Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek visok spodnji pritisk

visok spodnji pritisk

Prosim, če mi lahko poveste, kaj pomeni, če imam spodnji pritisk pogosto okoli 100, zgornjega pa normalnega – okoli 130. Stara pa sem 40 let. Jemjljem tudi kont.tablete, drugih zdravil pa ne.
S čim si lahko pomagam. Hvala

Najbolj pogosto kaže to na problem z ledvicami. Pojdi k zdravniku na pregled.

Verjetno je opozorilno povečanje pred splošnim povečanjem tlaka…
Redno ga meri in spremljaj.
Pogosto se najprej dvigne spodnji, nato pa še zgornji.
Je pa lahko znak stresa.
Začni se redno gibati in zdravo jesti (malo soli, malo maščob) veliko tekočine…. Če imaš preveč kilogramov izgubi vsaj nekaj odstotkov in morda s temi ukrepi preložiš naraščanje tlaka.
Govorim iz lastnih izkušenj. Imam tri leta več kot ti. In malo pred 40 letom se je začelo. Imela sem izjemno stresno obdobje in sem imela tlak nekaj časa – nekaj mesecev 95/100,98/110, potem pa kar naenkrat 120/180. Se je pa zaradi krvnega tlaka že 35 let zdravila moja mama, imela je urejenega a toliko časa je jemala zdravila… in vem da je nagnjenost k višjemu krvnemu tlaku dedna.
Sama sem začela redno piti ašičev čaj za znižanje pritiska (št. 17), tinkturo bele omele ali tinkturo za srce, občasno kakšna zeliščna pomirjevala (baldrimed pred spanjem) ali persen forte v času velikih stresov, povečala sem gibanje, prehrano sem imela že prej primerno.
S temi ukrepi že nekaj let vzdržujem krvni tlak v mejah normale 80/130, če se mi občasno spet malo poveča (čutim čuden pritisk v glavi in vrtoglavico) hitro pojačam domača zdravila in gibanje.
Zanekrat mi dobro uspeva, rada bi izgubila še nekaj kilogramov – to pa mi še ne ratuje tako, a vem da bi pomembno prispevalo k ureditvi tudi krvnega tlaka.

smo umrljivi. Nobeden ni izjema. Niti eden.

povišan pritisk je tihi ubijalec. če imaš spodnji pritisk povišan redno nad 90 (ki je meja), pojdi do zdravnika, saj je potrebno tudi hipertenzijo uravnavati z zdravili ali kako drugače zdraviti, v kolikor sprememba življenjskega sloga ne vpliva na znižanje pritiska.

Enako kot “opozorilo” zgoraj, le da pri meni naravna zdravila niso imela kaj dosti efekta, spodnji pritisk je šel pa tja proti 110. Prav tako imam slabo družinsko zgodovino v tej smeri, tako da po štiridesetem pač vsako jutro pogoltnem en Prexanil in pol tamalega Bloxana ter tako vzdržujem neko normalno stanje. Največ nam škodi stres in pomanjkanje gibanja.

Meni je to cisto po domace razlozil moj zdravnik – jaz imam oba visoka ponavadi 160/100 al pa se vec…. in je reku tak ; zgornji je stres, spodnji je bolezen.

New Report

Close