Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek višja šola-vaše mnenje

višja šola-vaše mnenje

Pozdravljeni
Če se komu da, naj mi napiše kaj bi sam naredil oz. kako bi v dani situaciji postopal…

Po dolgem razmisleku glede časa, financ in usklajevanja z družino sem se vpisala na višjo šolo, ker sem želela pridobiti naziv Ekonomist, in sicer smer računovodja oseb javnega prava. Po vseh procedurah, vpisni birokraciji, vpisnih stroških sem začela s predavanji 1. letnika in naredila prvi izpit, ki je bil matematika z 8. To se mi je zdelo ful fajn, saj matematika ni ravno moj priljubljen predmet. Po koncu matematike so nam z uprave šole sporočili, da ukinjajo 1.letnik in da bomo hodili na predavanja 2. letnika. Nekako niti nismo razumeli, a bili smo prepričani, da bomo imeli predavanja za predmete, ki nimajo osnovne podlage 1.letnika. Naslednji predmet je bil stroškovno računovodstvo in tukaj se vse zalomi, saj je to predmet, ki zahteva predznanje dveh predmetov iz 1.letnika, kar nam je profesorica tudi jasno povedala tako nam kot zavodu šole, ki pa ni imel posluha. In predavanja so izgledala tako, da je za vsako temo povedala, da ne bo šla predaleč z razlago, ker so to že vse jemali. Tudi konzultacije so odpadle itd…na izpit sta šla dva in oba ruknila. Da pa ne pozabim….ker sem bila edina ki je želela računovodstvo za javno pravo, so me enostavno premestili v gospodarsko različico. Spet se vse zalomi, saj mi logika, ki jo uporabljam par let ne dela po sistemu predmetov.
Šla sem na referat in jim povedala, da je to skrajno podlo in da še ni bilo zaznati primera, ko bi študentje delali najprej 2. in potem 1. letnik. Želela se prekiniti šolanje in svoj delež prenesti na drugo leto, ko bi dejansko štartala s 1. letnikom, pa pravijo da to ni mogoče, da lahko nadaljujem oz. se izpišem in ne dobim nobenega denarja.
Ali mi sploh kaj preostane? Ne vem no, če me razumete a želela sem v šolo kot do sedaj vsi drugi, lepo po vrsti. Kako bi se vi lotili rešitve, če sploh?

Ta šola bi si zaslužila javno objavo imena.

Preberi pogodbo, ki si jo sklenila s šolo. Potem ugotovi in si pridobi pisni dokument, kjer bo predeljen razloga za takšno spremembo, kot so jo naredili. Nekako ni logično njihovo ravnanje. Je možno da ukinjajo program zaradi premalo vpisanih? Potem je treba ugotoviti, njihovo pravno podlago, ne spoznam se ravno na višje šole.

Kaj želiš ti? Si za izvedbo programa ali bi želela vračilo šolnine. Če so že v začetku tako trdi menim, da brez odvetnika tega ne boš zmogla.

Jaz bi se obrnila na šolsko inšpekcijo.

Ok, če prav razumem se vaš program ukinja, ker ne razumem zakaj bi drugače ukinili prvi letnik? Jasno je, da vam šolnine ne želijo vrnit (ali si izreden študij?) očitno je tudi, da ne želijo več izvajati prvega letnika in vas kolikor je strpati v drugega, da se čimprej sproducira diplomante.Ali je to višješolski samostojni zavod? Namreč takšni se odpirajo kot gobe v dežju, nimajo nobene daljše tradicije šolanja, njihov sistem je pa neupeljan, podoben teksasu… Škoda denarja, časa in živcev za takšno skropocalo od faksa. Vpiši se na nekaj kar se išče, ima dolgoletno tradicijo šolanja in čemur se reče fakulteta v pravem pomenu besede. Verjemi mi, imam izkušnje. Ne vem, če ta šola dobiva denar od ministrstva, prijavi kakšni inšpekciji, v imenu ostalih študentov, dobite si odvetnika (ne vem za kakšno vsoto denarja se gre), a dejstvo je, da želijo le zaslužiti, vi pa niste dobili ustrezne storitve.

Take “šole” bi morali ukinit, ker je njihov edini cilj pobrat šolnino

Mogoče se lahko obrneš tudi na zvezo potrošnikov. Konec koncev gre za storitev, ki si jo ti plačala, dobila pa ne.

ja, obrnila sem se na zvezo potrošnikov. Šola je v zasebni lasti, ni financirana s strani ministrstva, se pravi je šef direktor. Šola ni na novo narejena, je pa prvič da se je zgodilo to, da so 1.letnik dodali 2.ma fora je to, da drugo leto naj bi pa 1. letnik delala….totalno bedno. Bom poročala kaj bo ZP odgovorila. veliko se jih je že izpisalo, jaz sem hotla izobrazbo dobiti po logični poti, a mi ne bo uspelo…danes sem šla za foro na predmet Analiz bilance z revizijo, ko profesorica pove, da je to zadnja stopnja računovodstva, s tem da bi jaz Temelje računovodstva in finančno računovodstvo jemala šele drugo leto. P***a, a grem pol kar diplomo naredit, pa je?

to se je zgodilo tudi meni 2009-10.Meni scer ni delalo težav, ker imam 20 let izkušenj v računovodstvu in so mi bili predmeti iz prvega letnika nekako nepomembni za razumevanje analiz bilanc z revizijo in insolventnih postopkov, . Tistim, ki pa nimajo osnov, pa so delali ti predmeti res preglavice. To je tako kot če bi dal kirurgu najprej operirat preden spozna anatomijo telesa.

New Report

Close