Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Visoke plače v zdravstvu: infektologinja dobila 27.000 evrov bruto

Visoke plače v zdravstvu: infektologinja dobila 27.000 evrov bruto

Komentarji pa zmagajo…

Potem ko je javnost izvedela za visoke plače v zdravstvu, med drugim, da je v ljubljanskem UKC zdravnica infektologinja decembra lani dobila dobrih 27.000 evrov bruto plače, so se začele na Infekcijski kliniki v Ljubljani pojavljati pošiljke z belim prahom. “Menim, da bi z objava imen samo pospešila in povzročila ogorčenje in tovrstna dejanja, za kar ni prav nobene potrebe in razloga,” je prepričan v. d. direktorja UKC Ljubljana Jože Golobič.

https://www.24ur.com/novice/preverjeno/posiljke-z-belim-prahom-na-infekcijski-kliniki.html?fbclid=IwAR0qEovkentJrDRYS7Sd9AuAHNXw3cLoJ1iFw2XX6IRgulWNf0Rr7Y3LGaY

Ah kako pričakovano. Saj se ve, da se jih kupuje. Za tak denar bi tudi jaz čivkala in delala kar bi od mene zahtevali.

Ne sprasevati ali covid je….infektologinja vam bo dala 6880 razlogov za covid….tezko to premagas to

nova
Uredništvo priporoča

Najljubše pri vsem tem mi je kako sta puklasti jastreb in njegov oproda Poklukar tiho. Ti zneski so posledica tiste dohtarske stavke pred leti, ko so si zagotovili takšne klavzule in pogoje, da samo gledaš.

Po vseh Janševih izpadih proti levičarskemu talanju denarja bi moral biti tukaj najbolj glasen ampak:

a) ne bo pljuval v lastno skledo in ženi ter ostalim prijateljem (Bitenc,…) odžiral zaslužkov

b) Poklukar je bil še lani direktor UKCja (ki je spet posloval z izgubo) se pravi je direktno gledal in sodeloval pri teh dodatkih torej se ta pandorina skrinjica ne bo odpirala, ker bi se obema takoj vse podrlo na glavo.

Ta korona je povsem izpostavila gnilost bele zdravniške mafije, celotnega zdravstvenega sistema in naših politikov.

mora bit pa lepa ta zdravnica infektologinja, da zaslužila tako dobro plačo. Koliko krak je le dala noge narazen na bolniški postelji.

Potem se pa Ljubljančani čudite zakaj so stanovanja tako draga v Ljubljani in kdo ima denar, da si lahko privošči nakup.

Covid je za celotno zdravstvo (zaposlene, dobavitelje) postal velik biznis, ne bodo se mu tako lahko odrekli. Padli smo v novo realnost, ki se bo vlekla še leta, verjetno za vedno. Kar navadite se na take številke.

Jaz če bi bil zdravnik in bi delal v javnem sektorju take plače enostavno ne bi sprejel, ker se bi mi glede na povprečno plačo v državi zdelo to sporno. Če bi bil privat tisto je drugo ampak koncesija ni privat.

Ko sem delal v covid intenzivi, če ni bilo posebnosti so zjutraj prišli enkrat na vizito, vmes mogoče še enkrat ali dvakrat, pa po 14h enkrat, pa zvečer še enkrat. Je pa včasih naneslo da so bili cel dopoldan notri.

Dokler lahko…in jih mi plačujemo, pa na njih gledamo kot bogove. Dokler je merodajno in edino pravilno brez možnosti polemike in kritične distance zgolj mnenje “strokovnjakov”, “bogov v belih haljah”, bomo imeli pandemijo. Mimogrede, “strokovnjaki” priporočajo, da se jo podaljša.
Zanimovo je obnašanje ljudi. Npr. zračenje, kar je najbolj logičen in zdravorazumski ukrep, ki mislim, da ga vsi razmemo. Ampak ne, morajo nam ga svetovati zopet “strokovnjaki”, ker sami ne premoremo več niti najmanjše trohice zdrave pameti. In šele ko so prezračevanje svetovali le-ti, sem videla takoj naslednji dan okna odprta. Bilo bi zelo smešno če ne bi bilo žalostno. Torej, če jih sami tako malikujemo, zakaj si ne bi vzeli, kar jim dajemo? Očitno potrebujemo svoje bogove iz takšnih ali drugačnih vrst.

Oče in soseda zdravnica. Oba v javnem sektorju, on v državnem podjetju, ona v bolnici, zadnja leta nihče ni delal nikjer drugje.
Ko sta bila stara 30 je bilo razmerje 1:2, ko sta bila stara 60 je bilo razmerje 1:6 v njeno prid seveda. Ko je dobil izpiske plač za penzijo: Leta 1993 je oče imel višjo plačo kot leta 2019!
In še to; leta 1993 je imel veliko nižjo pozicijo in manj podrejenih kot leta 2019. Še treba kaj dodat? Plačo je imel primerljivo kot če bi delal v zasebnem podjetju isto pozicijo.

Pa ne pravim da si ne zaslužijo 6x (mogoče 26x povprečne plače to res ne), pravim samo da drugje ne gredo tako hitro plače gor.

Zanimivo. A objava imen bi povzročila ogorčenje javnosti? Policijske plače so lahko objavili poimensko, zdravniških pa seveda ne bodo. Čeprav oboji delajo v JS in so oboji plačani iz državnega proračuna. Jep, bogovi v belem so nedotakljivi na vse možne načine, zato pa so bogovi…

Ja, veš de, sigurno!😄😄😄😄

Ker manjka informacija, ali je bila ta plača pošteno zaslužena, ne morem dajati nadaljnjih komentarjev.

Zanimivo. A objava imen bi povzročila ogorčenje javnosti? Policijske plače so lahko objavili poimensko, zdravniških pa seveda ne bodo. Čeprav oboji delajo v JS in so oboji plačani iz državnega proračuna. Jep, bogovi v belem so nedotakljivi na vse možne načine, zato pa so bogovi…
[/quote]
Niso Bogovi, so le ljudje, ki nekje živijo in mislijo da so nedotkljivi, ma ne bo to tako dolgo ostalo.


Itak. Sramota za prekleto golazen fašistično.

Sem že zdavnaj povedal, da naj ljudje nehajo plačevati dodatno zavarovanje, ker se s tem le podpira golazen in korupcija.
Golazen skoraj nič več ne dela, samo palamudijo in se zajebavajo, narod pa čaka in crkuje.
Menda umrejo vsi od korone.

To je pa to, ko primanjkuje zdravnikov, zdravniška elita zavira, da bi se povečalo študentov na medicini. Že vedo, zakaj. Potem pa študentje zaradi dveh pik na maturi niso sprejeti na medicino.

Ne bo trajalo večno. EU vse to plačuje oz kreditira.

New Report

Close