Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Višina ograje za psa

Višina ograje za psa

Imamo mladega nemškega ovčarja. Del parcele bi radi ogradili, pa me zanima, kako visoka mora biti ograja, da je ne bo preskočil, ko bo zrasel. Nasveti varirajo od 140 cm (kar se meni zdi prenizko) da dobra 2 m (ja, to se mi zdi pa previsoko :))).
Koliko je torej optimalna višina po vaše?

Naš je preskočil tudi 2,5 metra oziroma ne ravno preskočil, ampak splezal čez. Ko smo mu naredili še “strop”, je pač skopal spodaj. Ko smo ojačali spodaj, je pa pregrizel žico. Sicer je bil na srečo skoraj cele dneve spuščen na vrtu (in takrat se mu ni uhajalo), če pa ni bilo nikogar, je pa moral biti na verigi – ni šlo drugače. V garaži, recimo, je zgrizel garažna vrata.

So psi, ki jim zadostuje navadna vrtna ograja, in so taki, ki jih nič ne ustavi. Pesjaki so pa vsi višji – malo poglej drugje, kako visoka ograja je na pesjakih.

Pasjeljubka, pa si prepričana, da ste imeli psa? Meni se zdi bolj podobno marsovcu 🙂

To me spominja na najine (imava huskye). Ko smo končno pesjak zaprli (tako kot je napisala pasjeljubka), da nista mogli ven, sta pa deske po tleh spulile ven in izkopale luknjo na prostost. Midva sva takrat odnehala in sta sedaj z nama v stanovanju. Sva pa dobila toliko znanja, da lahko začneva graditi zapore.

Naš pes ima ograjo pribl. 120 cm. Je ne preskoči, niti ne poskuša (ni kastriran). Res pa je, da ni problematičen v nobenem smislu.

Pasjeljubka in ninočka, prestrašili sta me! 😉

Normalen ded, kakšnega psa pa imate?

Naše mrcine so tudi skopale spodaj. Rešilo nas je, da smo ograjo v zemljo vkopali cca pol metra in v obliki črke L.
Višina pa ni bila taka težava – cca 1.7 m + ciprese

🙂

Saj je tudi pesjak zgledal, ko da imamo tam zaprtega osmega potnika 🙂

🙂

Saj je tudi pesjak zgledal, ko da imamo tam zaprtega osmega potnika :)[/quote]

hahahhahah..dobra! Ste me nasmejale!

Zelo pomembno je, KJE se nahaja ograja oz. pesjak. Smo imeli eno psičko, ki je vedno našla kako luknjo v plotu, ali pa jo je izkopala, in je uhajala k sosedom. Smo jo imeli pač pripeto, kadar smo bili zunaj ali pa npr. za 15 minut, ko sem pomivala tla. Drugače je bila v stanovanju. Privez je bil čisto navaden povodec, napeljan na daljši kos vrvi za perilo. Komot bi lahko pregriznila ali strgala, pa ni nikoli niti poskušala. Očitno ji je tam ustrezalo. Nam se je pa zdelo nekako neugledno in neprimerno, pa smo naredili dodatno ogrado ob celi dolžini hiše. No, tam notri pa ona že ne bo! Kot ste rekle: kopala, grizla mrežo, smo flikali, pa se ni obneslo in smo idejo opustili in še naprej uporabljali tisti zasilni privez.

Drugače pa je primerna ograja res s pol metra vkopanimi temelji, in visoka vsaj 1,80 m. Lahko je višja in lahko je zgoraj kakih 25 cm zapognjena navznot, da ne more preplezati (kot se dela za mačke).

Hehe, ste me spomnile na mojo psičko ( majhne pasme), ki je uhajala k sosedovemu ovčarju, ki je imel utico, ograjeno z vseh strani. Vsak s svoje strani sta kopala pod ograjo, da sta naredila luknjo in je lahko ona prišla k njemu. Tam mu je požrla vso hrano iz posode, potem pa se mu je ulegla v “naročje” in sta dremuckala.

V zakonu naj bi bilo predpisano koliko naj bi bila najmanjša višina ograje, Mislim, da se giblje okoli 2 metra.

BTW: vsaka ograja DO višine 1,5 m je nezahtevni objekt in za njeno postavitev potrebujete gradbeno dovoljenje….za višje pa sploh…

New Report

Close