Najdi forum

Splash Forum Politični čvek VITO SE ŠE VEDNO NI OPRAVIČIL – 20. DAN!

VITO SE ŠE VEDNO NI OPRAVIČIL – 20. DAN!

Poslanec Vito Rožej iz stranke Zares – nova politika je 1. aprila 2009 v parlamentarni razpravi veterane vojne za Slovenijo primerjal s “kavbojci, ki so po ulicah hodili z orožjem”. Poslanec SDS dr. Vinko Gorenak ga je nemudoma pozval, da se za svoje neprimerne, nedostojne, predvsem pa žaljive izjave, javno in dostojno opraviči vsem veteranom vojne za Slovenijo. Njegove izjave namreč predstavljajo nedopustno žalitev 40.000 ljudi, ki so izpostavljali svoja življenja, nekateri med njimi so jih tudi dali za Slovenijo. Gre za žalitev njihovih svojcev, njihovih žena in otrok, ki danes nimajo staršev. Upamo, da ime stranke, katere poslanec je g. Rožej, ne predstavlja zares nove politike tudi v žaljivem poimenovanju dogodkov in dejanj, na katerih smo v Sloveniji gradili temelje samostojnosti.

Spet v najboljši maniri svojega liderja Glanzkopfa in njegovega prvega pribočnika za propagandne nesmisle Grimsa lažeš, natolcuješ in težiš do nezavesti. Bova vzela še eno lekcijo.

(Za vse tiste, ki se jim ne ljubi še enkrat brati vse te jare kače, pa link na prejšnjo debato. )

Rožej je na isti seji rekel najprej tole:

“789. TRAK: (SB) – 14.34

(nadaljevanje) Tako, da žalostno se mi zdi, da ta debata sploh poteka. Jaz sam, glede na to, da prej je bil omenjen…gospoda Sajovica pravi konec Celovške ob dogodkih ob osamosvojiti, jaz sem izvoljen na pravem koncu Celovške, na njenem začetku v spodnji Šiški, tako kot tudi spoštovana gospa ministrica in poslanski kolega Rop in na tem koncu Celovške ni nobene dileme kaj je prav in kaj je pravo, to soglasje je tričetrtinsko, plebiscitarno, če hočete in jaz dvomim, da bom še kdaj v tem Državnem zboru z večjim veseljem in z večjo vero upravičenosti pritisnil tipko proti kot pa proti predlogu te interpelacije. In izrekam vso podporo gospe ministrici in spoštovanje za to kar počne, ker mislim, da najina generacija, generacija tudi kolega Jurija mlajšega, Frangeža, Levaniča in še koga, ni kriva za stvari, ki so se dogajale takrat, ko smo mi hodili v šolo skupaj z nekaterimi, ki kasneje niso mogli z nami na fakulteto, ker jih je država izbrisala, medtem ko so se drugi šli kavbojce po besedah gospoda Gorana, ko so po ulicah hodili z orožjem, jaz srčno upam, da kot uniformirani policisti ali pa lovci, ker v vsakem drugem primeru bi bilo to čudno in nezakonito.”

Kar je bil odziv na govor Vinka Gorenaka:

“734. TRAK: (NB) – 11.39

(Nadaljevanje) Gospe in gospodje, ni mi lahko govoriti o teh zadevah tukaj, ni mi enostavno, ne le zaradi vseh ljudi, ki so te postopke vodili na upravnih enotah, temveč tudi zaradi veteranov Vojne za Slovenijo, ki so v tistem osamosvojitvenem času tvegali življenje, krvaveli in celo umirali. Torej, dogodek se ni, če govorimo o vojni za Slovenijo, se ni začel leta 1991, ampak šest let prej, s protesti, ki se jih mlajši ne spominjate. Žal mi je, da so najbolj glasni tisti, najbolj glasni tisti in se sklicujejo na pravo, pravno državo in vse ostalo, ki so v tistem času zapuščali peskovnik, kjer so delali potičke, drugi pa smo z orožjem v rokah hodili po Sloveniji.”

Po Rožejevih besedah so šli SDSovci v luft in zahtevali opravičilo, ki so ga tudi dobili:

VITO ROŽEJ: Spoštovani predsednik, spoštovani ministri, spoštovani kolegice in kolegi! Globoko in iskreno spoštujem slovensko osamosvojitev in vse, ki so s svojimi dejanji pripomogli k njenemu uspehu. Zato ker je ta slovenska osamosvojitev prinesla, vsaj morala bi, spoštovanje človekovih pravic, in to je bilo temeljno izhodišče, zakaj se je ta narod odločil, da želi imeti svojo državo, v kateri bo lahko živel tako, kot bo sam želel. Ne spoštujem pa etiketiranja ljudi glede na osebne okoliščine. Posebej sem občutljiv glede etiketiranja na starost. Prepričan sem, da izjave “moti me, da danes o teh zadevah,” mišljen je izbris, “največ vedo tisti, ki so šele lezli iz peskovnika, ko smo nekateri z orožjem hodili po ulicah.” Prepričan sem, da take izjave ne sodijo v Državni zbor. Jaz sam, recimo, in ministrica sva se v peskovnikih igrala v začetku 80. let. Takrat so po Sloveniji z orožjem smeli hoditi lovci in policisti, vojska, če je imela manevre, drugače pa ne. Obžalujem nespretno izraženo, predvsem pa namerno napačno razumljeno in interpretirano izjavo. Zaničujem manipulacijo z dejstvi in z ljudmi, zato te interpelacije ne morem podpreti. Pomilujem pa tiste, ki boste to vseeno storili.”

Skratka, propagandna mašina SDSjevcev kot ponavadi laže, natolcuje in dela iz muh slone in iz pičk kapelice.

Ma ne, kaj ne poveš, da so iz pičk delali kapelice,to pa res nisem slišal.Vem pa, da so tvoji simpatizerji iz kapelic delali ruševine !!!

Kot ponavadi je spet prehitro brala.
V bistvu je šlo za to da so pičke rušile kapelice.

Nič novega na zahodu.

A trebanjskega župana in njegovega komentarja o “martinčkanju” na Medvedjeku se pa nihče ne spomni!?!?

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Pri p***ah in kapelicah gre za besedno figuro, v tem primeru metaforo. Vem, da imate nekateri hude probleme z razumevanjem nadpomenk, ampak ne obupajte prehitro, vse se najde v knjigah (tudi slone, ki letijo), samo brati je treba.

Tud slone je treba razumet v kontekstu.
A to pa takemu veleumu kot si ne gre?

New Report

Close