Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek VISOKA PLACA-koliko

VISOKA PLACA-koliko

Ka je za vas visoka placa? Neto? Nasplosno in naprimer za osebo ki pride iz direkt faksa?
S kaksno placo se da dobro zivet?

5k bruto je lepa plača, ampak pokaži mi delodajalca, ki jo je pripravljen dati. Neto je odvisen od vzdrževanih družinskih članov, zato ni primerljiv.

Pri nas je visoka plača vse kar je NETO preko 2.5k € mesčno.

Zelo dobro lahko preživiš že z 1.5k NETO, če si sam/sama, se malo znajdeš in znaš višek dobro investirat.

To je zelo odvisno od vaše življenske situacije.

Če upoštevamo enostavno pravilo, da ne-bi smeli dati več kot 35% za stanovanje, 25% za hrano in avto, 20% za zabavo  in 20% za prihranke/investicije.

Bi to za nekoga v ljubljani pomenilo, če bi živel v Garsonjeri(800 eur najemnine s stroški) vsaj 2300 neto.

Torej 2500 eur nekje nekje za popolnoma samostojno življenje.

Odgovor na objavo uporabnika
Peter Pan189, 05.12.2024 ob 15:29

To je zelo odvisno od vaše življenske situacije.

Če upoštevamo enostavno pravilo, da ne-bi smeli dati več kot 35% za stanovanje, 25% za hrano in avto, 20% za zabavo  in 20% za prihranke/investicije.

Bi to za nekoga v ljubljani pomenilo, če bi živel v Garsonjeri(800 eur najemnine s stroški) vsaj 2300 neto.

Torej 2500 eur nekje nekje za popolnoma samostojno življenje.

Tole je realno. Če nimaš nepremičnine dobljene, če živiš v mestu…realni zneski. Jaz imam okoli 2.100-2.200. In ja mi uspeva te procente nekako držat. Je pa za moje pojme čisto neko povprečno življenje to, nič kaj hudo visoka plača se mi ne zdi. Moraš kar paziti kam in kako.

Ni pa realno pričakovati takšne plače kot začetnik. Še bruto toliko bi bila odlična za začetnika. Za slovenski trg.

Odgovor na objavo uporabnika
da, 05.12.2024 ob 15:42

Tole je realno. Če nimaš nepremičnine dobljene, če živiš v mestu…realni zneski. Jaz imam okoli 2.100-2.200. In ja mi uspeva te procente nekako držat. Je pa za moje pojme čisto neko povprečno življenje to, nič kaj hudo visoka plača se mi ne zdi. Moraš kar paziti kam in kako.

Ni pa realno pričakovati takšne plače kot začetnik. Še bruto toliko bi bila odlična za začetnika. Za slovenski trg.

Tudi jaz dobim nekako toliko in ja, dam še malo otrokoma, sicer sta študenta in delata, a kakšen bankovec pa še dam, občasno veterinar, za oblečt ne kupujem kaj posebnega, pa moram že kar pomislit, a bi kupila kakšno knjigo ali raje ne … Življenje se je precej podražilo. No, ene 4 jurje neto bi pasalo 🙂

Se popolnoma strinjam. Začetnik, bo zelo težko videl 4 tisočake bruto plače. Mogoče, če je nekaj let delal prej, že kot študent bolj ali manj isto delo, kjer so njegova znanja na trgu zelo iskana.

Takšni prihodki v Ljubljani po mojem omogočajo neko samostojno življenje. Ja, nič posebnega. Če bi radi “potovali v stilu” imeti boljšo/lastno nepremičnino je potrebno zaslužiti še precej več(Ali pa iti živeti z sostanovalci in se mogoče znebiti avta)

New Report

Close