Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek višina sladkorja v krvi

višina sladkorja v krvi

Pred kakšnim tednom sem šel k diabetologu na pregled in namerili so mi sladkor 11,9.Na tešče.To me je tako šokiralo ,da sem šel takoj na dieto ,ker nočem jemat tablet za sladkor in sem na takšni dieti da jem samo zdravo hrano in poleg hujšam cca 30 dkg na dan.In po dobrem tednu od šoka,sem meril sladkor in sem presenečen.5,4.Zdaj me pa zanima ,da ni tok nizek mogoče zaradi bolezni ,kot pravijo ,da bolnikom včasih nenormalno pade prenizko ali je pa to samo rezultat diete.
Prosim nasvete od izkušenih sladkornih bolnikov.

Na kakšni dieti si? Kaj konkretno pomeni, da ješ samo zdravo hrano?

Pa še nekaj. Med to dieto pojem kar precej jabolk .Mogoče jabolka blagodejno vplivajo na sladkor

zelo važen je glikemični indeks hrane!
sadje jej le do 12. ure, popoldan in zvečer ti sadnje dvigne sladkor.
poskusi v prehrano vnesti živilo amarant (http://dobrojutro.rtvslo.si/svetujemo/amarant-popolno-zivilo-nasveti-minke-gantar
pazi na beli sladkor, belo moko…..
ta bolezen se da uokviriti brez skrbi, le vstrajnost je potrebna!

Jem tako.Količine so manjše. Ne jem kruha niti testenin ,edino kakšnih 5 koščkov polnozrnatega prepečenca pojem vsak dan in kakšno kilo jabolk par kivijev,drugače pa na primer zajtrk so sardine in čebula z prepečencem, včasih kakšna piščančja hrenovka, kosilo majhen zrezek sto procent suh,solata pomešana z malo fižola. In podobno. Kavo pijem barcafe brez mleka in cukra,
V glavnem kile gredo dol res nenavadno lepo. In ne pijem nič alkohola niti ne kadim. Sicer kajenje ne vpliva na sladkor nič. to vem ,alkohol ga pa dvigne do nebes

Hvala za nasvete. Sem zelo vesel danes zjutraj 5,4. Kakšne dve tri jabolke sem pa res pojedel zvečer. Sumim,da mi je sladkor dvigovala preveč kalorična in količina hrane prevelika.
Bom pol zvečer nehal jest sadje.
Sam res mi je čudno kako se tak lepo nivo normalizira ko manj jem. Vse bi naredil,da ne bi trošil tistih tablet.

Po mojem si kar na dobri poti. Edino pazi, da ne bo sedaj hrane premalo in obvezno vnesi nekaj zdravih maščob, npr. oljčno olje, kokosovo maslo, laneno, konopljino olje, pa ribe, predvsem modre. Do neke mere tudi maslo in celo svinjska mast.

Pa obroki morajo biti redni in po možnosti vedno ob isti uri (oz. čimbolj).

Kislo zelje. Surovo še bolj, kot kuhano.

Ko shujšam bom dodal tudi maščobe. Se pravi oljčno olje. Kaj pa sončnično?
Kislo zelje sem lih včeraj jedel ,ga da večkrat ampak res nemastno

Narobe. Maščobe je treba dodati takoj. Ta fama, da se zaradi maščob redimo je mimo in ne velja več (razen za nekaj naših zdravnikov). Maščobe so izrednega pomena za delovanje možganov in na splošno vseh celic v telesu.
Ampak morajo biti ta prave. Če že nočeš kuhat na maščobi oz. jih jesti, potem posezi vsaj po dodatku omega 3, iz rib.

Sončnično olje je pogojno OK, če je hladno stiskano, če je pa rafinirano, pa nikakor.

Hvala ,bom potem jedel olivno olje. Pa mogoče občasno pekel kje kaj na masti.Samo res minimalno

Narobe. Maščobe je treba dodati takoj. Ta fama, da se zaradi maščob redimo je mimo in ne velja več (razen za nekaj naših zdravnikov). Maščobe so izrednega pomena za delovanje možganov in na splošno vseh celic v telesu.
Ampak morajo biti ta prave. Če že nočeš kuhat na maščobi oz. jih jesti, potem posezi vsaj po dodatku omega 3, iz rib.

Sončnično olje je pogojno OK, če je hladno stiskano, če je pa rafinirano, pa nikakor.[/quote]

Res je, da maščoba takoj ne vpliva na dvig sladkorja, ampak posredno kasneje pa!
tako, da ne trosit stvari, ki jih ne veste. Samo škodo delate.

Tako kot OH mora tudi M jesti po pameti ali shemi oz. enotah!

Ne pretiravaj s preveč drastično dieto – zdrava in premišljena prehrana ti mora postati način življenja in ne samo trenuten preblisk.
Shujšaj, če je potrebno in še naprej jej zdravo, občasno pa vseeno (tudi če ti bo že nekaj časa sladkor kazalo normalno) preveri sladkor.

Saj ni drastična dieta . Takšna je ,da komaj malo hujšam ker sem imel 103 kile in sedaj po dobrem tednu imam še vedno 98 .To nisem nič skoraj lačen.

s čim si meriš sladkor?

Danse sem ga meril z novim aparatom countur next.Naslednjič si ga pa bom z countur next usb.V bistvu je to isto. Imam jih kar nekaj.

Lahko si od stresa fasal cuker. Moja ga je mela enkrat 12, ko je bila zivcna.

Zdej pa nehaj travmirat, ker ti ni nic in se vrni v normalne okvire. Izogibaj se samo sladkarijam in raznim kokakolam.

Tudi sama imam sladkorno, sem na dieti, zdravil ne jemljem.

V 10 mesecih sem shujšala 20 kg.

Jem obvezno 4 – 5 obrokov, obvezno zajtrk.

Nekaj mojih jedilnikov:

Zajtrk: ržen kruh, čičirikin namaz, skodelica mleka, kivi
ržen kruh, 1 x pečeno jajce, mandarina
ržen kruh, maslo, domača ribezova marmelada, skodelica mleka, hruška

Malica: kefir + kos kruha
jabolko, ovseni kosmiči, cimet
hruška, kos kruha, 2 x keks s polnozrnate moke

Kosilo: pusto meso, malo krompirja, veliko solate
ribe, riž

Popoldne: skodelica neoluščenih arašidov, kefir

Obvezno večerja okrog 18. ure: solata, ali stročnice, fižol, kislo zelje, ponavadi brez kruha ali zelo malo

Nič sladkega, bele moke nič, uporabljam pirino moko. In veliko vode.

HbA1c imam povprečje 6,1, v diabetični vsake 3-4 mesece

Sem bila v diabetični šoli.

Lepi meniji so to gor.
Sladkarij pa ne jem niti ne pogrešam.Res je možno od stresa tudi.

Imel sladkor 17.3, dve uri po testu s sladko tekočino 25.

Polletna dieta z eno tableto gluchophage 500 sladkor 5,7 tromesečno povprečje. Se da z dieto dosti narediti na začetku.

Vso srečo

Zadel te bo jo.jo efekt!
Je moj mož naredil točno enako kot ti, namesto zdravljenja sladkorja je začel sicer redno jesti, a minimalne obroke, pa gibanje na polno, shujšal 25 kil v dveh meseci, v naslednjih dveh malo popustil in vrnil polovico kil…
Zdaj se kregava, da začne jesti REDNO, ZDRAVO in NORMALNE KOLIČINE. Ampak ne, on še vedno misli, da je treba zdaj fejst trpet in prešvicat in se prste grizt in vse, da shujša, potem po pa spet lahko vse po starem jedel. In se mu ne da dopovedat, da to ne bo šlo.
Uh, moški!

Ja, sladkor je šel dol, ampak ne bodi tumpast, jej normalno, boš hujšal sicer bolj počasi, ampak trajno!

5 kg minusa v enem tednu JE DRASTICNA dieta

New Report

Close