višina kredita
realno mnenje je – glede na vse situacije, ki jih podarja država, da vzami raje manj in ti še kaj ostane. ker če bi vedeli vsi, ki imamo kakšen kredit, bi verjetno takrat postopali drugače. zato vzami raje manj in ti naj ostane več od minimalne plače, pa še to ni verjetno, če boš vzela kredit, da bo vlada napovedala ukrepe in ti še tisto, kar si mislil, da ti bo ostalo, da bo v namen varčevanja vlada izravnala s tvojimi “varčevanji”, ker si mislil prav. zato premisli, ko boš vzela kredit in koliko. dokler janša diktira. žal. taka pač je realnost. in naj se kavsne sam oni v rit, ne da moje prihodke kavsajo in jih globijo za kazni, ki so jih ustvarili sami državniki z glavo na čelu, ki je vlada. predsednik države ni glava, ker on ne odloča o delovanju vlade. sedaj tudi netrenirkanrji kolnejo, čeprav so na začetku ploskali virantu, je po volitvah takoj padel z novo koalicijo. ploskali so janši, sedaj jih pred ukrepi ploska samo še pol, no in tako gre spet na minimum, kot je bilo začeto že leta tega in onega v njegovem prvem mandatu. pa imejte, kar ste hoteli, jest se bom že znašla. vi, ki ste navijali in ploskali in ki se boste soočali šele sedaj, pa prosim ne jamrite več.
začnite že razmišljati s svojo glavo. in podprite do konca, za kar ste navijali za to vlado, ki je izvoljena, samo tako živite samo vi, ki ste za to navijali. ne potem nas drugih mešati zraven. ki smo najmanj krivi.
No, jaz sem se pri stanovanjskem kreditu kavsnila v rit!
Vzela sem ga pred malo več kot 6 leti, ko je moja plača znašala 1500 evrov. Mesečna anuiteta je 498 evrov. Takrat se mi je računica izšla.
Od lani junija je moja plača 1013 evrov in se mi ne izide več. Sem v gospodarstvu. Zniževanje se je zgodilo v treh mesecih, od aprila do junija lani.
Zdaj ne vem niti, kako dolgo bom še imela službo. In ne vem, ali je bolje reprogramirati kredit in ga podaljšati s trenutnih 3,5 let na deset let, da bom kolikor tolikor preživela ali naj ga pustim kot je in čakam na najboljši razplet,da službo še obdržim 3,5 let, ta čas dobesedno crkavam od lakote in potem malo zaživim.
res ne vem, kaj naj naredim.Takoj bi ga reprogramirala, če bi vedela, da službo še obdržim- Če pa jo bom izgubila letos, je pa itak brez veze, ker moram stanovanje potem prodati na hitro, tudi pod vsako ceno in iti v najem…
Groza. Obupana sem, res.
Obupana, zakaj? Ja, res nisi v zavidljivi situaciji, vendar:
– do odplačila kredita je le še 3,5 let
– imaš svoje stanovanje, ki ga lahko prodaš, če zagusti.
Pomisli s tega vidika. Seveda ni lušno, ker ne vemo, kaj bo z danes na jutri, ampak meni se tvoja situacija ne zdi tako zelo grozna. Ne me narobe razumeti, seveda ni prijetna, ampak ni pa kar takoj za obupat. Marsikdo nima službe, nima ničesar in mora preživeti še z manj. Ti zdaj že skoraj leto dni uspevaš ob tej anuiteti, pa je nekako šlo.
Govoriš tudi, da bi morala stanovanje prodati takoj pod ceno. Za koliko si ga pa kupila? 6 let nazaj cene še niso bile tako divje kot pred 4, 5 leti. Kdo pa pravi, da ga boš dejansko prodala pod ceno? Vse, kar vidim iz tvojega pisanja, je popoln negativizem. Tega se moraš znebiti.
Ne vem, po kolikšni obrestni meri si pred 6 leti vzela kredit, ampak glede na to, kakšna je danes, bi najbrž moral biti obrok sedaj nižji. Poleg tega ne razumem, če si eno leto zdržala, zakaj bi ga sedaj reprogramirala za več kot 2x? Najbrž bi se dalo tudi z manj, da ga podaljšaš na recimo 5 let. Če jutri izgubiš službo, ti ne 3,5, ne 5 niti 10 let ne bo pomagalo, kot si rekla.
Po drugi strani pa nikoli ne veš, lahko jutri dobiš na lotu:)))))