Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Višina petke glede na velikost stopala

Višina petke glede na velikost stopala

Kako vpliva velikost stopala na višino petke? Verjetno ni isto 8 cm pri št, 37 in 8 cm pri 42. Pri večjem stopalu je posledično tudi petka lahko višja, ali ne.
Kakšno številko čevljev pa ve nosite in koliko visoke petke? Pa mislim take, za vsak dan, ne neke extremne v katerih lahko naredite le dva koraka.

…do 8 cm jih “obvladam”, brez da se spotikam in lovim; hiter korak kot je zame običajen, sedaj nosim ene, ki so nekoliko nižje kot 7 cm. “šibam” brez problema, nosim št.36.

Višjih ne nosim, ker jih enostavno noga ne prenese; boli v gležnju, nogo “krivi”, stopicljati pa ni moj namen 🙂

Kaj pa vem koliko je velikost noge povezana z višino pete. Verjetno je res, da je 8 cm pri 42 lažje za hodit, kor 8 cm pri 36.
Sama imam 39-40 in 8 cm ni noben problem, tudi 10 ne, odvisno od čevlja in pete.
Pa še nekaj je, ene ne bodo nikdar znale hodit v visokih petah, druge pa z visokimi petami hodijo, kot bi imele balerinke obute. Veliko je odvisno od čevlja, še več od kilometrine, največ pa kako imaš celo zadevo pošlihtano v glavi.

12cm so mi najlepše in na moji 39 popolno izgledajo. A to obujem le, če mi ni treba daleč hoditi. Drugače 5cm max, še najraje sem v sketcherskah..kot na oblaku. Ni ga čez komot in zdravo stopalo 😊 Sem se pa v mladosti ubijala na 12kah ja… celo preplesala cele večere brez težav.

Uf 12tke so pa kar hude, če nimajo platforme spredaj. Jaz bi v njih bolj sedela kot pa hodila.

Uf 12tke so pa kar hude, če nimajo platforme spredaj. Jaz bi v njih bolj sedela kot pa hodila.
[/quote]

S časom se navadiš. Moraš razviti prave mišice, tako kot za vse. 😊 So lepe, mora pa biti ozka peta, ne široka, da naredijo nogo res lepo. Saj niso za “dolge proge” naredijo pa vedno vtis. Za posebne priložnosti bi se reklo 🙂

New Report

Close