Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika vitamin A v nosečnosti

vitamin A v nosečnosti

Zanima me kolikšna količina vit.A v nosečnosti – zlasti v prvih treh mesecih – škodi zarodku in kakšne nepravilnosti povzroča. Koliko vit.A vsebujejo piščanjčja ali puranja jetra? Jasna

zakaj te to pravzaprav zanima……ali uživaš kakšne karotenske zvarke za porjavitev kože,ali zakaj te to zanima…..vitamin A se kopiči -shranjuje v jetrih pri vsakem živem bitju,tako tudi pri človeku in seveda tudi pri dojenčku……ko se otrok rodi ima približno za 6 mesec zalog tega vit. v svojih jetrih…..kasneje pa pediatri predpisujejo kapljice AD3,če se bojijo,da otroku tega vit. manjka……

Jože! Brez skrbi, ne jemljem ničesar za porjavitev i.t.d. kot predvidevaš. Zanimala me je samo teratogena doza vit.A. Odgovor sem dobila pri dr. Pušenjaku. J.

Jože! Brez skrbi, ne jemljem ničesar za porjavitev i.t.d. kot predvidevaš. Zanimala me je samo teratogena doza vit.A. Odgovor sem dobila pri dr. Pušenjaku. J.

New Report

Close