Višje izplačilo bolniške
Pozdravljeni.
Zanima me ali lahko delodajalec izplača višjo bolniško, kot dobi povrjeno od zavoda po 30 delovnih dneh bolniške. Zadeva je taka, da mi je v letu 2004 delodajalec obljubljal celotno plačo pravilno izplačano, toda nekaj mesecev sem del dobivala preko avtorske. Zaradi tega od zavoda sedaj dobim manj, kot bi v primeru višjega bruto povprečja za leto 2004.
Ker hoče ostati z mano v dpbrih odnosih, bi mi bil mogoče pripravljen plačati bolniško, kot če bi mi v letu 2004 izplačeval celotno plačo po pravilih.
ALi mi torej sedaj lahko plača več, kot do dobil od zavoda povrnjeno?
2. vprašanje: v januatju mi je obljubljal 90% bolniško, izplačal pa 80%, pravi da bo v februarju nakazal še razliko, toda lahko se zgodi da tako, kljub temu da bom še cel februr na bolniški, dobim več kot 100% plačo. Ali je to zakonsko dovoljeno?
3. Ali je on zakosnko kriv, če od mene pričakuje, da v času oblniške delam zanj? Saj veste, dan danes pričakujejo, da boš tudi, ko si na bolniški prabl maile, klical naročnike, ipd…
Hvala za odgovore in lep pozdrav.
K
Delodajalec lahko vedno izplača več, kot pa je nujno potrebno. Kako pa je z obdavčitvijo presežka, pa se pozanimajte na
Delodajalec od vas nikakor ne sme pričakovati ali celo zahtevati, da v času bolniškega staleža delate. Nespoštovanje zdravnikovih navodil v času staleža oz. opravljanje dela v tem času je podlaga za izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi! S tem se torej ni za hecati.
Lep pozdrav,
Katarina
Forum je zaprt za komentiranje.