VITILIGO
Moja kolegica ga ima. Bila je celo na pregledu v Rimu. Sedaj je vitamine, mislim da B-kompleks s presledki in ce se ne motim še vitamin E. Kljub temu ni izginilo, mislim, da se celo nekoliko slabša. Se pa zelo pazi, da je ne dobi sonce. Nosi klobuček in se ne sonči.
Upam, da sem ti vsaj malo pomagala. Pokliči na dermatološko kliniko in še tam malo povprašaj.
Lep pozdrav!
Nadja
Živjo,
Moj oče ima vitiligo. Dobil ga je pri 36 letih, zdaj je star 49. Ne bom ti glih v tolažbo ampak baje ni ozdravljiv – ne še. Ni zdravila, ni mazila, samo širi se.
Ne vem, na katerih delih telesa ti izgubljaš pigment; mojemu očetu se je začel na rokah (prsti, zgornja stran dlani, pa do zapestja) in sicer so bli na začetku čist male bele pike, ki se z leti širijo. Danes ima prste čist bele, brez pigmenta, kar pa je bolj očitno samo poleti, ko drugje po telesu porjavi. kOlk si pa ti stara? Kdaj so ti postavli diagnozo? Ima kdo v družini že to bolezen (sprašujem zato, ker je baje celo dedna – ne vem točno po kakšnem kolenu ampak očetova teta ma prav tako vitiligo)
Srečno, Pia
Pia!
Stara sem 25 let in imam vitiligo že kar od začetka srednje šole. Tudi moj oče ga ima. Imam pa še dva brata, ki pa vitiliga nimata (nobeden izmed njinu). Torej, če te skrbi, da bi ga podedovala – imaš možnosti 50:50. Moje sožalje… Saj sem se sedaj malo bolj pozanimala in izvedela tudi to, da je bolezen popolnoma neozdravljiva. Torej mi preostane samo skrivanje pred soncem. Malo me je samo prizadelo, ker se mi je letos začel širiti pod pazduho in na stegnih. Ampak sem malo ekspiremintirala in poiskusila samoporjavitven sprej od Nivee in se mi zdi, da se “fleki” ne vidijo več tako močno. Bom pa probala še enkrat…
Hvala za pomoč … in oglasi se še kaj. Si mi v tolažbo!
LP
Tudi jaz sem lansko leto na morju opazila bele fleke po hrbtu. Zdravnica je najprej mislila, da so samo glivice, zato mi je predpisana kremo. Vendar s tem ni bilo nič boljše. Odšla sem na pregled k dermatologu, ki mi je razložil, da je to bolezen vitiligo in da se je ne da ozdraviti. Mene je kar s tira spravilo. Vendar na srečo, se te bele “pike” kot jim pravim jaz, ne širijo, ampak so ostale take, kot so bile.
Tudi tebi želim, da se ti stanje ne bi spremenilo. Lep pozdrav od Mojce