višja šola za računovodstvo
Pozdravček.-))
Zanima me, če se bo kateri/katera izmed vas vpisal na višjo šolo za računovodstvo, baje se bo v jeseni 2005 prvič začela. Kaj menite, bla sem na informativnih dnevih, je zgledalo da bo kar prav pršla ta šola za poklic računovodja.
Kaj praute?
Lp, Moni
Ali lahko kaj vec napises o tem?
Hvala
To boš ugotovila, ko jo boš končaka, kaj ti je prinesla, koliko več ????
LP-Starček
Na informativnem sicer nisem bila, sem pa oddala prijavo za vpis…
Priznano imam V.stopnjo, s to šolo bom imela priznano VI, itak pa delam v računovodstvu in mi bo pri delu šola prišla prav.
Kam si se to vpisala, kaksne imajo pogoje, koliko casa traja, kaksna je cena…..?
hvala za info
lp
Prijavo za študij ob delu sem oddala za Slovenj Gradec za višjo šolo, pogoj je končana srednja šola, lahko tudi z zaključnim izpitom. Vpisa itak še ni bilo.
Za ceno pa še ne vem…se pripravljam na šok, predvidevam, da bo šolnina med 250.000 in 300.000 za letnik. Upam, da ne še več.
Traja dve leti, precej praktično usmerjen študij z veliko prakse (ki pa je ni potrebno dodatno opravljati, če delaš v računovodstvu – potrebno je potrdilo delodajalca).
Malo še pobrskaj z iskalnikom po netu – veliko se da najti, tudi predmetik, ki ga je odobrilo Min.za šolstvo.
Dajte napisat kakšen link. Kje pa bodo predavanja? Mene bi tudi to zanimalo.
Mislim ,da je to spet sluzenje denarja, in da ta šola ne bo nikomur pomagala.
Cena je 310000 sit do 350000 sit letno.
Jaz sem klicala na gea colega..in glede na to koliko malo predavnaj in izpitov imajo…je to daleč od kaj dobrega..
No tako je moje mnenje.
Čisto odvisno, kam se vpišeš in zakaj.
Definitivno brez prakse ne boš vedel kaj bistveno več kot pa brez šole.
In konec koncev je važno tudi, ali imajo “šolo za računovodje” ali pa verificiran program računovodstva, ki je predpisan in odobren s strani Ministrstva.
In če imaš srednjo šolo, s tem izobraževanjem pa uradno priznano VI. stopnjo, vseeno nekaj pomeni.
Sama sem pred letom in pol zaključila eno letno usposabljanje za računovodje na gea college…imeli smo 6 predavanj, veliko literature (če si bil sam dovolj zagret si jo prebral in poiskal še več)…veliko smo delali na praktičnih primerih….opravila sem tudi zaključni izpit in brez težav tudi izpit na gospodarski zbornici…..sedaj imam sama svoj s.p. in par svojih strank, ki sicer po obsegu niso tako zahtevene…jih pa popedenam tako kot se gre….
če želiš biti dober računovodja ne pomaga 10 let šole, če te to ne zanima….na internetu je objavljeno vse, samo poiskati je treba in si seveda vzeti čas za prebiranje…..pri knjiženjih je tako, da poznamo osnovna, ki niso komplicirana in taka, ki zahtevajo pomoč kontnih planov in rešitev….vse se da…konec koncev so vse to številke, ki jih je treba pravilno premetati……izdelava bilanc in poslovnih izidov pa zahteva tudi znanje davčnih predpisov……računovodstvo je lonec brez dna….vedno se najde še kaj, kar še nismo raziskali….
Poiskala sem nekaj spletnih naslovov šol, ki bodo izvajale program RAČUNOVODJA.
Lp, E:-))
Forum je zaprt za komentiranje.