Najdi forum

Splash Forum Politični čvek VITO SE ŠE VEDNO NI OPRAVIČIL – 15. DAN!

VITO SE ŠE VEDNO NI OPRAVIČIL – 15. DAN!

Poslanec Vito Rožej iz stranke Zares – nova politika je 1. aprila 2009 v parlamentarni razpravi veterane vojne za Slovenijo primerjal s “kavbojci, ki so po ulicah hodili z orožjem”. Poslanec SDS dr. Vinko Gorenak ga je nemudoma pozval, da se za svoje neprimerne, nedostojne, predvsem pa žaljive izjave, javno in dostojno opraviči vsem veteranom vojne za Slovenijo. Njegove izjave namreč predstavljajo nedopustno žalitev 40.000 ljudi, ki so izpostavljali svoja življenja, nekateri med njimi so jih tudi dali za Slovenijo. Gre za žalitev njihovih svojcev, njihovih žena in otrok, ki danes nimajo staršev. Upamo, da ime stranke, katere poslanec je g. Rožej, ne predstavlja zares nove politike tudi v žaljivem poimenovanju dogodkov in dejanj, na katerih smo v Sloveniji gradili temelje samostojnosti.

Rožej je na isti seji rekel najprej tole:

“789. TRAK: (SB) – 14.34

(nadaljevanje) Tako, da žalostno se mi zdi, da ta debata sploh poteka. Jaz sam, glede na to, da prej je bil omenjen…gospoda Sajovica pravi konec Celovške ob dogodkih ob osamosvojiti, jaz sem izvoljen na pravem koncu Celovške, na njenem začetku v spodnji Šiški, tako kot tudi spoštovana gospa ministrica in poslanski kolega Rop in na tem koncu Celovške ni nobene dileme kaj je prav in kaj je pravo, to soglasje je tričetrtinsko, plebiscitarno, če hočete in jaz dvomim, da bom še kdaj v tem Državnem zboru z večjim veseljem in z večjo vero upravičenosti pritisnil tipko proti kot pa proti predlogu te interpelacije. In izrekam vso podporo gospe ministrici in spoštovanje za to kar počne, ker mislim, da najina generacija, generacija tudi kolega Jurija mlajšega, Frangeža, Levaniča in še koga, ni kriva za stvari, ki so se dogajale takrat, ko smo mi hodili v šolo skupaj z nekaterimi, ki kasneje niso mogli z nami na fakulteto, ker jih je država izbrisala, medtem ko so se drugi šli kavbojce po besedah gospoda Gorana, ko so po ulicah hodili z orožjem, jaz srčno upam, da kot uniformirani policisti ali pa lovci, ker v vsakem drugem primeru bi bilo to čudno in nezakonito.”

Kar je bil odziv na govor Vinka Gorenaka:

“734. TRAK: (NB) – 11.39

(Nadaljevanje) Gospe in gospodje, ni mi lahko govoriti o teh zadevah tukaj, ni mi enostavno, ne le zaradi vseh ljudi, ki so te postopke vodili na upravnih enotah, temveč tudi zaradi veteranov Vojne za Slovenijo, ki so v tistem osamosvojitvenem času tvegali življenje, krvaveli in celo umirali. Torej, dogodek se ni, če govorimo o vojni za Slovenijo, se ni začel leta 1991, ampak šest let prej, s protesti, ki se jih mlajši ne spominjate. Žal mi je, da so najbolj glasni tisti, najbolj glasni tisti in se sklicujejo na pravo, pravno državo in vse ostalo, ki so v tistem času zapuščali peskovnik, kjer so delali potičke, drugi pa smo z orožjem v rokah hodili po Sloveniji.”

Po Rožejevih besedah so šli SDSovci v luft in zahtevali opravičilo, ki so ga tudi dobili:

VITO ROŽEJ: Spoštovani predsednik, spoštovani ministri, spoštovani kolegice in kolegi! Globoko in iskreno spoštujem slovensko osamosvojitev in vse, ki so s svojimi dejanji pripomogli k njenemu uspehu. Zato ker je ta slovenska osamosvojitev prinesla, vsaj morala bi, spoštovanje človekovih pravic, in to je bilo temeljno izhodišče, zakaj se je ta narod odločil, da želi imeti svojo državo, v kateri bo lahko živel tako, kot bo sam želel. Ne spoštujem pa etiketiranja ljudi glede na osebne okoliščine. Posebej sem občutljiv glede etiketiranja na starost. Prepričan sem, da izjave “moti me, da danes o teh zadevah,” mišljen je izbris, “največ vedo tisti, ki so šele lezli iz peskovnika, ko smo nekateri z orožjem hodili po ulicah.” Prepričan sem, da take izjave ne sodijo v Državni zbor. Jaz sam, recimo, in ministrica sva se v peskovnikih igrala v začetku 80. let. Takrat so po Sloveniji z orožjem smeli hoditi lovci in policisti, vojska, če je imela manevre, drugače pa ne. Obžalujem nespretno izraženo, predvsem pa namerno napačno razumljeno in interpretirano izjavo. Zaničujem manipulacijo z dejstvi in z ljudmi, zato te interpelacije ne morem podpreti. Pomilujem pa tiste, ki boste to vseeno storili.”

Skratka, propagandna mašina SDSjevcev kot ponavadi laže, natolcuje in dela iz muh slone in iz pičk kapelice.

“Skratka, propagandna mašina SDSjevcev kot ponavadi laže, natolcuje in dela iz muh slone in iz pičk kapelice.”

Na tele tvoje besede pa ne morem biti tiho. Dokler ti in tvoji ne boste nehali jemati iz konteksta besede in z njimi izvajali medijski linč nad drugače mislečimi se ne oglašaj na tak primitiven način. Prvo pometi pred svojim pragom preden sodiš druge.

Ponavljam: SDSjevska propagandna mašina laže, ker se je Vito Rožej za svoje besede opravičil. “Obžalujem nespretno izraženo, predvsem pa namerno napačno razumljeno in interpretirano izjavo.”

Ponavljam: SDSjevska propagandna mašina natolcuje, da je Vito Rožej govoril o veteranih vojne za Slovenijo. Če podrobno preberemo tekst, vidimo, da je Gorenak sam govoril o svojih junaških časih, ko je hodil oborožen po ljubljanskih ulicah, medtem ko so se drugi, ki imajo danes toliko za povedati, igrali v peskovnikih. Vito Rožej, rojen leta 1974, se je na Gorenakovo do drugih kolegov poslancev žaljivo in omalovaževalno podtikanje pravilno odzval, da se je sam igral v peskovniku takrat, ko je bilo dovoljeno hoditi okrog z orožjem le policajem, lovcem in vojski na manevrih. Leta 1991 je bil namreč Rožej star 17 let in ga je na P najbrž zanimalo vse kaj drugega kot peskovniki (če sklepam po sebi, bi bile to na primer pičke in pivo).

Torej so SDSjevski nakladači potegnili njegovo izjavo iz konteksta, jo napačno interpretirali in zagnali vik in krik. Kjer smo torej pri tretji točki mojega navajanja, ponavljam, da SDSjevci delajo iz pičk kapelice in iz muh slone.

Quod erat demonstrandum. Oznako primitivnost lahko SDSjevski mentalni pešci obdržite kar zase, ker vam bo prišla bolj prav kot meni.

Ponavljam: SDSjevska propagandna mašina laže, ker se je Vito Rožej za svoje besede opravičil. “Obžalujem nespretno izraženo, predvsem pa namerno napačno razumljeno in interpretirano izjavo.”

Ponavljam: SDSjevska propagandna mašina natolcuje, da je Vito Rožej govoril o veteranih vojne za Slovenijo. Če podrobno preberemo tekst, vidimo, da je Gorenak sam govoril o svojih junaških časih, ko je hodil oborožen po ljubljanskih ulicah, medtem ko so se drugi, ki imajo danes toliko za povedati, igrali v peskovnikih. Vito Rožej, rojen leta 1974, se je na Gorenakovo do drugih kolegov poslancev žaljivo in omalovaževalno podtikanje pravilno odzval, da se je sam igral v peskovniku takrat, ko je bilo dovoljeno hoditi okrog z orožjem le policajem, lovcem in vojski na manevrih. Leta 1991 je bil namreč Rožej star 17 let in ga je na P najbrž zanimalo vse kaj drugega kot peskovniki (če sklepam po sebi, bi bile to na primer pičke in pivo).

Torej so SDSjevski nakladači potegnili njegovo izjavo iz konteksta, jo napačno interpretirali in zagnali vik in krik. Kjer smo torej pri tretji točki mojega navajanja, ponavljam, da SDSjevci delajo iz pičk kapelice in iz muh slone.

Quod erat demonstrandum. Oznako primitivnost lahko SDSjevski mentalni pešci obdržite kar zase, ker vam bo prišla bolj prav kot meni.[/quote]

Primitivnost kažeš ti pa čeprav se delaš strašno intelektualko s pisanjem latinščine. Spomni se vseh medijskih pogromov zoper besede niste pa hoteli slišati stavka. Dokler ne velja tudi za nasprotno stran ne velja tudi za tvojo. Uničevalna politika, katero vodite, bo prinesla rezultate vendar ne take kot pričakujete.

Počasi, počasi. Najprej občuduj moje vejice, potem šele latinščino.

Jap. Slovenski levičarji – občudujte njih formo in stilske bravure, vsebine pa nikar ne iščite.

Kako silno se je dialektični materializem, na kratko diamat, zalezel v trde črnuharske glave, na noben način ga več ne spraviš ven… :)))))))

in kaj, če ima VITO takšno mnenje? njegovo je.
ne more imeti danes in do danes takšno, v 24 urah pa drugačno.

A ti resno misliš, da so vsi, ki vas ne marajo črnuharji? rotfl
Kako strašna slepota je človeka…

Ne. Med tiste, ki nas ne marajo, spadajo razen črnuharjev tudi tisti, ki imajo utemeljen kompleks manjvrednosti zaradi svojega topoumnega razumevanja, bedne slovnice in usmiljenja vrednega izražanja. Na tem forumu jih prepoznamo po tem, da vsakodnevno objavljajo dnevno naređenje, skopirano s .

Tisti, ki dobijo ob levičarskih nebulozah manjvrednostnrei kompleks, se pa tudi meni smilijo. Skoraj tako, kot levičarji z večvrednostnim. Težka osebnostna motnja, je pa vsaj prva za okolico nekoliko manj moteča.

hehe po mojem še špegu poč, če se ti not pogledaš

7 let nesreče pravijo… Nasvet: Vzdrži se pa bo čez sedem let bolje.

joj boss, zakaj si se oglasil samo na tole, me res žalosti!!!

aja čez SDS pa niti besede, aneda!!!:))))))

aja čez SDS pa niti besede, aneda!!!:))))))[/quote]

Joj ninej kako si uboga na duhu.

ninej si spet videla Stanovnika na prižnici? Halucinacije III. stopnje?

aja čez SDS pa niti besede, aneda!!!:))))))[/quote]

Joj ninej kako si uboga na duhu.[/quote]

a jaz, zakaj pa jaz???:)))res je aneda bossek, najprej je potrebno pomest pred svojim pragom, ampak to je malo težje, kaneda!!!!?:)je lepše in slajše pometat tujega, pa čeprav je pred tvojim en cel kup dreka!!!

Joj ninej kako si uboga na duhu.[/quote]

a jaz, zakaj pa jaz???:)))res je aneda bossek, najprej je potrebno pomest pred svojim pragom, ampak to je malo težje, kaneda!!!!?:)je lepše in slajše pometat tujega, pa čeprav je pred tvojim en cel kup dreka!!![/quote]

Glede na to, da smrdi celo iz tvojih besed si ga ti polna. Ker očitno ne bereš kaj napišem se prosim ne oglašaj več. Še posebne ne ti ker si prva jemala besede iz konteksta ter obtoževala govornika. Pa lep večer želim.

a jaz, zakaj pa jaz???:)))res je aneda bossek, najprej je potrebno pomest pred svojim pragom, ampak to je malo težje, kaneda!!!!?:)je lepše in slajše pometat tujega, pa čeprav je pred tvojim en cel kup dreka!!![/quote]

Glede na to, da smrdi celo iz tvojih besed si ga ti polna. Ker očitno ne bereš kaj napišem se prosim ne oglašaj več. Še posebne ne ti ker si prva jemala besede iz konteksta ter obtoževala govornika. Pa lep večer želim.[/quote]

ma hudiča, ja kaj semmm paa sedajjj spet narobeee napisalaaa???:)

boss pa živčke na pašo, saj veš tale čvek je trd!!!:)

pa ja da ne misliš spet na tisti kruh iz smetnjaka, kar je reku je reku in pika!!!:)))))

o pa se bom, nikar me ne prosi tega, si predstavljaš tale čvek brez ninej, ja kdo bo pa pol vedno tagrd, hahaha kaj če boste ostali sami tadesni, na koga se boste potem jezili, nikar boss!!!:)

Glede na to, da smrdi celo iz tvojih besed si ga ti polna. Ker očitno ne bereš kaj napišem se prosim ne oglašaj več. Še posebne ne ti ker si prva jemala besede iz konteksta ter obtoževala govornika. Pa lep večer želim.[/quote]

pa ja da ne misliš spet na tisti kruh iz smetnjaka, kar je reku je reku in pika!!!:)))))

o pa se bom, nikar me ne prosi tega, si predstavljaš tale čvek brez ninej, ja kdo bo pa pol vedno tagrd, hahaha kaj če boste ostali sami tadesni, na koga se boste potem jezili, nikar boss!!!:)[/quote]

Saj se ne jezimo 🙂 Napišemo dejstva. Če pa tebi to ne ustreza imaš pa dve možnosti: 1.) ne beri 2.) repliciraj dejstva ne neumnosti

o pa se bom, nikar me ne prosi tega, si predstavljaš tale čvek brez ninej, ja kdo bo pa pol vedno tagrd, hahaha kaj če boste ostali sami tadesni, na koga se boste potem jezili, nikar boss!!!:)[/quote]

Saj se ne jezimo 🙂 Napišemo dejstva. Če pa tebi to ne ustreza imaš pa dve možnosti: 1.) ne beri 2.) repliciraj dejstva ne neumnosti[/quote]

hahaha, ma kaj hudiča se spet mešaš, a si mogoče boss????al ti grem samo tako zelo na živce!!!

hehehe, kar potolaži se na tvoje poste redko repliciram, ker bi nanje morala odgovarjati res bebavo, tega pa nočem, dovolj je en dvorni norček na tem forumu!!!

Kar je rekel je rekel, drži. A drži tudi to , da je vzeto iz konteksta. Če prebereš vse razumeš kaj je hotel povedati, a tebi to ni potrebno. Isto drži za Türka in njegove drugorazredne teme. Če prebereš v celoti pa razumeš namig. Isto gre pri Vitu, a vse to ni tema najinega kreganja z code. Jaz sem se oglasil na njen zapis na koncu ki je skrajno žaljiv. Ostalo pa lahko prebereš če se ti da.

ma saj to rudi govorim, oglasiš se le na tisto kar se TEBI zdi žaljivo!!!:)))

HALO!!!!! Če nimam kaj povedati sem raje tiho in berem. Po tvoje bi se torej moral oglasiti na vsako temo?

Kaj ko bi stranka ZARES enkrat ZARES pokazala vsaj malo spoštovanja do veteranov vojne za slovenijo?
Zajčku Binetu pa povejte naj se nemudoma opraviči za nedostojne in žaljive izjave!

ne sploh ne, ampak ne samo kadar se kritizira tvojo stran in kadar se tebi zdi nekaj žaljivo, ko pa ti ali pa tvoji somišljeniki žalite in kritizirate se pa ne vidite!!!:)))) smešno, le čevlje sodi naj kopitar-pravijo in to še preklemano drži!!!

New Report

Close