Višina kredita
Prosim za vaše mnenje. S partnerjem bi rada kupila hiško v vrednosti 25 mio v stari valuti. Ker imava še vsak nekaj kredita za stanovanje, ki sva ga kupila in v katerem živiva, bi morala seveda najprej poplačati kredit, prodati stanovanje in tako bi nama po prodaji ostalo 8 mio.čistega. Sama sem zaposlena za nedoločen čas v zelo dobro stoječem podjetju (1000 zaposlenih), vendar trenutno na bolniški zaradi nosečnosti (od tega meseca dalje me bo plačeval ZZZS, ker sem oz. bom na bolniški več kot 1 mesec). Moja povprečna plača je neto 855 eur, bruto cca. 1130 eur. Zdaj bo seveda max. 90 % neto plače (do konca nosečnosti in še porodniška 12 mesecev). Moj partner pa ima plačo 455 eur, zaposlen za nedol.čas, vendar dobi še dnevnice vsak mesec od 600-800 eur (lahko dobi pisno, če bi bilo treba). Glede na to, da kar dobro poznate različne banke, me zanima, koliko mislite da bi lahko največ dobila in kje? Potrebujeva torej 17 mio. Imava pa že enega otroka, edini prihodki zraven so le še otroški dodatek, ki je seveda v skladu z mojo plačo čisto mini.
Pozdravljeni!
Poiskati morate tisto banko, ki bo upoštevala tudi dnevnice, ki jih dobi vaš partner. Porodniško nadomestilo in plača od partnerja je premalo za boniteto oz. plačilno sposobnost. Lastne udeležbe imate dovolj. Sem pa prepričan, da je to izvedljivo, če ne na 20 pa na 25 let.
Lahko mi pišete zasebno sporočilo in vam povem, na katere banke se obrnite.
Lep dan!