visok krvni tlak
Ravno poslušala, da je visok krvni tlak in diabetes zelo nevaren, če zboliš za tem novim korona virusom. In ni treba da si ravno starostnik.
Glede na to, da imam sama visok krvni tlak že kar nekaj let in sem na tabletah, stara sem malo čez 50 let me je zelo strah. Vsi jamrajo kako jim je hudo biti doma, jaz bi bila v tejle situaciji ( drugače rada delam) pa z veseljem, pa ne morem, ker moram v službo. Ko bi vsaj delala v panogi, ki je pomebna za preživetje naroda bi vzela v zakup, vendar ne. Nimamo nobene zaščite, še razkužila ne. Delam z mladimi, ki se jim milo rečeno fučka tudi, če zbolijo, saj oni ne bodo umrli. Pa vendar nikjer ne zasledim, da bi vlada zaščitila vsaj kronične bolnike in zahtevala, da jih delodajalec napoti na čakanje. ( drugače jih v gospodarstvu itak ne bo, velaj samo dobiček). Ali je kdo zasledil, kdo ve? Je tukaj kakšen zdravnik, naj mi omili strah, če je nautemeljen. Hvala.
Ni direktnih dokazov, je tudi mozno da zdravila proti hipertenziji naredijo boljse pogoje za virus. Je veliko navzkriznih mnenj in malo raziskav. Povecini pa se strinjajo, da sama hipertenzija ne poveca tveganja. Pri prvotni raziskavi na Kitajskem so imeli mnogi pacienti s hipertenzijo se vrsto drugih problemov, ki so pogosti pri visoki starosti.
Vec informacij:
https://www.thehindu.com/sci-tech/health/coronavirus-do-anti-hypertensive-drugs-raise-the-risk-for-covid-19-patients/article31113082.ece
Si pomislila,da bi si pomagala s kakšnim naravnim zdravilom?
Pater Ašič navaja čaje proti strahu in tesnobi:
-bazilika,kopriva,materina dušica,listi zelene /pijemo pred obroki 2 skodelici/
-melisa,meta,rožmarin,sivka
-lipa
-kopriva,majaron
-žajbelj
-sok gomolja zelene
Priporoča tudi uživanje gozdnih jagod in jabolk.
Glej, sem ravno danes okrog klicala glede pritiska in korone.
Pri meni- imam zdravilo ACE inhibitor in podala sem zaskrbljenost glede virusa in onenjenih ACE2, ki zna bit ta kombinacija usodna.
Glede izhodov ven in gibanja. Je zdravnik dejal da je pri tlaku gibanje se naprej dobrodoslo, da tako psihicno kot fizicno da tlak ne poraste
Zavedam se da ne morem zdaj kot prej prehodit dnevno 10km in vec. Ampak grem vsak dan z avtom v gozd in se tam sprehajam. Moja stara pot bo pocakala. Ceprav dr ni videl ovir zakaj ne bi sla po stari poti, zakaj me skrbi aerosolni prenos virusa. Saj so poti sedaj bolj prazne.
Njemu se tudi omenila, da v trgovinah imajo prednost med 8-10h ranljive skupine.
Kaj pa mi rizicni bolniki? Pa zdrav invalid gre lahko. Medtem ko en s srcno zilnimi mlad pa ne. Kje je tu logika???
Ja, to je pa rekel da je velik problem.
Pritisk ureja tinktura Bele omele in tudi vse hormonske žleze v telesu. Je popolnoma naravno, nima stranskih učinkov. Kemija ima stranske učinke, zato strah.
jaz sem si naravno znižala tlak, zdaj imam skoraj prenizek. Ne rabiš tablet, samo dve stvari- Ne pij kave, oziroma pij raje nescaffe, ne vem zakaj, ampak ta kava ne viša tako krvni tlak. Vsak dan uživaj kurkumo, skuhaj malo ingverja v liter vode, dodaj kajenski poper ali čili, med, pol žličke kurkume, limona. Pretoči v termos, pij čez dan.
bodi pa pozorna, ker se ti lahko tako zniža pritisk, da bodo še tablete preveč, da ne omedliš ali kaj takega.