnica, obsega. Mogoče bolje, da ji podariš bon za to trgovino..

Jaz imam 1,66 m in 63 kg pa nosim 38 številko. Z 42 boš zagotovo brcnila v temo.

Imam isto višino in niham med 60 in 63. Pri 63 imam hlače 40, pri 60 pa 38. Sicer je verjetno veliko odvisno tudi od same oblike telesa, ampak jaz si že težko kupim, če probam, kaj šele brez.

Rada bi vedela, kako se pri 166 in 82 kg stlačiš v št. 40. Razen, če hlače ne vsebujejo fajn velik elastana in so do kraja raztegnjene?

Jaz imam 167 cm in sem imela kakšno leto po porodu 82 kil. Pa niti ne vseh v trebuh in rit. nosila sem 42, še te le nekatere modele. Kakšne hlače celo 44. Zdaj imam 67 kil in nosim 40, kakšnega modela 40 brez vsakega elastana pa sploh nase ne spravim. Tako da mi te tvoje kile in številke hlač res niso jasne.

avtorici: poznam in nosim next hlače in pri njih se res lahko bolj kot na same številke zaneseš na obseg iz njihovih velikostnih tabel. tudi, ali boš kupila regular ali petit ali tall, je odvisno, kako dolge noge ima oseba. jaz npr next na svojo višino in kilažo nosim 40, dvoje celo 42. pri številkah, ki si jih podala ti, bi prej kupila 38 (next številke so kar radodarno široke)

A zame kupuješ?

Jaz pri teh merah nosim 36, nekatere firme celo 34 oziroma xs. Načeloma pa sicer S tako spodaj kot zgoraj.
Ne kupovat drugim ljudem oblačil, to je za moje pojme zelo neprimerno darilo. Okej, kaka majica mogoče še gre, hlače pa sigurno ne in nikoli.

Angleška številka 10 bo verjetno prav.

Se strinjam.

odvisno od postave. Jaz sem imela pri taki kg spodnji del 36, zgornji pa 38 (zaradi prsi).

Hm, čudno, kako ti spraviš nase 40??
Jaz imam 162 cm in 61 kg, pa tudi marsikaj nosim 40 št, mi ni vse 38 prav. Imam pa ozke boke in precej široka ramena. Će se zredim za 2 kili, adijo 38, potem spravim nase samo še 40.

Jaz bi pri tvoji višini in kilaži mislila, da nosiš 46, mogoče 44..

Rada bi vedela, kako se pri 166 in 82 kg stlačiš v št. 40. Razen, če hlače ne vsebujejo fajn velik elastana in so do kraja raztegnjene?

Jaz imam 167 cm in sem imela kakšno leto po porodu 82 kil. Pa niti ne vseh v trebuh in rit. nosila sem 42, še te le nekatere modele. Kakšne hlače celo 44. Zdaj imam 67 kil in nosim 40, kakšnega modela 40 brez vsakega elastana pa sploh nase ne spravim. Tako da mi te tvoje kile in številke hlač res niso jasne.

avtorici: poznam in nosim next hlače in pri njih se res lahko bolj kot na same številke zaneseš na obseg iz njihovih velikostnih tabel. tudi, ali boš kupila regular ali petit ali tall, je odvisno, kako dolge noge ima oseba. jaz npr next na svojo višino in kilažo nosim 40, dvoje celo 42. pri številkah, ki si jih podala ti, bi prej kupila 38 (next številke so kar radodarno široke)[/quote]

Joj, ženska, saj sem ti napisala, da je važen obseg. Ene ženske so zašpehane, druge imajo pa več mišic. Drugače pa nova oblačila ponavadi niso raztegnjena. Ne boš verjela, amapk 42 mi je kot ulita, včasih pa tudi 40.

Dajte si že enkrat v glavo, da je lahko ena pri 70kg v bistvu suha, druga pa z isto višino in isto 70kg vsa zašpehana. 1 liter mišic je dosti težji kot 1 liter špeha.

avtorici: poznam in nosim next hlače in pri njih se res lahko bolj kot na same številke zaneseš na obseg iz njihovih velikostnih tabel. tudi, ali boš kupila regular ali petit ali tall, je odvisno, kako dolge noge ima oseba. jaz npr next na svojo višino in kilažo nosim 40, dvoje celo 42. pri številkah, ki si jih podala ti, bi prej kupila 38 (next številke so kar radodarno široke)[/quote]

Joj, ženska, saj sem ti napisala, da je važen obseg. Ene ženske so zašpehane, druge imajo pa več mišic. Drugače pa nova oblačila ponavadi niso raztegnjena. Ne boš verjela, amapk 42 mi je kot ulita, včasih pa tudi 40.

Dajte si že enkrat v glavo, da je lahko ena pri 70kg v bistvu suha, druga pa z isto višino in isto 70kg vsa zašpehana. 1 liter mišic je dosti težji kot 1 liter špeha.[/quote]

Samo pri povprečni rekreativki to pomeni razliko v kilaži dva, tri kg, ne več. Torej športnica ima na račun mišic lahko dva ali tri kg več.

Pri 168cm imam 85kg in nosim hlače 42, čisto je odvisno od oblike postave (jaz imam čudno, ozke boke in majhno rit, čez prsi pa še XL včasih težko spravim).

Pri Nextu pa sploh… če ni ravno ritasta, ji bo 40 verjetno prevelika.

Pri 70 kg je suha zgolj ženska, ki ima 185 cm ali več. Tako da ne se tolažit, da imaš pri 82 kg in svoji višini boh ve kolk mišic. Bo kar špehec. In tudi jaz ti ne verjamem, da se spraviš v št. 40.

Pri 70 kg je suha zgolj ženska, ki ima 185 cm ali več. Tako da ne se tolažit, da imaš pri 82 kg in svoji višini boh ve kolk mišic. Bo kar špehec. In tudi jaz ti ne verjamem, da se spraviš v št. 40.[/quote]

Nisem rekla, da sem suha. Napisala pa sem, da nosim 42, včasih tudi 40. Če ti temu ne verjameš, je to tvoj problem, ne moj.
Ne boš verjela, da so pri 70kg, 165cm visoke ženske še vedno suhe. Recimo bodibilderke imajo še kaj več kg pa skoraj nič maščobe.
Ženske, morale boste dojeti, da je važen obseg, ne kilaža. Pa s tem ne mislim, da sem jaz suha, sem debela.

Mah, kako se vam da :-). Evo – imam 167,5 cm in 77 kil. Nisem suha, ravno tako pa ne debela. Imam velike joske, ozek pas in veliko rit. Nosim pa vecinoma 40, nekatere 42, zgornji del pa navadno 42 zaradi josk, bluze pa ekstra krojene, telirane, sicer 40 st. oz. 12 super curvy ali 14 really curvy. 🙂 Zdaj pa se kavsnite, ce ne verjamete- vas problem!:-)

http://www.healthydiscoveries.com/wordpress/wp-content/uploads/2013/06/155-lbs-before-and-after.jpg

ista ženska – ista teža – zelo drugačna postava in posledično tudi drugačna konfekcijska številka – pri isti telesni teži…

Pri 70 kg je suha zgolj ženska, ki ima 185 cm ali več. Tako da ne se tolažit, da imaš pri 82 kg in svoji višini boh ve kolk mišic. Bo kar špehec. In tudi jaz ti ne verjamem, da se spraviš v št. 40.[/quote]

tole dekle je visoko 173 cm in ima 73 kil:
http://static.programme-tv.net/var/i/2010-50/julie_Goiorani500.jpg

če tole zate ni suho, potem imaš nenormalno popačeno predstavo o ženskih postavah

če tole zate ni suho, potem imaš nenormalno popačeno predstavo o ženskih postavah[/quote]

Imam 10 kg manj, pa sem toliko samokritična, da se nimam za suho, kvečjemu dokaj vitko. Vmesnih variant med suhimi in debelimi pa ne poznate?

pretirana (samo)kritičnost… vzrok številnih nepotrebnih frustracij in prehranjevalnih motenj sodobne ženske

če tole zate ni suho, potem imaš nenormalno popačeno predstavo o ženskih postavah[/quote]

Imam 10 kg manj, pa sem toliko samokritična, da se nimam za suho, kvečjemu dokaj vitko. Vmesnih variant med suhimi in debelimi pa ne poznate?[/quote]
Kaksna pa je vmesna varianta dokaj vitka? 🙂 Pa vitka? Sem vedno verjela, da vitko pomeni suho..
Drugace pa ta sportnica je normalne postave – ni suha, ker ima misicaste noge, res pa nima joskov, vseeno je pa dalec od debelega.:-)
Se strinjam, da sama velikost in kile ne povedo veliko. Lahko je ena suha, ima malo kil, je pa vse, kar je na njej, speh, druga pa ima precej vec kil, pa ima misice in prakticno nic speha. Potem so vmesne variante…. Skratka ocenjevati postave samo na podlagi teh dveh podatkov je pac bedarija. Kako izkrivljene predstave imajo nekateri pa spet druga tema.

Imam 10 kg manj, pa sem toliko samokritična, da se nimam za suho, kvečjemu dokaj vitko. Vmesnih variant med suhimi in debelimi pa ne poznate?[/quote]
Kaksna pa je vmesna varianta dokaj vitka? 🙂 Pa vitka? Sem vedno verjela, da vitko pomeni suho..
Drugace pa ta sportnica je normalne postave – ni suha, ker ima misicaste noge, res pa nima joskov, vseeno je pa dalec od debelega.:-)
Se strinjam, da sama velikost in kile ne povedo veliko. Lahko je ena suha, ima malo kil, je pa vse, kar je na njej, speh, druga pa ima precej vec kil, pa ima misice in prakticno nic speha. Potem so vmesne variante…. Skratka ocenjevati postave samo na podlagi teh dveh podatkov je pac bedarija. Kako izkrivljene predstave imajo nekateri pa spet druga tema.[/quote]

Ne, vitek in suh ni enako. Suhe so tiste s palčkami namesto rok, tiste čisto drobčkane, konfekcija 34 ali 32. Vitke so ženske brez odvečnih maščobnih oblog, skladne.
Tista gor z 173 in 73 kg definitivno ni suha, tudi vitka ni, ampak ima atletsko ali športno postavo. To so krepke ženske, vendar brez maščobe.
Recimo skakalke v višino so suhe. Srednjeprogašice so vitke, šprinterke so pa atletske, metalke kugle so pa že debele.

New Report

Close